Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 10 Review : Μικρό στο μάτι και μόνο
note 10

Samsung Galaxy Note 10 Review : Μικρό στο μάτι και μόνο

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Στο εσωτερικό του Galaxy note 10 βρίσκεται ο «νέος» Exynos 9825 επεξεργαστής της Samsung. Όπως δηλώνει και η ονομασία του, αποτελεί μια μικρή βελτίωση του Exynos 9820 που χρησιμοποιύν τα τρία Galaxy S10 της εταιρείας.

Η βασικότερη από αυτές, ειναι η κατασκευή με λιθογραφία 7nm και διαφορετική τεχνική. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Exynos 9825 να έχει μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και ταυτόχρονα να παράγει λιγότερη θερμότητα.

Αυτό έχει επιτρέψει στην Samsung να διατηρεί την μέγιστη απόδοση του Exynos 9825 για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα το Galaxy Note 10 να είναι, και να έχει την αίσθηση μιας ελάχιστα πιο γρήγορης συσκευής.

Τα 8 GB μνήμης Ram είναι περισσότερο από απλά αρκετά για κάθε είδους χρήση, και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται «λίγα» σε σύγκριση με τα… 12 του Note 10+. Είναι πρακτικα αδύνατον να υπάρξει καποιο… σενάριο καθημερινής χρήσης όπου το Galaxy note 10 θα μείνει από διαθέσιμη μνήμη RAM, και θα καθυστερήσει την απόδοση του αισθητά λόγω αυτού.

Ο Exynos 9825 είναι ο επεξεργαστής που η Samsung έπρεπε να έχει χρησιμοποιήσει εξ αρχής και στα τρία Galaxy S10, αφού δεν έχει όλα τα μειονεκτήματα σε κατανάλωση και θερμότητα που είχαν αυτά. Παρά το μικρότερο του μέγεθος και ειδικά πάχος, το Galaxy Note 10 δεν ζεσταίνεται ενολχητικά ακόμα και σε έντονη χρήση.

Σε αυτή περιλαμβάνεται και το Gaming θεωρητικά, ένας τομέας στον οποίο ο Exynos 9825 δεν απογοητευεί. Η Mali G76 κάρτα γραφικών παραμένει ίδια με τον 9820, όμως και εδώ η χαμηλότερη παραγωγή θερμότητας της επιτρέπει να διατηρεί την απόδοση της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η χαμηλότερη ανάλυση της οθόνης του Galaxy Note 10 έχει σημαντικά πλεονεκτήματα και στην παραγωγή γραφικών. Η Mali G76 φτάνει με άνεση το όριο των 60 καρέ το δευτερόλεπτο που υποστηρίζει η οθόνη, και το πετυχαίνει με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Για τον αποθηκευτικό χώρο τέλος, το Galaxy note 10 και απογοητεύει αλλά και.. μπερδεύει. Αρχικά η μοναδική διαθέσιμη έκδοση είναι αυτή με 256GB ενσωματωμένου χώρου. Προφανώς και είναι αρκετά για κάθε είδους χρήση, είναι όμως και η πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό που η Samsung προσφέρει μόνο μια επιλογή για μια κορυφαία συσκευή της.

Το απογοητευτικό κομμάτι είναι η απουσία υποδοχής για κάρτες μνήμης microSD. Είναι δεδομένο ότι η εταιρεία έχει στην αγορά συσκευές με μικρότερο συνολικά μέγεθος που έχουν αντίστοιχη υποστήριξη. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κανείς ότι δικαιολογείται αυτή η έλλειψη σε ένα Smartphone που προσφέρει «τα πάντα» όπως κατά παράδοση αυτά της σειράς Note.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights