Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Realme X3 SuperZoom Review: Περισσότερα από μια κάμερα

Realme X3 SuperZoom Review: Περισσότερα από μια κάμερα

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Ο βασικός λόγος ύπαρξης του X3 SuperZoom, που άλλωστε τονίζεται και στην… ονομασία του, είναι οι φωτογραφικές του δυνατότητες. Αυτές δεν αφορούν τόσο τη βασική του κάμερα, αλλά περισσότερο αυτή με τον περισκοπικό φακό και το 5Χ οπτικό zoom. Για λόγους… παράδοσης όμως, θα ξεκινήσουμε την περιγραφή μας από την βασική του κάμερα.

Αυτή χρησιμοποιεί για μια ακόμα φορά τον Samsung GW1 αισθητήρα των 64ΜΡ που πρέπει να αναγνωρίσουμε στην Realme ότι τον έχει επιλέξει και για σημαντικά οικονομικότερες συσκευές της στις οποίες δεν θεωρείται δεδομένη η ύπαρξη μιας τόσο καλής κάμερας.

X3 SuperZoom

Ομως όσο και αν ο ιδιος ο αισθητήρας είναι ιδιαίτερα καλός ποιοτικά, και μάλιστα βρίσκεται πίσω και από ένα φακό με διάφραγμα f/1.8, η απόδοση του καθορίζεται πάντα σε μεγάλο βαθμό από το Software Κάθε συσκευής.

Η Realme δεν φημίζεται δυστυχώς σε αυτόν τον τομέα, και το X3 SuperZoom μας εξέπληξε ευχάριστα, αφού φαίνεται να έχει διορθώσει τα περισσότερα από τα προβλήματα του παρελθόντος. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι κοντά στο άριστο για την συγκεκριμένη κάμερα.

Το δυναμικό τους εύρος είναι πολύ καλό, η χρωματική τους απεικόνιση είναι ρεαλιστική και η λεπτομέρεια τους πολλές φορές είναι υψηλότερη από ότι περιμένει κανείς αρχικά.

Αν κάποιος θέλει πιο «ζωντανές» και ευχάριστες φωτογραφίες, μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει το AI Mode, που αναλαμβάνει να αναγνωρίσει το σκηνικό ή/και το αντικείμενο σε κάθε φωτογραφία και να την τονίσει αναλόγως.

Η κάμερα που έχει το  περισσότερο ενδιαφέρον τώρα, είναι αυτή με τον περισκοπικό φακό και το 5Χ οπτικό zoom. Παρότι δεν είναι η πρώτη του είδους της, είναι σίγουρα η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται σε ένα Smartphone αυτής της κατηγορίας τιμής.

Η λογική πίσω από την λειτουργία της είναι συγκεκριμένη, με πέντε διαφορετικούς φακούς μπροστά από τον αισθητήρα και ένα… κάτοπτρο που αντανακλά το φως πάνω σε αυτόν, αφου βρίσκεται τοποθετημένος οριζόντια στο εσωτερικό του X3 SuperZoom.

Η ανάλυση της στα 8ΜΡ είναι αποδεκτή σε κάθε περίπτωση για μια κάμερα αυτού του είδους, και το f/3.4 διάφραγμα του φακού της είναι ακριβώς αυτό που επιτρέπει τεχνικά η κατασκευή της.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές σε λεπτομέρεια, και ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν διαφέρουν χρωματικά από αυτές της βασικής κάμερας του X3 SuperZoom. Αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό, αφού δεν κάνει τον ιδιοκτήτη του να νιώθει ότι χρησιμοποιεί μια «κατώτερη» τεχνικά κάμερα.

Θα θέλαμε λίγο καλύτερο δυναμικό εύρος, όμως είναι δεδομένο ότι αυτό μπορεί να βελτιωθεί στο μέλλον με αναβάθμιση λογισμικού.

Η Τρίτη κάμερα του X3 SuperZoom τώρα έχει και εδώ υπερ ευρυγώνιο φακό για μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Η εταιρεία έχει επιλέξει ατυχώς οι κάμερες αυτού του είδους στις συσκευές της να έχουν χαμηλότερη ανάλυση από το συνηθισμένο για την κατηγορία τους, και δυστυχώς εδώ δεν έχουμε κάποια εξαίρεση σε αυτόν τον… κανόνα.

Στα 8ΜΡ είναι οριακά αποδεκτή για ένα Smartphone με αυτό το κόστος, ενώ η απουσία του Auto focus θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι πιο…. ενοχλητική από τη στιγμή που η φωτογραφία είναι το κυρίο αντικείμενο του X3 SuperZoom.

Παρόλα αυτα, η απόδοση της στην πράξη είναι η καλύτερη δυνατή, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες επεξεργασίας των δεδομέων από αυτή, από το Hardware στο εσωτερικό της συσκευής. Η λεπτομέρεια τους έιναι αυτή που επιτρέπει η ανάλυση της, ενώ και εδώ χρωματικά δεν υπάρχουν υπερβολές.

Τέλος, το X3 SuperZoom έχει μια ακόμα κάμερα στο πίσω μέρος του, που βγάζει αυτόνομα φωτογραφίες και δεν υπάρχει απλά για να είναι συνολικά… τέσσερις. Πρόκειται και εδώ για μια Macro camera για φωτογραφίες από πολύ μικρή απόσταση. Όμως και εδώ τα τεχνικά της χαρακτηριστικά δεν ταιριάζουν στον «φωτογραφικό» χαρακτήρα του X3 SuperZoom. Η ανάλυση της στα 2ΜΡ είναι μικρή, η απουσία του Auto focus και εδώ όμως είναι αυτή που περιορίζει σημαντικά την χρησιμότητα της.

Το Smartphone συνεχίζει δυστυχώς την όχι καλή παράδοση που έχει η εταιρεία στον τομέα της νυχτερινής φωτογραφίας. Το Night mode που διαθέτει, δεν κάνει συνηθως τίποτα περισσότερο από το να συνδυάζει μια κανονική λήψη  με μια ακόμα που έχει απλά υψηλότερη έκθεση στο φωτισμό. Αυτό είναι μάλλον λογικό για όλες τις άλλες κάμερες, η βασική όμως που εκμεταλλεύεται την τεχνική του Pixel Binning θα μπορούσε να οφεληθεί σημαντικά από ένα καλύτερο Night mode.

Οι φωτογραφίες είναι συνήθως λιγότερο φωτεινές από το ιδανικό, και σε όσες περιπτωσεις καταφέρει να αυξήσει την φωτεινότητα αυτή, το αποτέλεσμα έχει και σημαντικά υψηλότερο ψηφιακό θόρυβο και χαμηλότερη λεπτομέρεια.

Παρόλα αυτά, πρέπει να αναγνωρίσουμε στην εταιρεία ότι προσφέρει αυτό το Night mode σε όλες τις κάμερες του X3 SuperZoom, και σε αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό και με το 5Χ περισκοπικό zoom, η λήψη το βράδυ χωρίς αυτό θα ήταν μάλλον… άσκοπη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights