Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Matebook D14 review: Πολυτέλεια και πρακτικότητα

Huawei Matebook D14 review: Πολυτέλεια και πρακτικότητα

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Για την μπαταρία αυτή, η Huawei έχει «χωρέσει» στο εσωτερικό του Matebook D14 μια μπαταρία με χωρητικότητα 57.4Wh. Όπως και στον χώρο των Smartphones έτσι και εδώ, η εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά πως να «ρυθμίζει» ένα μηχάνημα ώστε να εκμεταλλεύεται την μπαταρία του με τον καλύτερο τρόπο.

Το Matebook D14 μπορεί να παραμείνει ενεργό σε χρήση γραφείου για περισσότερο από 8 ωρες στην πράξη, επίδοση εντυπωσιακή σε κάθε περίπτωση. Με τον φωτισμό της οθόνης κάτω από την μέση, ο χρόνος αυτός μπορεί να επεκταθεί λίγο ακόμα, όμως η διαφορά δεν είναι σημαντική, κάτι που δείχνει την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει συνολικά στον τομέα της κατανάλωσης.

Ακόμα όμως και η προβολή ταινιών, είναι κάτι που η μπαταρία μπορεί να προσφέρει για περίπου 5 ώρες με την οθόνη στην μέγιστη φωτεινότητα της. Ο χρόνος αυτός είναι υπερ αρκετός προκειμένου να δει κανείς περισσότερο από 2 ολόκληρες ταινίες, και να έχει ακόμα αρκετή μπαταρία για να κάνει και μερικές ακόμα… δουλειές.

Αυτό όμως που κάνει το Matebook D14 να ξεχωρίζει, είναι η ευκολία που προσφέρει στον τομέα της φόρτισης. Η  διαδικασία γίνεται μέσω της USB type-C θύρας που έχει, κάτι που από μόνο του δεν είναι τόσο εντυπωσιακό πλέον.

Όμως ο φορτιστής του Matebook D14 είναι πρακτικά ένας μεγαλύτερος σε μέγεθος φορτιστής ενός Smartphone, με παροχή έως και 65W. Μπορεί να γεμίσει περίπου 56% της μπαταρίας σε μισή ώρα, ρυθμός φόρτισης που δεν θεωρείται δεδομένος στην αγορά των φορητών υπολογιστών.

Όμως το Laptop μπορεί να φορτίσει, έστω και πιο αργά, ακόμα και με έναν φορτιστή από τα κορυφαία Smartphones της εταιρείας όπως το P30 pro ή και το Mate 30 Pro. Αυτό δίνει στον ιδιοκτήτη του την ελευθερία να κουβαλάει έναν μόνο φορτιστή μαζί του και για τα δύο μηχανήματα.

Με φορτιστή από Smartphone, ακόμα και αν δεν φορτίζει γρήγορα, αυτό που πετυχαίνει το Matebook D14 είναι να παραμένει ενεργό χωρίς να μειώνεται το επίπεδο της μπαταρίας του ακόμα και όταν το χρησιμοποιεί σχετικά έντονα ο ιδιοκτήτης του.

Συμπέρασμα.

Η Huawei έχει ήδη αρκετά χρόνια εμπειρίας στον σχεδιασμό και την κατασκευή φορητών υπολογιστών. Η εταιρεία πλέον θεωρεί ότι έχει έρθει η ώρα να εισάγει και επίσημα τα συγκεκριμένα μηχανήματα και στη χώρα μας, και μάλιστα σε μια κατηγορία τιμής που τα κάνει προσβάσιμα από ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού.

Το Matebook D14 είναι εντυπωσιακά κατασκευασμένο από αλουμίνιο, έχει την εργονομία που ταιριάζει σε ένα Laptop σχεδιασμένο για επαγγελματική αλλά και προσωπική χρήση, και τις επιδόσεις που χρειάζεται ώστε να μην δυσκολευτεί να κάνει τίποτα στην καθημερινότητα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights