Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 10T Pro Review: Επίθεση στην κορυφή

Xiaomi Mi 10T Pro Review: Επίθεση στην κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Αν υπάρχει κάτι που «ξενίζει» στο Mi 10T Pro αυτό είναι ίσως η οθόνη του, χωρίς όμως στην πράξη να υπάρχει πραγματικά περιορισμός. Η Xiaomi έχει επιλέξει ένα LCD panel για το Smartphone, που έρχεται όμως με εντυπωσιακά υψηλό ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz.

Η απόκριση που έχει σε κάθε μας εντολή η συγκεκριμένη οθόνη, και η ταχύτητα με την οποία μεταβάλλει το περιεχόμενο που προβάλει, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Για όσους έχουν συνηθίσει σε οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz η διαφορά παρότι είναι μικρή, είναι και πάλι αισθητή, ενώ σε σύγκριση με μια οθόνη των 90Hz η αμεσότητα αυτή είναι κάτι που καταλαβαίνει κανείς αμέσως μόλις χρησιμοποιήσει το Mi 10T Pro.

Το συγκεκριμένο LCD Panel έρχεται όμως και με κορυφαία χρωματική απόδοση, πάντα για τα δεδομένα μιας οθόνης αυτού του είδους. Μάλιστα η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε ο ιδιοκτήτης του Mi 10T Pro να μπορεί να προσαρμόσει την απόδοση αυτή ανάλογα με τις απαιτήσεις αλλά και τις… προτιμήσεις του.

Υπάρχει ακόμα και η επιλογή συγκεκριμένου χρωματικού προφίλ ανάμεσα σε DCI-P3 και sRGB ανάλογα με το περιεχόμενο που θέλουμε να προβάλλουμε αλλά και πιο «γενικές» ρυθμίσεις έντονης ή πιο φυσικής απόδοσης.

Όμως το Mi 10T Pro υποστηρίζει και την προβολή HDR περιεχομένου, μια δυνατότητα που κακώς θεωρείται ότι υπάρχει μόνο σε Amoled Panels. Η μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης είναι υπερ αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες του συγκεκριμένου προτύπου. Φυσικά το Smartphone αναγνωρίζεται κανονικά από το Youtube αλλά και το Netflix για την προβολή περιεχομένου με υψηλό δυναμικό εύρος χρώματος.

Εντύπωση προκαλεί και η μέγιστη ένταση της φωτεινότητας που έχει η οθόνη του Mi 10T Pro. Παραδοσιακά, ένα LCD panel με υψηλό ρυθμό ανανέωσης «θυσιάζει» την φωτεινότητα αυτή, κάτι όμως που δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η οθόνη να είναι άνετα ορατή σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα και κάτω από το φως του ήλιου.

Τέλος, οι γωνίες θέασης είναι όσο το δυνατόν καλύτερες για ένα LCD panel, με δεδομένο πάντα ότι υπό υπερβολική γωνία είναι έτσι και αλλιώς σπάνιο να χρησιμοποιεί κανείς το Smartphone του.

Αν αναλογιστεί κανείς τι προσφέρει συνολικά το Mi 10T Pro σε επιδόσεις, κάμερα και όχι μόνο, η επιλογή της συγκεκριμένης οθόνης προκειμένου η τιμή του να παραμείνει χαμηλότερη είναι πιθανότατα σωστή από την Xiaomi.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights