Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 10 Review : Ευχάριστα ασυνήθιστο
Xperia 10

Sony Xperia 10 Review : Ευχάριστα ασυνήθιστο

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό σύστημα.

Η Sony Mobile έχει κάνει μια σχετικά «σωστή» επιλογή στο γραφικό περιβάλλον που χρησιμοποιεί στις νεότερες συσκευές της. Πρακτικά η εταιρεία προσφέρει μια σχεδόν Stock έκδοση του Android της Google, σε μεγαλύτερο βαθμό μάλιστα σε σύγκριση με το παρελθόν. Σε αυτό το Stock γραφικό περιβάλλον έχουν προστεθεί απλά μερικές εφαρμογές της εταιρείας, που κατά παράδοση είναι σημαντικά πιο όμορφες σε εμφάνιση, και εύχρηστες, σε σύγκριση με αυτές που προσφέρει η Google.

Στα θετικά πρέπει να αναφέρουμε ότι το XPeria 10 «τρέχει» το νεότερο Android 9.0 pie, και πρακτικά το γραφικό του περιβάλλον διαφέρει ελάχιστα από αυτό ενός Google Pixel. Αυτό περιλαμβάνει και τις δυνατότητες παραμετροποίησης, που είναι λιγότερες σε σύγκριση με το παρελθόν και τα προηγούμενα Smartphones της εταιρείας.

Αυτό όμως που η Sony ξέρει να κάνει καλά, είναι να σχεδιάζει τις δικες της εφαρμογές για τις πιο βασικές δυνατότητες των συσκευών της. Έτσι η εφαρμογή με την ονομασία «Άλμπουμ» αναλαμβάνει να διαχειρίζεται και να προβάλλει τις φωτογραφίες και τα βίντεο, με μια διάταξη και εμφάνιση που είναι ταυτόχρονα πολύ όμορφη αλλά και πρακτική.

Φυσικά υπάρχει και η εφαρμογή μουσικής, που κατά παράδοση αποτελεί ένα από τα πλεονεκτήματα των συσκευών της εταιρείας. Το Xperia 10 έχει και υποδοχή 3.5 mm για ακουστικά, κάτι που δυστυχώς δεν θεωρείται πλέον δεδομένο ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Τα ακουστικά αυτά λειτουργούν και σαν κεραία, για το ενσωματωμένο ραδιόφωνο, που επίσης συγκαταλεγεται στα θετικα του Smartphone. Η λειτουργία της εφαρμογής είναι ιδιαίτερα απλή, και προσφέρει τις βασικές δυνατότητες που προσφέρει το ραδιόφωνο εκ φύσεως.

Η επιλογή της Sony mobile για μια τόσο Stock έκδοση του Android είναι θεωρητικά σωστή, αφού κάνει την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος για τις συσκευές της μια απλή και αρκετά οικονομική διαδικασία. Η εταιρεία εστιάζει πλέον μόνο σε εκείνες τις εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τις συσκευές της διαφορετικές από τον ανταγωνισμό τους, και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνει με επιτυχία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights