Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Nova 5T Review : Από την εταιρεία που δεν “λυγίζει”

Huawei Nova 5T Review : Από την εταιρεία που δεν “λυγίζει”

απο Kostas Gliatiotis

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Huawei λόγω της απαράδεκτης πολιτικής που ακολουθεί απέναντι της η κυβέρνηση των Ηνωμένων πολιτειών, φαίνεται ότι συνεχίζει κανονικά να δημιουργεί νέες συσκευές, και να τις διαθέτει επίσημα και στην αγορά εκτός Κίνας.

Στην περίπτωση του Nova 5T, του νέου Smartphone  που έχουμε στα χέρια μας, αυτό είναι δυνατόν επειδή η συσκευή είναι ουσιαστικά μια διαφορετική έκδοση του Honor 20, που επίσημα δεν ήρθε στην Ελληνική αγορά μέχρι και σήμερα. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι το Nova 5T αποτελεί μια νέα και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση από την Huawei, επειδή έρχεται και σε μια αντίστοιχα ελκυστική τιμή πώλησης.

Στο  Review που ακολουθεί, θα γνωρίσουμε μαζί το Nova 5T και θα δούμε τι είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από το Honor 20, αλλά και από τα κορυφαία Ρ30 και Ρ30 pro της εταιρείας με τα οποία και μοιράζεται πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Σχεδιασμός.

Για την Huawei φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα εύκολο πλέον να δημιουργεί όμορφες συσκευές, και να συνδυάζει την ομορφιά αυτή με χρώματα που αν μη τι άλλο τραβούν εύκολα το βλέμμα. Το Nova 5T που έχουμε στα χέρια μας, είναι σε ένα εντυπωσιακό μπλέ μεταλλικό χρώμα, που μάλιστα στο πίσω μέρος έχει και μια Gradient απόχρωση που ξεκινά από σχεδόν μωβ και καταλήγει σε ένα πιο ανοιχτό τόνο του μπλε.

Το πίσω αυτό μέρος φιλοξενεί και τις τέσσερις συνολικά κάμερες του Smartphone, στην αριστερή πάνω γωνία του, σε μια διάταξη που λόγω και του αριθμού τους, είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από το συνηθισμένο. Παρόλα αυτά δεν προεξέχουν ιδιαίτερα από την υπόλοιπη συσκευή, κάτι που είναι πάντα καλοδεχούμενο.

Στο ίδιο μεταλλικό μπλέ χρώμα είναι βαμμένο και το πλαίσιο του Nova 5T που μάλιστα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει και ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της συσκευής, ο αισθητήρας αποτυπωμάτων. ΑΥτός είναι τοποθετημένος στο δεξί πλαϊνό μέρος του, πάνω στο πλήκτρο ενεργοποίησης.

Η διάταξη αυτή είναι ασυνήθιστη για την Huawei, και παρότι είναι αναμενόμενη από τη  στιγμή που δεν είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος του Smartphone, απαιτεί μια εξοικείωση από τον ιδιοκτήτη του. Αυτό οφείλεται περισσότερο στο ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρακτικά μόνο με τον αντίχειρα του δεξιού χεριού λόγω της τοποθέτησης του.

Ερχόμενοι στην μπροστινή πλευρά του Nova 5T αυτό που ξεχωρίζει είναι φυσικά η οθόνη του, που καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια. Το πλάισιο πάνω από αυτή είναι το μικρότερο δυνατό, παρόλα αυτά κρύβει την «γρίλια» για το ακουστικό, αλλά και ένα LED ειδοποιήσεων που καταφέρνει να είναι και αρκετά … φωτεινό ώστε να το βλέπει εύκολα ο ιδιοκτήτης του.

Κάτω από την οθόνη, το πλαίσιο είναι ελάχιστα μεγαλύτερο, επειδή σε αυτό το σημείο βρίσκεται η «καλωδιοταινία» που ενώνει την οθόνη με την υπόλοιπη συσκευή. Για να πετύχει αυτό το μικρό σε συνολικό μέγεθος πλαίσιο, η εταιρεία έχει επιλέξει την λύση της μικρής τρύπας στην οθόνη για την μπροστινή κάμερα του Nova 5T, στην αριστερή πάνω γωνία της.

Τέλος, στο πρακτικό κομμάτι, δυστυχώς από το Smartphone απουσιάζει η θύρα για ακουστικά, μια έλλειψη που δεν μπορούμε να «καταλάβουμε» αφού μέχρι σήμερα η εταιρεία την αφαιρεί μόνο από σημαντικά πιο ακριβές συσκευές της. Η απουσία της αντοχής σε νερό και σκόνη είναι πιο «λογική» αφού σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν προσφέρεται πρακτικά από καμία εταιρεία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights