Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A20s Review: Κανένας λόγος ύπαρξης

Samsung Galaxy A20s Review: Κανένας λόγος ύπαρξης

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Προφανώς και το Galaxy A20s δεν είναι σχεδιασμένο να εντυπωσιάζει στον τομέα της φωτογραφίας, κάτι που παρόλα αυτά είναι μάλλον αναμενόμενο από την στιγμή που τα αμέσως ακριβότερα Galaxy A21s, A31, A41 επίσης υπολείπονται του ανταγωνισμού τους σε αυτόν τον τομέα.

Έτσι λοιπόν, η βασική του κάμερα έχει ανάλυση 13mp, που παρότι δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, καταφέρνει να έχει ακόμα χειρότερη απόδοση από ότι περιμένει κανείς.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει, ακολουθούν πιστά την παράδοση της εταιρείας με ζωντανά και έντονα χρώματα προκειμένου να είναι πιο… ευχάριστες οπτικά. Το ευχάριστες όμως δεν σημαίνει και καλές φωτογραφίες, και η κάμερα του Galaxy A20s είναι η καλύτερη απόδειξη. Το χρωματικό και δυναμικό εύρος είναι ιδιαίτερα περιορισμένο, ενώ και η λεπτομέρεια είναι χαμηλή ακόμα και για τον αισθητήρα των 13ΜΡ.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη κάμερα έχει και ένα διάφραγμα με f/1.8 στον φακό της, κάτι που της επιτρέπει να βλέπει σημαντικά περισσότερο φως σε σύγκριση με την κάμερα των Α31, Α41 και A21s που είναι πρακτικά ίδια μεταξύ τους.

Όμως η Samsung επιμένει να διαχωρίζει αυτά τα τρία Smartphones αλλά και το Galaxy A20s από τις ακριβότερες συσκευές της, με την απουσία του ξεχωριστού Night mode. Όπως είναι λογικό λοιπόν, μια μέτρια κάμερα την ημέρα, θα είναι ακόμα κατώτερη σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού.

Το Galaxy A20s προσπαθεί να «αντιμετωπίσει» την απουσία του Night mode, αυξάνοντας υπερβολικά την ευαισθησία του αισθητήρα στο φως. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ικανοποιητικά φωτεινές φωτογραφίες που όμως υπολείπονται σε κάθε άλλο τομέα. Η λεπτομέρεια τους προφανώς και.. υποφέρει λόγω του αυξημένου ψηφιακού θορύβου, ενώ και χρωματικά απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Η δεύτερη κάμερα του Smartphone, που είναι και η τελευταία που μπορεί να βγάλει αυτόνομα φωτογραφίες, είναι αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό. Η ανάλυση της παραμένει λογική στα 8ΜΡ που είναι άλλωστε και το συνηθισμένο στην συγκεκριμένη κατηγορία και όχι μόνο.

Όμως και εδώ η εταιρεία έχει επιλέξει έναν ποιοτικά κατώτερο αισθητήρα, που έχει αντίστοιχα αποτελέσματα και στην τελική φωτογραφία. Η λεπτομέρεια τους είναι χαμηλή ακόμα και για αυτή την ανάλυση, ενώ περισσότερο ενοχλεί το πολύ μικρό δυναμικό εύρος. Εντύπωση προκαλεί και η ύπαρξη θορύβου ακόμα και την ημέρα, σε σημεία με λιγότερο φως, ενώ χρωματικά οι φωτογραφίες διαφέρουν απο αυτές της βασικής κάμερας.

Προφανώς, η απουσία του Night mode σε συνδυασμό με τον όχι ποιοτικό αισθητήρα και το περιορισμένο f/2.2 διάφραγμα στον φακό, κάνουν την συγκεκριμένη κάμερα ουσιαστικά … άχρηστη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Θα περίμενε κανείς ότι σε μια κατηγορία τιμής που ο ανταγωνισμός προσφέρει πλέον συσκευές που μπορούν να βγάλουν αξιοπρεπείς φωτογραφίες, η Samsung θα προσπαθούσε να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο. Ακόμα και η ίδια η εταιρεία, έχει σημαντικά παλαιότερες συσκευές της με συνολικά καλύτερες κάμερες, και είναι απορίας άξιο και εδώ πως δεν αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος μπορεί να το αντιληφθεί αυτό πλέον.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights