Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 10 Review : Μικρό στο μάτι και μόνο
note 10

Samsung Galaxy Note 10 Review : Μικρό στο μάτι και μόνο

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Ένας ακόμα τομέας όπου η Samsung διαχωρίζει το μικρότερο Galaxy note 10 είνα αυτός της μπαταρίας, η οποία έχει σημαντικά μικρότερη χωρητικότητα από αυτή του Note 10+. Mε 3.500 mAh προφανώς και έχει μικρότερη απόδοση, που όμως δεν είναι τόσο διαφορετική όσο θα περίμενε κανείς.

Η χαμηλότερη αναλυση της οθόνης, και οι σημαντικές βελτιώσεις σε κατανάλωση του Exynos 9825 προσφέρουν χρόνους λειτουργίας αισθητά καλύτερους από αυτούς άλλων συσκευών της εταιρείας με μπαταρία αντίστοιχης χωρητικότητας.

Η μια ημέρα έντονης χρήσης είναι μέσα στα όρια της μπαταρίας, παρόλα αυτά στο τέλος αυτής είναι σχεδόν πλήρως εξαντλημένη. Οι δύο ημέρες χρήσης είναι κάτι σχετικά δύσκολο ακόμα και με προσεκτική χρήση, αφού συνήθώς μέχρι το μεσημέρι της δεύτερης αυτής ημέρας, η μπαταρία έχει πρακτικά αδειάσει.

Όπως και το μεγαλύτερο Note 10+ έτσι και το «απλό», υποστηρίζει αρκετά πιο γρήγορη αλλά και αποδοτική φόρτιση. Στα 25W πλέον, η μπαταρία μπορεί να γεμίσει αρκετά γρήγορα, το ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο ρυθμός φόρτισης δεν μειώνεται αισθητά όσο γεμίζει η μπαταρία.

Μέχρι και σχεδόν το 80% η μπαταρία γεμίζει το ίδιο γρήγορα,κάτι που συμβάλει ιδιαίτερα στην πρακτικότητα σε καθημερινή χρήση. Αυτό που δεν προσφέρεται στο Note 10 είναι η ακόμα πιο γρήγορη φόρτιση με 45W που έχει η μεγαλύτερη έκδοση, αν και αυτός ο φορτιστής προσφέρεται σαν έξτρα αγορά από την εταιρεία.

Συμπέρασμα.

Το μικρότερο Note 10 είναι ένα σύνολο από «παραχωρήσεις» που έχει κάνει η  Samsung, προκειμένου να είναι διαφορετικό πραγματικά από την Plus έκδοση του. Σε αντίθεση με το S10+ και το απλό S10 που δεν διέφεραν σε τίποτα άλλο εκτός από το μέγεθος της οθόνης και της μπαταρίας, εδώ οι διαφορές είναι και περισσότερες αλλά και πιο… ουσιαστικές.

Το περίεργο είναι ότι ακόμα και χωρίς όλες τις εντυπωσιακές επιπλέον δυνατότητες του Note 10+, η μικρότερη έκδοση παραμένει ένα μοναδικό και κορυφαίο Smartphone. Αν κάποιος «ξεπεράσει» ιδεολογικά την χαμηλότερη ανάλυση της οθόνης του, θα εκτιμήσει το Dynamic Amoled Panel, αλλά και την χαμηλότερη κατανάλωση μπαταρίας.

Η ToF κάμερα του Note 10+ δεν είναι σχεδόν πουθενά απαραίτητη ωστε να είναι πραγματική διαφορά, και κάπου εδώ τελειώνουν οι τεχνικές διαφορές μεταξύ των δύο συσκευών. Η απουσία της microSD είναι ενοχλητική σίγουρα, όμως πιθανότατα δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής.

Θα μπορούσε παρόλα αυτά η Samsung να κάνει διαθέσιμο το Note 10 σε μια χαμηλότερη τιμή από τα 999 ευρώ στη χώρα μας. Περισσότερο όμως γιατί απλά το Galaxy S10+ προσφέρει επιπλέον κάποια πράγματα, και κοστίζει λιγότερα χρήματα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights