Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P40 Lite E Review: Επιδόσεις σε χαμηλή τιμή

Huawei P40 Lite E Review: Επιδόσεις σε χαμηλή τιμή

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του P40 Lite E που το κάνουν να ξεχωρίζεί είναι σίγουρα οι κάμερες στο πίσω μέρος του. Η βασική από αυτές έχει ανάλυση 48ΜΡ και το κάνει μια από τις ελάχιστες συσκευές με επίσημη τιμή κάτω από 200 ευρώ και κάμερα αυτής της ανάλυσης. Έχει μάλιστα και ένα ιδιαίτερα.. φωτεινό διαφραγμα στο f/1.8 κάτι που την κάνει σχετικά ικανοποιητική ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές , και ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορούν να καλύψουν σχεδόν κάθε είδους απαίτηση που μπορεί να έχει κανείς από ένα οικονομικό Smartphone. Το δυναμικό εύρος είναι αρκετά υψηλό, ενώ χρωματικά η εταιρεία εδώ και καιρό έχει φροντίσει ώστε να είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικές σχεδόν σε όλες τις συσκευές της.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Night mode βγάζει συνεχόμενες λήψεις με διαφορετικά επίπεδα έκθεσης στο φως, και στην συνέχεια τις συνδυάζει σε μια τελική φωτογραφία. Με αυτή την τεχνική, οι φωτογραφίες έχουν πολύ καλά επίπεδα φωτισμού, και χρωματικά είναι πάντα πολύ κοντά σε αυτό που βλέπει ο χρήστης με τα μάτια του. Η λεπτομέρεια τους είναι εδώ αναμενόμενα χαμηλότερη, όχι όμως τόσο ώστε να ενοχλεί.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, έχει έναν υπερ ευρυγωνιο φακό, που μπορεί να δει ένα σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο και να «χωρέσει» περισσότερα σε μια φωτογραφία. Η ανάλυση της είναι μειωμένη πλέον στα 8ΜΡ, κάτι που θεωρείται ο μέσος όρος σε αυτή την κατηγορία τιμής. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγαλει είναι διαφορετικές από αυτές της βασικής κάμερας, χωρίς όμως να είναι κακές σε καμια περίπτωση.

Η λεπτομέρεια είναι στο επίπεδο που επιτρέπει η ανάλυση των 8ΜΡ, ενώ και το δυναμικό εύρος είναι τουλάχιστον ικανοποιητικό. Χρωματικά μόνο είναι λίγο πιο ήπιες από ότι θα θέλαμε, χωρίς όμως και πάλι να είναι κακές.

Δυστυχώς το P40 Lite E δεν προσφέρει το Night mode με την συγκεκριμένη κάμερα, κάτι που περιορίζει σημαντικά την απόδοση της κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι φωτογραφίες είναι απλά ικανοποιητικές για να τις δει κανείς στην οθόνη του, και ίσως να τις μοιραστεί μέσω Viber, Whatsapp ή/και σε Social media.

Η Τρίτη κάμερα, και εδώ δεν λειτουργεί αυτόνομα, και είναι σχεδιασμένη μόνο για τον υπολογισμό του βάθους σε φωτογραφίες με θολό φόντο. Η ανάλυση της είναι 2ΜΡ, αλλά με δεδομένο το «ρόλο» της, δεν επιρρεάζει με κάποιο τρόπο την λεπτομέρεια σε φωτογραφίες πορτραίτου.

Το P40 Lite E είναι απόλυτα ικανοποιητικό στον τομέα της φωτογραφίας, πάντα με δεδομένη την χαμηλή τιμή πώλησης του. Η κάμερα των 48ΜΡ προφανώς και δεν έχει την ποιότητα ακριβότερων συσκευών της εταιρείας, όμως είναι σαφώς ανώτερη από σχεδόν κάθε άλλη συσκευή σε αυτά τα χρήματα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

Κωστας 23/10/2020 - 02:06

Ποιο θα προτεινατε μεταξυ του p40 lite e και του redmi 9?

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights