Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei MateBook X Pro Review: ‘Ενα κορυφαίο Premium Ultrabook

Huawei MateBook X Pro Review: ‘Ενα κορυφαίο Premium Ultrabook

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς με λόγια την οθόνη του Matebook X Pro εκτός φυσικά από το να αναφέρει τα έτσι και αλλιώς εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά της. Αρχικά, η διαγώνιος στις 13.9 ίντσες είναι ιδανική προκειμένου το μέγεθος να είναι σε λογικά πλαίσια και ταυτόχρονα να είναι ιδιαίτερα μικρό και εύκολο στην μεταφορά του.

Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε στην Huawei ότι έχει διατηρήσει το πλαίσιο γύρω από αυτή την οθόνη σε μέγεθος που δεν έχει συνηθίσει κανείς να βλέπει ακόμα και σε ένα ακριβό Ultrabook. Με αυτόν τον τρόπο, ο ιδιοκτήτης του Matebook X Pro νιώθει ότι βλέπει μόνο την οθόνη αυτή, χωρίς ένα ενοχλητικό «κουτί» γύρω της.

Όμως σε αυτή την κατηγορία, μια οθόνη πρέπει να έχει και ιδιαίτερα υψηλή ανάλυση, και φυσικά το Matebook X Pro δεν απογοητεύει σε αυτόν τον τομέα. Στα 3000×2000 pixels, η οθόνη του έχει πυκνότητα και λεπτομέρεια απεικόνισης που δεν μπορεί να βρει κανείς εύκολα σε προτάσεις του ανταγωνισμού, χωρίς να διαθέσει ακόμα περισσότερα χρήματα.

Η αναλογία της οθόνης τώρα, όπως και στο Matebook 13, είναι διαφορετική στο 3:2 μια επιλογή που αλλάζει σημαντικά την πρακτικότητα της προς το καλύτερο για επαγγελματική χρήση. Η οθόνη μπορεί να προβάλει περισσότερο περιεχόμενο σε κάθετη μορφή, αλλά η αναλογία αυτή ταιριάζει καλύτερα και σε Web σελίδες, παρουσιάσεις και κάθε είδους έγγραφο.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το Matebook X Pro δεν είναι ιδανικό και για Multimedia χρήση. Η οθόνη προσφέρει μια χρωματική αντίθεση που φτάνει έως και το 1000:1 με την μέγιστη ένταση του φωτισμού της να είνα στα 450Nits. Μάλιστα για τους φίλους των ταινιών, υποστηρίζεται κανονικά και η προβολή HDR περιεχομένου.

Για τους επαγγελματίες, η οθόνη καλύπτει και το 100% του χρωματικού προτύπου sRGB προκειμένου να έχει την ακρίβεια που χρειάζεται.

Μια εταιρεία όπως η Huawei όμως που έχει πλέον ιδιαίτερη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, δεν θα μπορούσε να μην μεταφέρει στην οθόνη του Matebook X Pro και την λειτουργία «φροντίδας ματιών» . Με αυτή ενεργή, το ultrabook μειώνει την μπλε απόχρωση του φωτισμού στην οθόνη του προκειμένου να την κάνει λιγότερο κουραστική για τα μάτια.

Η δυνατότητα αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους χρησιμοποιούν (είτε δουλεύουν είτε όχι…) τον φορητό τους υπολογιστή σε χώρους με λιγότερο φωτισμό και ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με την οθόνη του Matebook X Pro η Huawei δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν αρκέστηκε στον σχεδιασμό ενός εντυπωσιακού σε εμφάνιση Ultrabook και ότι γνωρίζει πολύ καλά πως να το κάνει και πραγματικά ξεχωριστό σε καθημερινή χρήση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights