Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 9 Pro Review: Το κορυφαίο Mid-range

Xiaomi Redmi Note 9 Pro Review: Το κορυφαίο Mid-range

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Ένα από τα πλέον σημαντικά και χρήσιμα στοιχεία του Note 9 Pro είναι η μεγάλη του οθόνη. Η Xiaomi έχει επιλέξει ένα Panel με διαγώνιο 6.67 ίντσες, που είναι κοντά στο ιδανικό για άνετη χρήση χωρίς οι διαστάσεις να … ξεφύγουν. Σε αυτό συμβάλει και το ιδιαίτερα μικρό πλαίσιο γύρω από αυτή την οθόνη, που μόνο στο κάτω μέρος του είναι λίγο μεγαλύτερο.

Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει την λύση μιας μικρής «τρύπας» στην οθόνη, για να τοποθετήσει μέσα σε αυτή την μπροστινή κάμερα του Note 9 Pro. Έχει επιλέξει όμως σωστά η τρύπα αυτή να είναι στο κέντρο της οθόνης και στο πάνω μέρος. Σε αυτό το σημείο, δεν αλλάζει τον τρόπο που προβάλλονται οι ειδοποιήσεις στην αριστερή άκρη της οθόνης, αλλά και οι πληροφορίες για την μπαταρία και όχι μόνο, στην δεξία πλευρά της.

Τεχνικά τώρα, πρόκειται για ένα LCD Panel, αφού στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, μόνο η Samsung χρησιμοποιεί AMOLED οθόνες, σε Smartphones όμως που υστερούν σημαντικά σε κάθε άλλο τομέα. Η απόδοση της παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερα καλή, αφού χρωματικά η Xiaomi έχει επιλέξει να μην «υπερβάλει» με την οθόνη του Note 9 Pro να προσπαθεί  να είναι ταυτόχρονα φυσική και όσο πιο ευχάριστη γίνεται.

Ο ιδιοκτήτης του μπορεί να το αλλάξει αυτό από τις διαθέσιμες ρυθμίσεις της οθόνης, και να επιλέξει ένα πιο έντονο χρωματικό προφίλ αν το επιθυμεί. Από την οθόνη απουσιάζει το Always On Display, που δεν είναι ενεργειακά αποδοτικό σε ένα LCD Panel.

Αυτό που κάνει εντύπωση όμως, είναι το επίπεδο του φωτισμού της οθόνης, που ειδικά στην μέγιστη ένταση του είναι ασυνήθιστα υψηλό για την κατηγορία. Μάλιστα ακόμα και σε αυτό το επίπεδο, η χρωματική απεικόνιση δεν αλλοιώνεται αισθητά, με την οθόνη να προσφέρεται για την προβολή ταινιών και κάθε είδους πολυμέσων.

Τυπικά, θα πρέπει να αναφέρουμε και την ανάλυση της που είναι στα 2.400×1080 pixels. Η μικρή διαφορά στην κάθετη ανάλυση οφείλεται στο ότι η οθόνη έχει διαφορετική αναλογία πλευρών 20:9 κάτι που την κάνει πιο ψηλή και πιο στενή από το συνηθισμένο. Η επιλογή αυτή έχει όμως τα πλεονεκτήματα της σε ένα Smartphone αυτού του μεγέθους, αφού είναι σημαντικά πιο εύκολο να το κρατήσει κανείς με το ένα χέρι.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights