Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPhone SE 2020 Review: Σχεδιασμένο για συγκεκριμένο κοινό

Apple iPhone SE 2020 Review: Σχεδιασμένο για συγκεκριμένο κοινό

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Το iPhone SE 2020 είναι ένα από τα ελάχιστα Smartphones ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής, που έρχεται με μια μόνο κάμερα στο πίσω μέρος του. Είναι βέβαιο όμως ότι η συγκεκριμένη κάμερα έχει καλύτερη απόδοση στην πράξη από κάθε άλλη συσκευή στα 399 δολάρια ή ακόμα και από τις περισσότερες που μπορεί να αγοράσει κανείς επίσημα στα 500 ευρώ που κοστίζει το iPhone SE 2020 στη χώρα μας.

Τεχνικά πρόκειται για μια κάμερα των 12ΜΡ, με έναν σχετικά μεγάλο σε φυσικό μέγεθος αισθητήρα. Το διάφραγμα του φακού της είναι στο f/1.8 ενώ διαθέτει και OIS, κάτι που επίσης ειδικά στα 399 δολάρια δεν θεωρείται δεδομένο.  Ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια κάμερα με το iPhone 8, όμως επειδή το iPhone SE 2020 έχει έναν  σημαντικά ισχυρότερο επεξεργαστή στο εσωτερικό του, η απόδοση της είναι αισθητά βελτιωμένη.

Ο A13 Bionic έρχεται με ένα αναβαθμισμένο ISP για την διαχείριση και την επεξεργασία των δεδομένων από την κάμερα αυτή, ενώ με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αποδόσει καλύτερα και σε συγκεκριμένα σενάρια λήψης. Δυστυχώς όμως από το iPhone SE 2020 απουσιάζει το Deep Fusion αλλά και το ξεχωριστό Night Mode.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Smartphone τώρα, έχουν αστεία καλά επίπεδα λεπτομέρειας για μια κάμερα των 12ΜΡ. Το δυναμικό τους εύρος είνα εντυπωσιακό, και εδώ είναι ένας τομέας όπου του iPhone SE 2020 εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το ισχυρότερο Hardware του.

Το ένα και μοναδικό «πλάνο» σε κάθε φωτογραφία, είναι και εδώ δεδομένο ότι δεν θα … ενοχλήσει χρήστες παλαιότερων συσκευών της Apple που έτσι και αλλιώς έχουν «συνηθίσει» να έχουν μια μόνο κάμερα στο τηλέφωνο τους.

Όπως ήδη αναφέραμε, για κάποιον άγνωστο λόγο, η Apple δεν έχει προσθέσει το ιδιαίτερα αποδοτικό Night mode που έχουν οι  ακριβότερες συσκευές της. Αυτό περιορίζει σημαντικά την απόδοση της κάμερας του iPhone SE 2020 κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι φωτογραφίες είναι αποδεκτά φωτεινές, με την σωστή χρήση του OIS αλλά και του σχετικά φωτεινού φακού της κάμερας.

Η λεπτομέρεια τους όμως είναι πρακτικά μέτρια, ενώ και το δυναμικό εύρος είναι αισθητά μειωμένο, από την στιγμή που δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τις διαδοχικές λήψεις του Night mode για τον συνδυασμό σε μια φωτογραφία.

Όμως το iPhone SE 2020 είναι ένα εντυπωσιακά ικανό Smartphone και στην εγγραφή βίντεο. Εδώ η Apple επέλεξε σωστά να μην το περιορίσει με κάποιο τρόπο, με αποτέλεσμα να έχει ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες με τα ακριβότερα μοντέλα της εταιρείας.

Η εγγραφή μπορεί να γίνει με έως και 60 καρέ το δευτερόλεπτο σε ανάλυση 4Κ, όμως αυτό που έχει περισσότερο σημασία είναι η πραγματική τους ποιότητα. Η λεπτομέρεια σε κάθε βίντεο είναι εντυπωσιακή, με το iPhone SE 2020 να ανταποκρίνεται πάντα σωστά και άμεσα στις εναλλαγες φωτισμού αλλά και χρωμάτων.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights