Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi Note 10 Review : Μοναδική κάμερα και όχι μόνο !

Xiaomi Mi Note 10 Review : Μοναδική κάμερα και όχι μόνο !

απο Kostas Gliatiotis

Είναι γεγονός ότι η λήψη φωτογραφιών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια στην επιλογή ενός νέου Smartphone για το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού. Επειδή όμως ένα Smartphone δεν είναι, και δεν μπορεί να είναι απλά η κάμερα ή οι κάμερες του, το Note 10 Πρέπει να είναι αντίστοιχα κορυφαίο σε όλους τους υπόλοιπους τομείς. Το να το πετύχει αυτό κανείς δεν είναι τόσο δύσκολο, το να το πετύχει όμως σε λογική τιμή πώλησης είναι.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η Xiaomi ήθελε και κατάφερε, να είναι η πρώτη εταιρεία που θα φέρει στην αγορά ένα Smartphone με κάμερα σημαντικά υψηλότερης ανάλυσης σε σύγκριση με κάθε ανταγωνιστή του. Όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό, αφού κατάφερε να τη συνδυάσει με συνολικά ακόμα… τέσσερις κάμερες, η κάθε μια από τις οποίες έχει πραγματικά κάτι διαφορετικό να προσφέρει.

Το Note 10 έρχεται επίσημα στη χώρα μας πλέον, από την InfoQuest που αποτελεί τον επίσημο εισαγωγέα των συσκευών της Xiaomi, και διατίθεται από το δίκτυο των συνεργατών της.

Σχεδιασμός.

Είναι δεδομένο ότι η εταιρεία έδωσε ιδιαίτερη σημασία ώστε το Note 10 να δείχνει ένα κορυφαίο Smartphone με τον σχεδιάσμό αλλά και τα υλικά κατασκευής του.

Η γυάλινη πίσω επιφάνεια, συναντά το κατασκευασμένο από αλουμίνιο πλαίσιο του, και μάλιστα είναι κυρτή στις άκρες της προκειμένου να κάθεται πιο «ευγενικά» στο χέρι του ιδιοκτήτη του Note 10. Χωροταξικά, σε αυτό το πίσω μέρος βρίσκονται και οι πέντε συνολικά κάμερες, που προεξέχουν αισθητά από την υπόλοιπη συσκευή.

Με δεδομένο το ότι ο αισθητήρας των 108ΜΡ είναι ιδιαίτερα μεγάλος σε φυσικό μέγεθος, μαζί με τον μηχανισμό της οπτικής σταθεροποίησης, η «ατέλεια» αυτή δικαιολογείται σημαντικά περισσότερο σε σύγκριση με οποιδήποτε άλλο Smartphone. Αισθητήρας αποτυπωμάτων δεν υπάρχει στο πίσω μέρος του Note 10, επειδή αυτός είναι πλέον ενσωματωμένος στην οθόνη του.

Ερχόμενοι τώρα στην μπροστινή πλευρά του Smartphone και αυτή την οθόνη, είναι εντυπωσιακό το πόσο μικρό είναι το πλαίσιο γύρω της. Ακόμα και σε άμεση σύγκριση με σημαντικά ακριβότερες προτάσεις του ανταγωνισμού της, αλλά και σε σύγκριση με τα Mi 9 και Mi 9T pro της ίδιας της Xiaomi, το πλαίσιο αυτό είναι πολύ μικρότερο.

Η οθόνη είναι και αυτή κυρτή, και μάλιστα με ακιρβώς την ίδια «καμπύλη» με το πίσω μέρος του Note 10. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία έχει πετύχει μια συμμετρία που το κάνει εντυπωσιακό σε εμφάνιση αλλά και βολικό στο χέρι, παρά το σχετικά αυξημένο βάρος του.

Το βάρος αυτό, μαζί με το πάχος που όπως είπαμε «απαιτεί» η βασική κάμερα και όχι μόνο, είναι τα μοναδικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Note 10 που πιθανόν θα χρειαστούν λίγο περισσότερη … εξοικείωση.

Στο πρακτικό κομμάτι τέλος, το Smartphone έχει στο κάτω μέρος του την USB type C θύρα επικοινωνίας με υπολογιστή, αλλά και το ένα και μοναδικό του ηχείο. Θα θέλαμε να υπάρχει στερεοφωνικός ήχος στο Note 10, όμως η εταιρεία μας «αποζημιώνει» με την ύπαρξη  θύρας ακουστικών, που και η ίδια έχει αφαιρέσει από πολλές άλλες συσκευές της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights