Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei MateBook X Pro Review: ‘Ενα κορυφαίο Premium Ultrabook

Huawei MateBook X Pro Review: ‘Ενα κορυφαίο Premium Ultrabook

απο Kostas Gliatiotis

Η είσοδος της Huawei στην αγορά των φορητών υπολογιστών στη χώρα μας, χαρακτηριστήκε από την εντυπωσιακή επιτυχία που σημείωσαν τα Matebook D14 και D15, δύο προτάσεις που ουσιαστικά δεν έχουν… ανταγωνισμό για την κατηγορία τιμής που ανήκουν. Η εταιρεία θέλει όμως να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την «γκάμα» της προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες και όσων αναζητούν μια πιο επαγγελματική λύση. Έχοντας ήδη την εμπειρία στον σχεδιασμό και την κατασκευη κορυφαίων UltraBooks, παρουσίασε πριν λίγο καιρό την κορυφαία της πρόταση στην Βαρκελώνη, το Matebook X Pro.

Πλέον το καλύτερο και με διαφορά πιο εντυπωσιακό Ultrabook της εταιρείας (και όχι μόνο…) πρόκειται να κυκλοφορήσει επίσημα και στη χώρα μας, και είχαμε την τύχη να το δοκιμάσουμε από κοντά προκειμένου να ολοκληρώσουμε το αναλυτικό Review του.

Σχεδιασμός.

Η εξωτερική εμφάνιση, η ποιότητα κατασκευής και υλικών, αλλά και η συναρμολόγηση ενός Ultrabook είναι τομείς που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την συνολική του … εικόνα. Η Huawei το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, και μετέφερε όλη την εμπειρία της από τον σχεδιασμό κορυφαίων Smartphones, προκειμένου να δημιουργήσει ένα όσο το δυνατόν πιο φορητό αλλά και εντυπωσιακό UltraBook.

Το Matebook X Pro είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο στο σύνολο του, όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να περιγράψει την συνολική εικόνα που αφήνει. Η επιλογή του γκρι χρώματος είναι και αυτή με τη σειρά της σωστή προκειμένου να έχει τον «σοβαρό» χαρακτήρα που του ταιριάζει, όμως αυτό που ξεχωρίζει είναι η λεπτομέρεια στον σχεδιασμό του.

Κάθε γωνία, και κάθε μικρή επιφάνεια είναι προσεκτικά σχεδιασμένη και συναρμολογημένη προκειμένου να δίνει έναν άερα πολυτέλειας και έμφασης στη λεπτομέρεια. Μάλιστα το Matebook X Pro είναι και ιδιαίτερα λεπτό, σε σημείο που δύσκολα ξεχωρίζει από ένα Tablet ακόμα και όταν είναι κλειστό.

Εργονομία.

Ένα Ultrabook όμως πρέπει να μην κάνει κάποια παραχώρηση και στην ευκολία της καθημερινής του χρήσης, ακόμα και στον… βωμό του μικρού μεγέθους και βάρους. Εδώ είναι άμεσα εμφανές και πάλι ότι η Huawei δεν έχει κάνει κάποια τέτοια παραχωρηση που θα έκανε το Matebook X Pro εντυπωσιακό μεν, όχι όμως πρακτικό.

Το πλήκτρολόγιο που έχει σχεδιάσει, παραδίδει μαθήματα εργονομίας και ποιότητας, ακόμα και σε σύγκριση με προτάσεις εταιρειών που θεωρούνται πιο… καταξιωμένες στην Ελληνική αγορά. Η διαδρομή που έχει κάθε πλήκτρο είναι ακριβώς αυτή που πρέπει ώστε ο ιδιοκτήτης του να είναι πάντα σίγουρος ότι έχει πιέσει το πλήκτρο που θέλει.

 

Η απόσταση ανάμεσα σε αυτά τα πλήκτρα είναι επίσης ιδανική, προκειμένου τα τυχαία πατήματα διπλανών τους να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα. Εδώ η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε το πληκτρολόγιο να φωτίζεται και μάλιστα με δύο διαφορετικά επίπεδα έντασης, προκειμένου και πάλι ο ιδιοκτήτης του να επιλέγει αυτό που… βολεύει ανάλογα με τις συνθήκες.

Αντίστοιχα, και το touchpad κάτω από αυτό το πλήκτρολόγιο, είναι όσο το δυνατόν πιο μεγάλο σε μέγεθος για άνετη και γρήγορη χρήση. Μάλιστα έχει και εδώ μια εντυπωσιακή υφή που το κάνει πραγματικά ευχάριστο στην αφή. Το δάχτυλο «κυλλάει» πάνω του χωρίς να νιώθει ο χρήστης ότι ακουμπά μια απλά πλαστική και … φθηνή επιφάνεια.

Το μικρό κενό αριστερά και δεξία από το πληκτρολόγιο του Matebook X Pro χρησιμοποιείται για την έξοδο του ήχου από τα τέσσερα συνολικά ηχεία που έχει στο κάτω μέρος του, όπου και υπάρχουν δύο ακόμα «εγκοπές». Με αυτόν τον τρόπο, η ένταση αλλά και η ποιότητα του ήχου που παράγεται είναι με χαρακτηριστική άνεση ανώτερη από τις περισσότερες προτάσεις με αντίστοιχα μικρό πάχος και μέγεθος.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights