Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei MateBook X Pro Review: ‘Ενα κορυφαίο Premium Ultrabook

Huawei MateBook X Pro Review: ‘Ενα κορυφαίο Premium Ultrabook

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Το Matebook X Pro έχει μια αρκετά μεγάλη μπαταρία στο εσωτερικό του με χωρητικότητα 56Wh, κάτι που δεν συναντά κανείς συχνά σε ένα Ultrabook με τόσο περιορισμένες διαστάσεις.

Η μπαταρία αυτή είναι εντυπωσιακά καλή σε πραγματική απόδοση, με τους χρόνους λειτουργίας να φτάνουν ή και να ξεπερνούν αυτούς που δηλώνει επίσημα η εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, σε απλή χρήση γραφείου, η μπαταρία μπορεί να ξεπεράσει τις 10 ώρες λειτουργίας, χρόνος πραγματικά καταπληκτικός για ένα τόσο λεπτό και ελαφρύ μηχάνημα.

 

Όμως ενδιαφέρον έχει και το ότι ο χρόνος αυτός δεν μειώνεται σε πιο «multimedia» χρήση όπως η προβολή βίντεο μέσω του Youtube, πάντα όμως με τη φωτεινότητα σε λογικά επίπεδα και όχι στην μέγιστη ένταση της.

Ακόμα όμως και ο απαιτητικός χρήστης, μπορεί να βγάλει περίπου 6 ώρες… εργασίας από την μπαταρία του Matebook X Pro, και αυτό με την MX250 GPU ενεργή για οποιαδήποτε εργασία. Ο χρόνος αυτός είναι μικρότερος και λίγο πάνω από τις 4 ώρες σε Gaming χρήση, όμως είναι δεδομένο ότι το Ultrabook δεν σχεδιάστηκε για αυτή.

Όμως για μια ακόμα φορά, η Huawei έχει μεταφέρει την τεχνογνωσία της από τον χώρο των Smartphones και σε ότι αφορά την διαδικασία και την ταχύτητα φόρτισης του Matebook X Pro. Ο φορτιστής που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του μάλιστα, μοιάζει περισσότερο με έναν μεγάλο σε μέγεθος φορτιστή ενός Smartphone και λιγότερο με αυτό που έχουμε συνηθίσει στην αγορά των φορητών υπολογιστών.

Στα 65W μπορεί να γεμίσει πλήρως την μπαταρία του Matebook X Pro σε λίγο περίσσότερο από 1 ώρα και 20 λεπτά, χρόνος που είναι απόλυτα ικανοποιητικός με δεδομένη και τη χωρητικότητα της. Όμως μπορεί να την φτάσει περίπου στο 50% σε μισή ώρα, προκειμένου να μπορεί κανείς να πάρει το Matebook X Pro και να το χρησιμοποιήσει.

Μάλιστα, προσφέρει και διαφορετικές επιλογές για φόρτιση στα 45, 30, 20 και 18W προκειμένου να είναι χρήσιμος και για την φόρτιση ενός Smartphone. Με αυτόν τον τρόπο, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να έχει πάντα μαζί έναν μόνο φορτιστή, μια ευκολία που μέχρι και σήμερα δεν θεωρείται δυστυχώς δεδομένη.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι το Matebook X Pro μπορεί να φορτίσει ακόμα και με κάποιον σχετικά  μεγάλο σε παροχή, φορτιστή από Smartphone. Αν είναι κάποιος των P40 Pro, P30 Pro, Mate 30 Pro στα 45W μπορεί και πάλι να γεμίσει την μπαταρία του σε αξιόλογο χρονικό διάστημα.

Αν είναι μικρότερος τώρα, ακόμα και αν δεν φορτίζει η μπαταρία του, μπορεί να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, κάτι που και αυτό με τη σειρά του είναι χρήσιμο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Συμπέρασμα.

Το Matebook X Pro είναι ένα κορυφαίο Ultrabook που ανήκει σε μια κατηγορία τιμής που μέχρι σήμερα δεν … γνωρίζει την Huawei σαν κατασκευαστή, τουλάχιστον όχι στη χώρα μας. Είναι ίσως η καλύτερη πρόταση για να μας… συστηθεί η εταιρεία, σε μια κατηγορία που μέχρι και σήμερα καλώς ή κακώς, οι βασικοί «παίχτες» δεν έχουν σοβαρό ανταγωνισμό, και ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό.

Με σχεδιασμό που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παράπονο, και επιδόσεις που είναι περισσότερο από απλά ικανοποιητικές, προσφέρει όλα όσα θα χρειαστει κανείς στην καθημερινότητα του. Αν προσθέσει σε αυτά και την κορυφαία του οθόνη, έχει ένα σύνολο που μπορεί με χαρακτηριστική άνεση να δικαιολογήσει την τιμή πώλησης του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights