Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Nova 5T Review : Από την εταιρεία που δεν “λυγίζει”

Huawei Nova 5T Review : Από την εταιρεία που δεν “λυγίζει”

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Με την εταιρεία να έχει ήδη ανακοινώσει τον νέο Kirin 990 επεξεργαστή της για τις νεότερες και καλύτερες συσκευές της, ο αμέσως προηγούμενος Kirin 980, χωρίς να έχει χάσει την απόδοση του, ταιριάζει «εμπορικά» περισσότερο σε συσκευές της κατηγορίας τιμής του Nova 5T. Για αυτό και η ύπαρξη στο εσωτερικό του, το κάνει εκτός των άλλων σημαντικά ισχυρότερο από τους περισσότερους ανταγωνιστές του.

Τεχνικά ο Kirin 980 συνεχίζει να διαχωρίζει τους 8 πυρήνες επεξεργασίας του σε τρεις διαφορετικές ομάδες. Οι μικρότεροι από αυτούς είναι αρχιτεκτονικής A-55 της ARM, και σχεδιασμένοι για τις πιο απλές εργασίες. Οι υπόλοιποι 4 είναι στο σύνολο τους A-76 με σημαντικά υψηλότερη απόδοση, χωρισμένοι όμως σε δύο ομάδες με διαφορετική συχνότητα λειτουργίας. Οι δύο από αυτούς περιορίζονται στο 1.9 GHz ενώ οι άλλοι δύο μπορούν να φτάσουν τα 2.6 GHz.

Το πιο σημαντικό στοιχείο ίσως του Kirin 980 δεν είναι η μέγιστη απόδοση του, αλλά ο τρόπος που μπορεί να τη διατηρήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απο κάθε ανταγωνιστή του. Η κατασκευή με λιθογραφία 7nm και ο σωστός σχεδιασμός του, του επιτρέπει να λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην μέγιστη αυτή απόδοση του, χωρίς να αυξηθεί η θερμοκρασία που θα τον υποχρέωνε να μειώσει τη συχνότητα λειτουργίας των 8 πυρήνων του.

Το Nova 5T στην έκδοση που έχουμε στα χέρια μας, έρχεται με 6GB μνήμης RAM. Παρότι είναι προφανώς υπερ αρκετά για κάθε είδους χρήση, είναι λιγότερα από ότι θα θέλαμε ώστε η συσκευή να διατηρήσει την απόδοση της σε βάθος χρόνου. Με τις συσκευές της μεσαίας κατηγορίας να έχουν κατά κύριο λόγο 6GB RAM, είναι δεδομένο ότι οι απαιτητικές εφαρμογές ήδη σχεδιάζονται για συσκευές με ακόμα μεγαλύτερη διαθέσιμη μνήμη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights