Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPhone SE 2020 Review: Σχεδιασμένο για συγκεκριμένο κοινό

Apple iPhone SE 2020 Review: Σχεδιασμένο για συγκεκριμένο κοινό

απο Kostas Gliatiotis

Αν οποιαδήποτε άλλη εταιρεία εκτός από την Apple, δοκίμαζε να βγάλει στα μέσα του 2020 ένα Smartphone με πρακτικά τον ίδιο σχεδιασμό που χρησιμοποιούσε πριν από δύο χρόνια, είναι απολύτως βέβαιο ότι εκτός από ζημιά στην εικόνα της θα είχε σοβαρό πρόβλημα και με το να πείσει το αγοραστικό κοινό να το επιλέξει. Η Apple όμως δεν είναι μια «συνηθισμένη» εταιρεία, που δεν απευθύνεται και στο ίδιο κοινό με τον χώρο των Android Smartphones. Προκειμένου να καλύψει λοιπόν το … κενό στην χαμηλότερη κατηγορία τιμής, παρουσίασε και έκανε διαθέσιμο το iPhone SE 2020, ένα Smartphone που σε σχεδόν όλους τους τομείς είναι πρακτικά ίδιο με το iPhone 8.

 

Όμως η εταιρεία έχει κάνει μερικές πολύ «στοχευμένες» αλλαγές ώστε το iPhone SE 2020 να καλύπτει τις ανάγκες αυτών που έχουν δικές της παλαιότερες συσκευές, και αναζητούν μια νέα πρόταση με μικρό κόστος αλλά ταυτόχρονα και μικρό μέγεθος. Στο συγκεκριμένο Review θα γνωρίσουμε αναλυτικότερα το νέο iPhone SE 2020, και εκτός των άλλων θα προσπαθήσουμε να … ανακαλύψουμε αν τελικά απευθύνεται και σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από όσους έχουν ήδη κάποιο παλαιότερο μοντέλο της Apple.

Η Cosmote μας παραχώρησε το iPhone SE 2020 και για μια ακόμα φορά μας έδωσε τη δυνατότητα να το δοκιμάσουμε στο εντυπωσιακό 4G+ δίκτυο της. Μάλιστα το νέο Smartphone της Apple έρχεται με δυνατότητα χρήσης eSIM, μιας εικονικής κάρτας SIM στο εσωτερικό του, δυνατότητα που προσφέρεται αποκλειστικά από το δίκτυο της Cosmote στη χώρα μας.

Σχεδιασμός.

Η περιγραφή του εξωτερικού σχεδιασμού του iPhone SE 2020 είναι σχετικά… απλή, αφού πρόκειται για ένα iPhone 8 με μια και μοναδική οπτική διαφορά. Το λογότυπο της Apple είναι τοποθετημένο χαμηλότερα προκειμένου η νέα συσκευή να ξεχωρίζει οπτικά, σε όσους θέλουν να παρατηρήσουν τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σαν κατασκευή δεν ακολουθεί τα ιδιαίτερα υψηλά στάνταρ ποιότητας και συναρμολόγησης που έχει  θέσει εδώ και χρόνια η Apple. Απλά… τα αντιγράφει από ένα παλαιότερο της μοντέλο. Το iPhone SE 2020 είναι κατασκευασμένο από γυαλί στο πίσω μέρος του, και πλέον υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση, έστω και αν αυτή γίνεται σχετικά αργά με μόλις 7.5W.

Το πλαίσιο του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και όχι ατσάλι όπως στα ακριβότερα μοντέλα της Apple, μια επιλογή που έχει γίνει για λόγους κόστους αλλά συμβάλει και στο να διατηρείται το βάρος σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα το iPhone SE 2020 έχει και πιστοποίηση ΙΡ67 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να βρει κανείς εύκολα στα 399 δολάρια που κοστίζει η συσκευή στις Ηνωμένες πολιτείες αλλά ούτε και στα… 500 ευρώ που πωλείται επίσημα στη χώρα μας.

Το μικρό μέγεθος του iPhone SE 2020 είναι πλεονέκτημα που θα εκτιμήσουν οι χρήστες παλαιότερων συσκευών της Apple, που είχαν ανάλογα μικρό μέγεθος και για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να επιλέξουν κάποια από τις νεότερες, ακριβότερες και μεγαλύτερες σε μέγεθος προτάσεις της εταιρείας.

Όμως με το σχέδιο αυτό, που εκτός των άλλων έρχεται και με μεγάλο πλαίσιο γύρω από την έτσι και αλλιώς μικρή οθόνη του iPhone SE 2020, κάνει και πάλι την εμφάνιση του ένα χαρακτηριστικό που «λείπει» πλέον. Αυτό δεν είναι άλλο από το touchID, την εμπορική ονομασία που έχει δώσει η Apple στον αισθητήρα αποτυπωμάτων που βρίσκεται κάτω από την οθόνη του.

Για μια ακόμα φορά, ο αισθητήρας αυτός είναι εντυπωσιακά γρήγορος στην λειτουργία του, και ιδιαίτερα αξιόπιστος στο να μπορει να αναγνωρίσει με την πρώτη προσπάθεια το αποτύπωμα του ιδιοκτήτη του. Η Apple συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον  ιδιαίτερα έξυπνα σχεδιασμένο μηχανισμό της δόνησης στο εσωτερικό του iPhone SE 2020 ώστε να «δίνει» την αίσθηση πίεσης ενός μηχανικού πλήκτρου, παρότι στην ουσία το TouchID είναι απλά μια ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια.

Στο πρακτικό κομμάτι, το iPhone SE 2020 έχει και στερεοφωνικό ήχο, αφού εκτός από το ηχείο στο κάτω μέρος του, το ακουστικό λειτουργεί σαν δεύτερο ηχείο. Σε αυτό το μικρό συνολικά μέγεθος, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και το επίπεδο έντασης αλλά και η ποιότητα του ήχου που μπορεί να αναπαράγει η συσκευή.

Είναι δεδομένο ότι το iPhone SE 2020 δεν απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα ιδιαίτερα προσεγμένο σε διαστάσεις και με μεγάλη οθόνη Smartphone. Όμως είναι αντίστοιχα δεδομένο ότι ακόμα και με την χρήση ενός σχεδίου δύο ετών, η Apple έχει καταφέρει να κατασκευάσει ένα Smartphone με υλικά και ποιότητα που δεν μπορεί να βρει κανείς εύκολα στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights