Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPhone SE 2020 Review: Σχεδιασμένο για συγκεκριμένο κοινό

Apple iPhone SE 2020 Review: Σχεδιασμένο για συγκεκριμένο κοινό

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη.

¨Ενα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του iPhone SE 2020 είναι Ο επεξεργαστής που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Η Apple έχει επιλέξει τον μέχρι και σήμερα κορυφαίο A13 Bionic επεξεργαστή της, που συνεχίζει να αποτελεί ότι πιο γρήγορο συνολικά υπάρχει σε οποιοδήποτε Smartphone. Η ύπαρξη του εξασφαλίζει μεταξύ άλλων ότι το iPhone SE 2020 θα συνεχίζει να αποδίδει το ίδιο καλά ακόμα και μετα από αρκετά χρόνια, αλλά θα υποστηρίζεται και με αναβαθμίσεις και νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Υπάρχει τώρα μια ολόκληρη συζήτηση για το αν ο A13 Bionic στο εσωτερικό του iPhone SE 2020 είναι το ίδιο γρήγορος με αυτόν στο εσωτερικό των ακριβότερων μοντέλων της εταιρείας. Η απάντηση είναι ταυτόχρονα και ναι και όχι ανάλογα με το πως… το βλέπει κανείς.

Η μέγιστη συχνότητα λειτουργίας και για τους δύο μεγάλους Lightning πυρήνες επεξεργασίας αλλά και για τους τέσσερις μικρότερους Thunder είναι ακριβώς η ίδια. Αυτό ισχύει όμως μόνο όταν λειτουργεί ένα από τα δύο «σετ», και όχι όλοι ταυτόχρονα. Σε αυτή την ταυτόχρονη λειτουργία τους, η Apple έχει μειώσει την συχνότητα που … φτάνει ο καθένας από αυτούς, μείωση που ισχύει αποκλειστικά και μόνο όταν λειτουργούν και οι έξι μαζί.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και το iPhone SE 2020 να δείχνει το ίδιο γρήγορο ή όχι ανάλογα με την περίπτωση. Το Single core test του geekbench δείχνει κάθε έναν από τους δύο Lightning το ίδιο ισχυρούς με αυτούς των iPhone 11.

Το Mutli core test δείχνει με τη σειρά του ότι όταν λειτουργούν και οι έξι μαζί, η απόδοση τους είναι μειωμένη. Το Antutu benchmark από την πλευρά του, δίνει ένα συνολικά χαμηλότερο σκορ στη συσκευή, για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι υπολογίζει μόνο την Mutli core απόδοση, και ο δεύτερος είναι τα 3 αντί για 4GB RAM που έχει το iPhone SE 2020.

Με τον τρόπο που είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί το iOS όμως, τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία στην πράξη. Το λειτουργικό σύστημα δίνει προτεραιότητα στην εκτέλεση μιας εργασίας σε όσο το δυνατόν λιγότερο  χρόνο σε έναν από τους ισχυρούς πυρήνες, με αποτέλεσμα η απόδοση του iPhone SE 2020 να είναι ίδια στην πράξη με αυτή των iPhone 11. Η μικρότερη οθόνη του έχει θετικές επιπτώσεις και στο ότι δεν χρειάζεται την ίδια διαθέσιμη μνήμη RAM για την παραγωγή του γραφικού περιβάλλοντος του iOS αλλά και των εφαρμογών, μειώνοντας έτσι έστω και λίγο την απαίτηση για επιπλέον μνήμη RAM.

Όπως έχουμε δει και σε βίντεο, το iPhone SE 2020 μπορεί να εκτελέσει ακόμα και απαιτητικές εφαρμογές όπως το Lumafusion για την επεξεργασία βίντεο, με την ίδια ακριβώς ταχύτητα που μπορεί να το κάνει και ένα iPhone 11 Pro Max.

Στον τομέα των γραφικών,  δεν είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς αν η Apple έχει μειώσει την απόδοση της GPU του A13 Bionic. Όμως αυτό έχει ακόμα μικρότερη σημασία στην πράξη. Η χαμηλότερη ανάλυση της οθόνης του  iPhone SE 2020 δεν απαιτεί την ίδια ισχύ για την παραγωγή γραφικών, ενώ με τον περιορισμό στα 60fps δεν υπάρχει και λόγος να έχει επιπλέον απόδοση.

Σε συνδυασμό με την μειωμένη κατανάλωση ενέργειας σε ένα Smartphone με τόσο μικρή μπαταρία, ακόμα και αν η απόδοση της GPU είναι περιορισμένη τεχνητά, στην πράξη δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights