Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 9 Pro Review: Το κορυφαίο Mid-range

Xiaomi Redmi Note 9 Pro Review: Το κορυφαίο Mid-range

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το Note 9 Pro έχει στο εσωτερικό του τον ίδιο ακριβώς επεξεργαστή με το Note 9S και συγκεκριμένα τον Snapdragon 720G. Όπως έχουμε δει και στο δικό του review, η ονομασία του «ξεγελάει», αφού οι επιδόσεις του είναι ίδιες ή και ελάχιστα καλύτερες από  αυτές του αριθμητικά μεγαλύτερου, αλλά παλαιότερου Snapadragon 730.

Οι επιδόσεις αυτές φέρνουν τον Snapdragon 720G στο ίδιο επίπεδο με τον Helio G90T της Mediatek, που είχε στο εσωτερικό του το αμέσως προηγούμενο Note 8 Pro της xiaomi. Το «παράδοξο» εδώ είναι ότι η νέα συσκευή δεν είναι αισθητά πιο γρήγορη, όμως η διαφορετική τεχνική κατασκευής του 720G στα 8nm τον κάνει καλύτερο σε ενεργειακή απόδοση, κάτι που έχει σημαντικές επιπτώσεις σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη μπαταρία.

Αναλυτικά, έχουμε και εδώ 8 συνολικά πυρήνες επεξεργασίας, σε μια διάταξη με 2 ισχυρούς Α-76 της ARM και άλλους 6 μικρότερους Α-55 σχεδιασμένους για τις πιο απλές καθημερινές εργασίες. Η συχνότητα είναι στα 2.32 GHz για τους 2 Α-76 και στο 1.8GHz για τους 6 μικρούςς Α-55.

Σημασία έχει όμως η απόδοση στην πράξη, και είναι ουσιαστικά αδύνατον να καταλάβει κανείς διαφορά σε επιδόσεις σε σύγκριση με επεξεργαστές στην αμέσως υψηλότερη κατηγορία. Στο 90% των εφαρμογών που χρησιμοποιεί κανείς καθημερινά, η απόδοση του Snapdragon 720G είναι υπερ αρκετή για να εκτελούνται τα πάντα με χαρακτηριστική άνεση.

Το Smartphone έρχεται με 6GB μνήμης RAM ακόμα και στην βασική έκδοση με 64GB αποθηκευτικού χώρου, κάτι που αποτελεί  μια ουσιαστική διαφορά από την αντίστοιχη βασική έκδοση του Note 9S με 4/64. Όπως έχουμε δει αρκετές φορές, τα 6GB αυτά είναι περισσότερα από απλά αρκετά για κάθε είδους χρήση, ακόμα και για να έχει κανείς ανοιχτά ταυτόχρονα απαιτητικά παιχνίδια και Social Media εφαρμογές.

Στον τομέα των γραφικών, η Adreno 618 GPU είναι ακριβώς ίδια και αυτή,  με την απόδοση της να είναι περίπου 10% καλύτερη από αυτή της Mali G76 με 4 μονάδες παραγωγής γραφικών στο εσωτερικό και πάλι του προηγούμενου Note 8 Pro.

Η διαφορά αυτή δεν είναι ορατή σε κάποιου είδους χρήση, αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι το Note 9 Pro παίζει με χαρακτηριστική άνεση ακόμα και απαιτητικά παιχνίδια. Μάλιστα εδώ έχει διαφορά η ενεργειακή απόδοση του Snapdragon 720G, που σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη μπαταρία στο εσωτερικό του Smartphone, το κάνουν ιδανικό για τους φίλους του Gaming.

Για τον αποθηκευτικό χώρο, η βασική έκδοση του Note 9 Pro έχει ονομαστικά 64GB από τα οποία παραδόξως είναι πραγματικά διαθέσιμα στον ιδιοκτήτη του λιγότερα από 50. Ευτυχώς το Smartphone έχει κανονικά υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD, κάτι που αυξάνει σημαντικά την … ευελιξία για όσους θέλουν επιπλέον διαθέσιμο χώρο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights