Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 10 Review : Μικρό στο μάτι και μόνο
note 10

Samsung Galaxy Note 10 Review : Μικρό στο μάτι και μόνο

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Ο τομέας της οθόνης είναι ένας από αυτούς που η Samsung έχει κάνει μερικές από τις πιο περίεργες και ανεξήγητες αλλαγές στο μικρότερο Galaxy note 10. Αρχικά, η ανάλυση της είναι πλέον 2280×1080 pixels, ανάλυση που δεν ταιριάζει σε ένα Smartphone που κοστίζει 999 ευρώ στη χώρα μας.

note 10

Το ακόμα πιο περίεργο όμως είναι ότι η ίδια η Samsung έχει διαθέσιμα τα Galaxy S10 και S10+ με οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, ενώ και τα δύο πλέον είναι σημαντικά φθηνότερα. Μάλιστα ειδικά η σύγκριση με το S10+ είναι σχεδόν άσκοπη, αφού έχει ελάχιστα μεγαλύτερη οθόνη, υψηλότερης ανάλυσης και σε ένα συνολικά λίγο μεγαλύτερο μέγεθος. Με δεδομένα τα σχεδόν ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, η διαφορά στα χρήματα με το Galaxy note 10 να είναι ακριβότερο, είναι κάπως «περίεργη».

Αφήνοντας στην άκρη αυτή τη σύγκριση, που σαφώς δεν είναι υπέρ του Galaxy note 10, να επιστρέψουμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά της οθόνης. Πρόκειται για ένα Dynamic Amoled Panel, που όπως και οι υπόλοιπες αντίστοιχες οθόνες της εταιρείας, έχει σχεδιαστεί ώστε να παράγει όσο το δυνατόν πιο ακριβή και ξεκούραστα χρώματα.

Για να το πετύχει αυτό, η Samsung έχει δημιουργήσει μια νέα τεχνική κατασκευής, που κάνει την οθόνη να εκπέμπει λιγότερο ψυχρό φωτισμό, και αντίστοιχα μπλε χρώμα. Είναι γεγονός ότι όσοι έχουν συνηθίσει την πιο «ψυχρή» εμφάνιση σε οθόνες παλαιότερων συσκευών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του Galaxy note 9 θα χρειαστεί λίγες ημέρες μέχρι να συνηθίσουν αυτή του νεότερου Smartphone.

Μετά από μερικές ημέρες όμως, ο χρήστης του Galaxy note 10 θα ενοχλείται όταν βλέπει άλλη, λιγότερο ρεαλιστική και περισσότερο «μπλε» OLED οθόνη σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Η χαμηλότερη ανάλυση δεν έχει κάποια πρακτική επίπτωση στην καθημερινή χρήση του Galaxy note 10. Είναι γεγονός ότι τα λίγο περισσότερα από 400 Pixel ανά ίντσα είναι πυκνότητα που καλύπτει κάθε είδους απαίτηση σε λεπτομέρεια και ποιότητα απεικόνισης.

Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν πλέον μόνο την επιλογή ανάμεσα σε «φυσική» και «έντονη» προβολή. Η δεύτερη είναι πρακτικά χωρίς νόημα πλέον, σε μια οθόνη που συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της AMOLED τεχνολογίας με την ιδιαίτερα καλή χρωματική ακρίβεια.

Μάλιστα, από τη στιγμή που υποστηρίζεται η προβολή HDR περιεχομένου, η οθόνη προσαρμόζεται αυτόματα όταν χρειάζεται, προκειμένου να προβάλει ζωντανά χρώματα με εντυπωσιακό εύρος. Η υποστήριξη του HDR10+ είναι περισσότερο εμπορικό τρίκ, αφού μέχρι και αυτή τη στιγμή, το περιεχόμενο αυτού του είδους είναι ελάχιστο και δύσκολο να το βρει κανείς.

Παρόλα αυτά, το «απλό» HDR περιεχόμενο υποστηρίζεται κανονικά όπως αναφέραμε, και το Galaxy note 10 είναι στην λίστα με τις συμβατές συσκευές σε όλες τις υπηρεσίες όπως το Netflix, το Amazon Prime αλλά και το Youtube.

Η οθόνη του μικρότερου Galaxy note 10 ενοχλεί περισσότερο «θεωρητικά» και λιγότερο με την πραγματική της απόδοση. Είναι γεγονός ότι από μια εταιρεία που για χρόνια θεωρούσε την υψηλή ανάλυση στις οθόνες των συσκευών της ένα σημαντικό πλεονέκτημα, είναι περίεργο να βλέπουμε μια οθόνη αυτού του είδους σε αυτά τα χρήματα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights