Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Matebook D14 review: Πολυτέλεια και πρακτικότητα

Huawei Matebook D14 review: Πολυτέλεια και πρακτικότητα

απο Kostas Gliatiotis

Εργονομία.

Το Matebook D14 έχει σχεδιαστεί όπως ήδη έχουμε πει, για να μπορεί κανείς να κάνει τη δουλειά του, με όσο δυνατόν περισσότερη ευκολία. Η εταιρεία έχει ενσωματώσει και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων στο πλήκτρο ενεργοποίησης, και η λειτουργία του είναι το λιγότερο εντυπωσιακή. Ο αισθητήρας θυμίζει την ταχύτητα ξεκλειδώματος που έχει ένα Smartphone, και διαφέρει σημαντικά από το συνηθισμένο στην αγορά των φορητών υπολογιστών.

Το Laptop έχει και δύο ιδιαίτερα αποδοτικά ηχεία που είναι «στρατηγικά» τοποθετημένα προκειμένου να έχουν και καλή απόδοση σε χαμηλές συχνότητες (μπάσο).

Βρίσκονται στην αριστερή και δεξία πλευρά του, σε ένα σημείο όπου το κάτω μέρος του Matebook D14 κάνει μια μικρή γωνία. Αυτή επιτρέπει στο ηχείο να έχει μια μικρή απόσταση από την επιφάνεια που ακουμπάει το Laptop, και να την χρησιμοποιεί σαν «αντηχείο» αυξάνοντας την συνολική ένταση.

Το πληκτρολόγιο που αναφέραμε, έχει και αυτό με τη σειρά του, ιδιαίτερα ευχάριστη αίσθηση κατά τη χρήση. Η διαδρομή κάθε πλήκτρου είναι λίγο μικρότερη από ότι θα θέλαμε, χωρίς όμως να θυμίζει οικονομικότερα μηχανήματα από άλλες εταιρείες.

Η γρήγορη σύνταξη κειμένου απαιτεί μερικά… λεπτά εξοικείωσης με το πληκτρολόγιο αυτό, όσο δηλαδή μας έχει πάρει να φτάσουμε μέχρι το συγκεκριμένο σημείο του Review μας.

Συνδεσιμότητα.

Ένας τομέας στον οποίο δεν μπορεί να βρει κανείς κάτι αρνητικό στο Matebook D14 είναι αυτός των διαθέσιμων επιλογών σύνδεσης που προσφέρει.

Στην δεξία πλευρά του υπάρχει μια USB θύρα κανονικού μεγέθους, μαζί με μια θύρα ακουστικών, που και αυτή με τη σειρά της έχει αρχίσει να … εξαφανίζεται ακόμα και από φορητούς υπολογιστές.

Στην αριστερή πλευρά τώρα, το Laptop έχει μια ακόμα κανονικού μεγέθους USB, και δίπλα σε αυτή, μια USB type-C από την οποία και φορτίζει το ίδιο το μηχάνημα.

Αυτό όμως που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, είναι η ύπαρξη της HDMI θύρας για την σύνδεση σε εξωτερική οθόνη. Αυτή είναι κανονικού μεγέθους, κάτι που κάνει πιο απλή διαδικασία τη σύνδεση με ένα φυσιολογικό καλώδιο.

Στο ασύρματο κομμάτι, το Matebook D14 προσφέρει  φυσικά Wi-fi και συγκεκριμένα υποστηρίζει και το 802.11ac πρότυπο για αρκετά καλούς ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων. Υπάρχει και Bluetooth φυσικά, που είναι απαραίτητο για την λειτουργία του Huawei Share που έχουμε γνωρίσει αναλυτικά σε ξεχωριστό άρθρο.

Τέλος, υπάρχει και… NFC που είναι περισσότερο χρήσιμο ώστε να συντομεύει την διαδικασία της σύνδεσης με άλλες συσκευές που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Δυστυχώς, ακόμα και στις αρχές του 2020, η ύπαρξη του δεν θεωρείται δεδομένη σε φορητούς υπολογιστές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights