Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 9 Pro Review: Το κορυφαίο Mid-range

Xiaomi Redmi Note 9 Pro Review: Το κορυφαίο Mid-range

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Όπως ήδη αναφέραμε, η βασική διαφορά του Note 9 Pro από το Note 9S είναι η ανάλυση της βασικής του κάμερας που πλέον έχει αυξηθεί στα 64ΜΡ. Μάλιστα οι άλλες τρεις κάμερες είναι πρακτικά οι ίδιες, κάτι που δεν περιορίζει σημαντικά όσους επιλέξουν την λίγο οικονομικότερη πρόταση της εταιρείας.

Η βασική αυτή κάμερα, έχει αναμενόμενα σημαντικά καλύτερη απόδοση από την κάμερα των 48ΜΡ του 9S. Λειτουργεί και εδώ με την τεχνική του Pixel Binning, και κατά κανόνα παραγει φωτογραφίες στα 16ΜΡ. Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι εντυπωσιακή για την κατηγορία, και ξεπερνά με άνεση κάθε άλλη πρόταση με κάμερα αντίστοιχης αναλυσης.

Το δυναμικό εύρος είναι επίσης εντυπωσιακό, και μαζί με την σωστή χρωματική απεικόνηση, δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά που έχει κάνει η εταιρεία στον τομέα του λογισμικού και της επεξεργασίας των δεδομένων από την κάμερα.

Η απόδοση της είναι αντίστοιχα καλή και κατά τη διάρκεια της νύχτας και γενικότερα σε συνθήκες με χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού. Το f/1.8 διάφραγμα του φακού της, σε συνδυασμό με το Night mode πετυχαίνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η Xiaomi έχει επιλέξει να βγαίνουν οι φωτογραφίες όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα, χωρίς το Note 9 Pro να προσπαθεί να βγάλει μια όσο το δυνατον πιο φωτεινή φωτογραφία. Αυτό αυξάνει σημαντικά τον ρεαλισμό τους, και διατηρεί και την λεπτομέρεια τους σε πολύ καλά επίπεδα αφού δεν αυξάνεται σε υπερβολικά επίπεδα η τιμή του ISO σε κάθε φωτογραφία.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, είναι αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό. Η απόδοση της είναι ακριβώς η ίδια όπως και στο Note 9S. Η λεπτομέρεια σε κάθε φωτογραφία είναι αυτή που επιτρέπει η αναλυση των 8ΜΡ, και είναι θετικό ότι χρωματικά δεν ξεχωρίζει από τις φωτογραφίες της βασικής κάμερας.

Το δυναμικό εύρος είναι αντίστοιχα καλό, ενώ και πάλι οι φωτογραφίες δεν παράγονται με υπερβολικά έντονα χρώματα που θα τις έκανε πιο εντυπωσιακές αλλά λιγότερο ρεαλιστικές.

Δυστυχώς, η Xiaomi δεν προσφέρει το Night mode για καμία άλλη εκτός από την βασική κάμερα στα περισσότερα της Smartphones, κάτι που περιορίζει σημαντικά την απόδοση της συγκεκριμένης κάμερας.

Οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα σκοτεινές, με το Note 9 Pro πάντως να επιλέγει σωστά να μην τις «φωτίσει» με αύξηση του ISO σε υπερβολικες τιμές που θα είχαν σαν αποτέλεσμα την δραματική μείωση της ποιότητας τους.

Η Τρίτη κάμερα και η τελευταία που μπορεί να βγάλει αυτόνομα φωτογραφίες, είναι αυτή με τον Macro φακό. Η χρησιμότητα της είναι περιορισμένη σε φωτογραφίες από πολύ μικρή απόσταση, έρχεται όμως και αυτή με αρκετά ενδιαφέροντα πλεονεκτήματα.

Η ανάλυση της είναι στα 5ΜΡ, υψηλότερη από το συνηθισμένο στα 2ΜΡ, ενώ ακόμα πιο σημαντική είναι η ύπαρξη του Auto focus. Χάρη σε αυτό, ο ιδιοκτήτης του Note 9 Pro μπορεί να επιλέξει την απόσταση που θελει να βγάλει τη φωτογραφία, ανάμεσα σε 5 και 2.5 εκατοστά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights