Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 10T Pro Review: Επίθεση στην κορυφή

Xiaomi Mi 10T Pro Review: Επίθεση στην κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Το Mi 10T Pro έρχεται με τρεις διαφορετικές κάμερες στο πίσω μέρος του. Αυτή όμως που ξεχωρίζει είναι η βασική των 108ΜΡ για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Φυσικά ένας από αυτούς είναι ότι καμία άλλη εταιρεία δεν προσφέρει κάτι αντίστοιχο σε αυτή την κατηγορία τιμής, και ένας ακόμα είναι το ότι η κάμερα αυτή δεν διαφέρει από την αντίστοιχη στο κορυφαίο και ακριβότερο Mi 10 Pro της εταιρείας.

Έχει λοιπόν αυτή την ονομαστική ανάλυση των 108ΜΡ σε έναν σχετικά μεγάλο σε φυσικό μέγεθος αισθητηρα στο 1/1.33” και έρχεται με OIS και ένα ιδιαίτερα «φωτεινό» διάφραγμα στο φακό της στο f/1.7. Μάλιστα η Xiaomi ποτέ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με την εστίαση σε όσες συσκευές της χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη κάμερα, κάτι που δεν μπορεί να το ισχυριστεί μια συγκεκριμένη εταιρεία του ανταγωνισμού της.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Mi 10T Pro ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Η τεχνική του Pixel Binning παράγει φωτογραφίες στα 27ΜΡ, ανάλυση που παραμένει υψηλότερη από το συνηθισμένο. Χάρη σε αυτή, η λεπτομέρεια που περιέχει κάθε φωτογραφία είναι πραγματικά κορυφαία, ακόμα και σε σύγκριση με σημαντικά ακριβότερα Smartphones.

Με την τεχνική των συνεχόμενων λήψεων που συνδυάζονται σε μια φωτογραφία, το Mi 10T Pro διατηρεί και ένα δυναμικό εύρος πολύ πάνω από τον μέσο όρο. Οι φωτογραφίες έχουν σωστά επίπεδα φωτισμού ακόμα και σε δύσκολα σημεία, ενώ παραδοσιακά η Xiaomi δεν προσπαθεί να τις κάνει πιο ζωντανές και όμορφες χωρίς όμως να είναι ρεαλιστικές.

Η βασική κάμερα του Mi 10T Pro είναι και η μοναδική που μπορεί να χρησιμοποιήσει το ξεχωριστό Night mode για την λήψη φωτογραφιών το βράδυ.

Οι φωτογραφίες αυτές παραμένουν και πάλι μέσα στα όρια του ρεαλισμού σε φωτισμό, και με δυναμικό εύρος που δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει κάποια συσκευή του ανταγωνισμού και πόσο μάλλον σε αυτά τα χρήματα. Η λεπτομέρεια και πάλι είναι πολύ καλή, ακριβώς επειδή οι φωτογραφίες έχουν και πάλι υψηλή ανάλυση στα 27ΜΡ.

H δεύτερη κάμερα του Mi 10T Pro θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει «μεταφερθεί» από το Mi 10, και έχει και εδώ έναν υπερ ευρυγώνιο φακό και ανάλυση 13ΜΡ. Απουσιάζει δυστυχώς το Auto focus, όμως επειδη το Smartphone έχει μια Τρίτη κάμερα για Macro φωτογραφίες, η απουσία αυτή είναι λιγότερο σημαντική.

Το πλάνο σε κάθε φωτογραφία είναι εντυπωσιακά μεγάλο στις 123 μοίρες, και χρωματικά δεν απέχει από αυτές της βασικής κάμερας. Η λεπτομέρεια αναμενόμενα είναι μειωμένη, αφού το μεγαλύτερο αυτό πλάνο δεν «καλύπτεται» ιδανικά με τον αισθητήρα των 13ΜΡ.

Δυστυχώς η Xiaomi επιμένει να μην διαθέτει το Night mode με την κάμερα αυτή, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες το βράδυ να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το περιορισμένο f/2.4 διάφραγμα του φακού της δεν βοηθάει στην συγκεκριμένη περίπτωση, με αποτέλεσμα η κάμερα να είναι χρήσιμη μόνο σε εσωτερικούς χώρους με καλό φωτισμό.

Η Τρίτη και τελευταία κάμερα του Mi 10T Pro τώρα, είναι όπως αναφέραμε αυτή με τον Macro φακό για φωτογραφίες από μικρή απόσταση. Σε πλήρη αντίθεση και πάλι με συσκευές του ανταγωνισμού, η κάμερα αυτή είναι σχεδιασμένη να είναι πραγματικά χρήσιμη. Η ανάλυση της στα 5ΜΡ καλύπτει τις απαιτήσεις σε λεπτομέρεια με δεδομένο ότι το πλάνο πάντα είναι μικρό, αυτό όμως που πραγματικά την κάνει χρήσιμη είναι το Auto focus. Με αυτό ο ιδιοκτήτης του Mi 10T Pro μπορεί να επιλέξει ακριβώς την απόσταση που θα βγάλει μια φωτογραφία, χωρίς να «αγχώνεται» ότι δεν θα είναι σωστά εστιασμένη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights