Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 10 Review : Μικρό στο μάτι και μόνο
note 10

Samsung Galaxy Note 10 Review : Μικρό στο μάτι και μόνο

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Ένας ακόμα τομέας όπου το Galaxy note 10 διαφέρει σε σύγκριση με τον μεγαλύτερο αδερφό του, είναι αυτός της κάμερας. Η διαφορά όμως εδώ είναι λιγότερο πραγματική, και περισσότερο «εμπορική». Η τέταρτη κάμερα που έχει το μεγαλύτερο Galaxy note 10+ είναι ένας ToF αισθητήρας που δεν μπορεί να βγάλει φωτογραφίες, και χρησιμοποιείται μόνο για τον υπολογισμό της απόστασης στο πλάνο της φωτογραφίας.

note 10Οι τρεις λοιπόν πραγματικές κάμερες του μεγαλύτερου και ακόμα πιο ακριβού Galaxy note 10+ υπάρχουν ακριβώς οι ίδιες και στην μικρότερη έκδοση. Η βασική από αυτές, παραμένει στα 12ΜΡ με την Samsung να επιμένει να μην μπαίνει στην μάχη των Mpixels. Παρόλα αυτά, η βασική κάμερα διατηρεί όλα τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της. Έτσι έχει το μεταβλητό διάφραγμα ανάμεσα σε f/1.5 και f/2.4 ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, το OIS και φυσικά την τεχνολογία Dual pixel, για εντυπωσιακά γρήγορη εστίαση.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το «μικρό» Galaxy note 10, όπως και αυτές του μεγαλύτερου μοντέλου, είναι σημαντικά βελτιωμένες, ακόμα και σε σύγκριση με τα δύο Galaxy S10. Η Samsung βρήκε έναν τρόπο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το δυναμικό εύρος που αποτυπώνεται σε κάθε φωτογραφία.

Η εταιρεία παρόλα αυτά έχει επιλέξει οι φωτογραφίες να έχουν λίγο πιο ζωντανά και έντονα χρώματα, ακόμα και σε σύγκριση με συσκευές του ανταγωνισμού που παλαιότερα φημίζονταν για κάτι αντίστοιχο.

Για την δεύτερη κάμερα, με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, η Samsung έχει μεταφέρει αυτή που έχουν τα τρία Galaxy S10, με όλα όσα αυτό περιλαμβάνει. Έτσι η σχετικά αποδεκτή ανάλυση των 16ΜΡ καλύπτει τις ανάγκες του σημαντικά μεγαλύτερου πλάνου. Ανεξήγητη έλλειψη παραμένει η απουσία του Auto focus, μιας δυνατότητας που έπρεπε να υπάρχει σε ένα τόσο ακριβό Smartphone.

Οι φωτογραφίες παρόλα αυτά, είναι αντίστοιχα φωτεινές και ευχάριστες όπως και αυτές από την βασική κάμερα. Το δυναμικό εύρος είναι και εδώ σχεδόν άριστο, ακόμα και αν η λεπτομέρεια θα μπορούσε να έιναι και καλύτερη. Επειδή το πλάνο είναι ιδιαίτερα ευρύ, στις άκρες του κάποια σχήματα εμφανίζονται αλλοιωμένα.

Η Τρίτη κάμερα τώρα, είναι αυτή με το «συνηθισμένο» 2Χ οπτικό zoom, που πλέον είναι σημαντικά λιγότερο από αυτό που προσφέρει ο ανταγωνισμός. Η ονομαστική ανάλυση των 12ΜΡ είναι αρκετά ικανοποιητική παρόλα αυτά, ενώ το f/2.1 διάφραγμα του φακού, είναι βελτιωμένο σε σύγκριση με τις προηγούμενες συσκευές της εταιρείας.

Αυτό που έχει πετύχει σχετικά καλά η Samsung, είναι οι φωτογραφίες αυτές να έχουν σχεδόν την ίδια ποιότητα και χρωματική παλέττα με αυτές από την βασική κάμερα. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ο ιδιοκτήτης του Galaxy Note 10 βγάζει μια φωτογραφία, αυτή δεν ξεχωρίζει σαν «χειρότερη».

Σε ότι αφορά την φωτογράφιση σε χαμηλό φωτισμό τώρα, η απόδοση του Galaxy Note 10 έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με τις περισσότερες προηγούμενες συσκευές της εταιρείας. Η βασική κάμερα έχει το ιδιαίτερα αποδοτικό f/1.5 διάφραγμα για να την «βοηθήσει» να δει περισσότερο φως, ενώ η επεξεργασία των δεδομένων στη συνέχεια έχει και αυτή τις δικές της βελτιώσεις.

Αντίστοιχα ομως, το Night mode που επιτέλους διαθέτουν οι συσκευές της Samsung, βοηθάει ακόμα περισσότερο στην λήψη φωτογραφιών με πολυ καλά επίπεδα φωτισμού. Η λεπτομέρεια των φωτογραφιών δεν φτάνει στο επίπεδο των συσκυεών της Huawei με αντίστοιχη δυνατότητα, όμως η διαφορά έχει μεωθεί σημαντικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δυνατότητα χρήσης του Night mode και με τις τρεις κάμερες του Galaxy Note 10. Αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό οφελείται περισσότερο από την χρήση του, αφού το περιορισμένο f/2.2 διάφραγμα της, και η σημαντικά χαμηλότερη ποιότητα του ίδιου του αισθητήρα των 16ΜΡ δεν παράγουν ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα χωρίς αυτό.

Η λεπτομέρεια των φωτογραφιών προφανώς και δεν βελτιώνεται. Τα επίπεδα φωτισμού όμως, και το δυναμικό εύρος, είναι σημαντικά καλύτερα με τη χρήση του Night mode.

Αντίστοιχα και η κάμερα με το 2Χ οπτικό zoom μπορεί να εκμεταλλευτεί το Night mode, με τα αποτελέσματα να είναι λιγότερο ικανοποιητικά, αλλά αποδεκτά σε κάθε περίπτωση.

Συνολικά οι τρεις κάμερες του Galaxy Note 10 έχουν την απόδοση που πρέπει να έχει ένα τόσο κορυφαίο ( και αντίστοιχα…ακριβό) Smartphone. Σίγουρα η Samsung πρέπει να κάνει κάποια στιγμή την μετάβαση σε κάμερες με υψηλότερη ονομαστική ανάλυση, όμως αυτό είναι περισσότερο εμπορική ανάγκη και λιγότερο πρακτική.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights