Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Nova 5T Review : Από την εταιρεία που δεν “λυγίζει”

Huawei Nova 5T Review : Από την εταιρεία που δεν “λυγίζει”

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Στο πίσω μέρος του Nova 5T υπάρχουν όπως ήδη αναφέραμε, 4 συνολικά κάμερες. Από αυτές, οι τρεις λειτουργούν αυτόνομα, και η τέταρτη χρησιμοποιείται μόνο για τον υπολογισμό του βάθους σε φωτογραφίες με θολό φόντο.

Η βασική από αυτές, έχει ανάλυση 48ΜΡ που παρότι ονομαστικά είναι «μεγαλύτερη» από την κάμερα των 40ΜΡ του P30 Pro, τα χαρακτηριστικά της την τοποθετούν αμέσως πιο… κάτω σε πραγματική απόδοση. Το Nova 5T έρχεται με μια εφαρμογή που δεν είναι σχεδιασμένη σε συνεργασία με την Leica κάτι που σημαίνει ότι έχει συγκεκριμένες διαφορές σε σύγκριση με τις ακριβότερες συσκευές της εταιρείας.

Παρόλα αυτά, έχει κανονικά το δικό της ΑΙ Mode, που μπορεί να αναγνωρίσει το αντικείμενο και το σκηνικό της φωτογραφίας, και να προσαρμόσει ανάλογα τις ρυθμίσεις ώστε να βγάλει μια πιο όμορφη και ζωντανή φωτογραφία.

Σε σύγκριση με το παρελθόν, οι επεμβάσεις του AI Mode είναι περιορισμένες και σαφώς λιγότερο έντονες, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να είναι όντως όμορφες χωρίς να είναι υπερβολικές. Στην κατηγορία που ανήκει το Nova 5T, η όμορφη φωτογραφία είναι το ζητούμενο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι και «σωστές» με πιο τεχνικούς όρους.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, έχει υπερ ευρυγώνιο φακό, με οπτικό πεδίο περίπου 117 μοιρών. ΑΥτό της επιτρέπει να βλέπει ένα σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε σύγκριση με την βασική κάμερα, που «χωράει» αντίστοιχα και περισσότερα αντικείμενα σε κάθε φωτογραφία.

Η ανάλυση της είναι ιδανική για την κατηγορία, και υψηλότερη σε σύγκριση με συσκευές άλλων εταιρειών όπως το σχεδόν απαράδεκτο σε αυτόν τον τομέα, Galaxy A80 της Samsung. Η ποιότητα των φωτογραφιών είναι σίγουρα άνω του μέσου όρου, ενώ μας άρεσε ιδιαίτερα η δυνατότητα χρήσης και του AI Mode αλλά και του HDR με αυτή την κάμερα. Το περιορισμένο f/2.4 διάφραγμα του φακού της την κάνει λιγότερο αποδοτική σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όμως εδώ συμβάλει ιδιαίτερα το Night mode με το οποίο. και θα ασχοληθούμε στην συνέχεια.

Η Τρίτη κάμερα του Nova 5T είναι ακόμα πιο «ασυνήθιστη» αφού έχει μικρή ανάλυση στα 2ΜΡ που παρόλα αυτά… είναι αρκετή για τον λόγο ύπαρξης της. Η κάμερα αυτή είναι σχεδιασμένη για Macro φωτογραφίες, που βγαίνουν πολύ κοντά στο αντικείμενο που φωτογραφίζουμε. Η απόσταση μπορεί να είναι έως και 4 εκατοστά από αυτό, κάτι που δεν προσφέρουν πολλές συσκευές του ανταγωνισμού.

Οι φωτογραφίες από αυτή την κάμερα είναι κάτι το ασυνήθιστο, και πρακτικά είναι χρήσιμες μόνο όταν αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε ταιριάζει σε αυτό το είδος φωτογραφίας. Παρόλα αυτά, στις λίγες περιπτώσεις που συμβαίνει αυτο, το αποτέλεσμα είναι και διαφορετικό αλλά και εντυπωσιακό.

Για την φωτογραφία σε χαμηλότερο φωτισμό τώρα, η βασική κάμερα έρχεται με ένα  διάφραγμα f/1.8 που συνδύάζεται ιδανικά με το nIght mode που πρώτη η  Huawei  έφερε στην αγορά των Smartphones. ΟΙ φωτογραφίες εκμεταλλεύονται άριστα την υψηλή ανάλυση του αισθητήρα, και φυσικά παράγοντα στα 12ΜΡ με την τεχνική του Pixel Binning.

Το αποτέλεσμα είναι φωτογραφίες με πολύ καλό δυναμικό εύρος ειδικά όταν μιλάμε για συνθήκες με χαμηλό φωτισμό, και μάλιστα διατηρείται και ένα πολύ καλό επίπεδο λεπτομέρειας. Η Huawei έχει μια «τάση» να βγάζει τις φωτογραφίες με λιγότερο έντονα χρώματα σε αυτό το Mode, και το Nova 5T δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό.

Το nIght mode είναι διαθέσιμο όμως και με την κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, κάτι που δεν θεωρείται δεδομένο για όλες τις εταιρείες του ανταγωνισμού, ακόμα και σε σημαντικά ακριβότερες συσκευές. Λόγω του περιορισμένου διαφράγματος σε αυτή την κάμερα, η ύπαρξη του είναι πιο σημαντική, αφού χωρίς αυτό οι φωτογραφίες δεν είναι ιδιαίτερα… καλές.

Με το Night mode όμως, η κάμερα του Nova 5T μπορεί να βγάλει φωτεινές φωτογραφίες, που παρόλα αυτά έχουν μειωμένο δυναμικό εύρος σε σύγκριση με την βασική κάμερα. Σε χρώμα είναι επίσης λιγότερο έντονες, παρόλα αυτά, η χρησιμότητα μιας τόσο ευρείας κάμερας ειδικά σε τοπία κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Συνολίκά, το Nova 5T συνεχίζει την πολύ καλή παράδοση της εταιρείας στον τομέα της φωτογραφίας, στον βαθμό που μπορεί να το κάνει στην κατηγορία τιμής που ανήκει. ΑΥτό που έχει πραγματικά σημασία, είναι ότι ο ιδιοκτήτης του δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να απογοητευτεί από την απόδοση της κάμερας του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights