Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 10 Review : Ευχάριστα ασυνήθιστο
Xperia 10

Sony Xperia 10 Review : Ευχάριστα ασυνήθιστο

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη

Στον τομέα του Hardware, το Xperia 10 είναι ελάχιστα «διαφορετικό» από ότι θα περίμενε κανείς με βάση την τιμή πώλησης του. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο Snapdragon 630 της Qualcomm, που χωρίς να έχει κανενός είδους πρόβλημα με την απόδοση του, ανήκει πλέον σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής.

Στα τυπικά, ο Snapdragon 630 έχει οχτώ πυρήνες επεξεργασίας, που είναι στο σύνολο τους Α-53 της ARM, με ταχύτητα τα 2.2 GHz. Η λίγο μεγαλύτερη από το συνηθισμένο ταχύτητα του, είναι και ο λόγος που ο επεξεργαστής αυτός μπορεί έστω και οριακά να παρέχει στο Xperia 10 αποδεκτές επιδόσεις συνολικά.

Το γραφικό περιβάλλον  της Sony, που δεν απέχει ιδιαίτερα από το Stock android, είναι λιγότερο απαιτητικό από ότι οι περισσότερες προτάσεις του ανταγωνισμού, κάτι που βοηθά το τηλέφωνο να αποκρίνεται σχετικά άμεσα σε ότι του ζητήσει ο χρήστης του.

Για κάποιο λόγο που δυστυχώς δεν γνωρίζουμε, το Xperia 10 διαθέτει 3 GB Μνημης RAM, χωρητικότητα που δυστυχώς είναι μικρή για την κατηγορία τιμής του.  Χωρίς να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την απόδοση του λόγω της μνήμης RAM, το μέγεθος της είναι οριακά αρκετό για φυσιολογική χρήση.

Με ταυτόχρονη εκτέλεση Social media εφαρμογών, και εφαρμογών μηνυμάτων όπως το Viber και το Messenger, το Xperia 10 μπορεί «οριακά» να ανοίξει μερικές ακόμα εφαρμογές πριν αρχίσει να δείχνει ότι … πιέζεται.

Αντίστοιχα και στον τομέα των γραφικών, η Adreno 508 GPU είναι απλά ικανή να καλύψει τις ανάγκες της οθόνης του Smartphone. Λόγω και της αυξημένης κάθετης ανάλυσης των 2520 Pixels, η κάρτα γραφικών κάποιες φορές φτάνει στο όριο της απόδοσης της, ακόμα και όταν απλά παράγει το γραφικό περιβάλλον του Xperia 10.

Σε κάθε περίπτωση, για απλη Gaming χρήση, η GPU του Snapdrago 630 είναι ικανοποιητική, όμως τα πιο απαιτητικά παιχνίδια είναι πρακτικά εκτός των δυνατοτήτων του. Αυτό είναι λίγο… ατυχές για τη Sony Mobile, σε μια κατηγορία χρημάτων που ο ανταγωνισμός προσφέρει σημαντικά πιο ισχυρές συσκευές.

Για τον αποθηκευτικό χώρο, το Xperia 10 έρχεται με 64 GB  ονομαστικά, όμως μόλις 46 από αυτά είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του. Το Smartphone έχει ξεχωριστή υποδοχή για τις δύο κάρτες SIM και την κάρτα μνήμης MicroSD.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights