Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPhone 12 Pro Max Review: Το καλύτερο στο είδος του

Apple iPhone 12 Pro Max Review: Το καλύτερο στο είδος του

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Οι αλλαγές που έχει το iPhone 12 Pro Max σε σύγκριση με τα άλλα τρία νέα μοντέλα της σειράς, εστιάζουν περισσότερο στον τομέα της φωτογραφίας. Τεχνικά οι δύο από τις τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του, έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτές των άλλων τριών iPhone 12 και προφανώς σε άμεση σύγκριση με τα αμέσως προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας.

Όμως αυτό που η Apple δηλώνει σαν «νέο» δεν είναι απαραίτητα νέο και για τον κόσμο των Android Smartphones. Η βασική κάμερα του iPhone 12 Pro Max έχει πλέον μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος στον αισθητήρα των 12ΜΡ, που με 1.7μm για κάθε ένα από τα φωτοευαίσθητα στοιχεία του, είναι περίπου 47% μεγαλύτερος από αυτόν του «απλού» iPhone 12 Pro.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν τουλάχιστον… πέντε Android Smartphones με αντίστοιχα μεγάλο σε μέγεθος αισθητήρα και μάλιστα με την ίδια ανάλυση των 12ΜΡ.

Αντίστοιχα, η μηχανική σταθεροποίηση του αισθητήρα αντί για του φακού, που είναι η δεύτερη διαφορά της κάμερας του iPhone 12 Pro Max, δεν αποτελεί κάτι νέο επίσης, και χρησιμοποιείται συχνά σε φωτογραφικές μηχανές. Εκεί όμως είναι… απαραίτητος ώστε η κάμερα να εκμεταλλεύεται την σταθεροποίηση ακόμα και αν κάποιος από τους φακούς που χρησιμοποιούνται δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.

Σε ένα Smartphone, που ο φακός δεν μπορεί να αφαιρεθεί από την κάμερα, δεν έχει κάποια ουσιαστική χρησιμότητα η μηχανική σταθεροποίηση του αισθητήρα σε καθημερινή χρήση, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Αφήνοντας αυτά τα δύο στην άκρη, το iPhone 12 Pro Max έχει όπως και τα άλλα τρία νέα μοντέλα, ένα πιο «φωτεινό» διάφραγμα στον φακό της βασικής του κάμερας στο f/1.6. Εδώ, επειδή ο αισθητήρας έχει μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος, το iPhone 12 Pro Max μπορεί να βγάλει φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό με καλύτερο συνολικά αποτέλεσμα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς.

Οι φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ημέρας πάντως, δεν αποτελούν κάτι το εντυπωσιακό για τα δεδομένα του 2020. Σε μια εποχή που η επεξεργασία πολλών λήψεων σε μια τελική φωτογραφία δεν αποτελεί πλέον κάτι το «νέο» όπως στα αμέσως προηγούμενα iPhone 11, αυτό που μπορεί να πετύχει το iPhone 12 Pro Max μπορούν να το κάνουν πολλές ακόμα συσκευές του ανταγωνισμού.

Όπως ήδη αναφέραμε, το iPhone 12 Pro Max μπορεί να εκμεταλλευτεί την διαφορετική βασική του κάμερα για να βγάλει καλύτερες φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για να το πετύχει αυτό η Apple, συνεχίζει να εκμεταλλεύεται το σωστά σχεδιασμένο night mode.

Το iPhone 12 Pro Max διατηρεί τον ίδιο χρόνο στην ληψη όπως και τα άλλα τρία μοντέλα της σειράς, και απλά μπορεί σε αυτό το διάστημα να δει περισσότερο φως και λεπτομέρεια σε κάθε πλάνο. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι άκρως εντυπωσιακές ακόμα και σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα φωτισμού.

Η Apple σε πλήρη αντίθεση με την Samsung, δεν προσπαθεί για μια όσο το δυνατόν πιο φωτεινή φωτογραφία, αλλά πάντα για ένα αποτέλεσμα που είναι κοντά στην πραγματικότητα. Με πολύ καλό δυναμικό εύρος για νυχτερινή φωτογραφία, πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας και σωστή χρωματική απεικόνιση.

Η δεύτερη κάμερα στο πίσω μέρος του iPhone 12 Pro Max, αυτή με το οπτικό ζουμ, έχει επίσης μια διαφορά, αφού μπορεί να φέρει… 2,5 φορές πιο κοντά το αντικείμενο της φωτογραφίας.

Η διαφορά είναι προφανώς μικρή, και χρήσιμη μόνο σε φωτογραφίες πορτραίτου, όμως συνολικά και αυτή η κάμερα διατηρεί τα επίπεδα ποιότητας που περιμένει κανείς από την Apple. Είναι πρακτικά ίδιες οι φωτογραφίες χρωματικά με αυτές της βασικής κάμερας του iPhone 12 Pro Max, και η λεπτομέρεια τους είναι ότι καλύτερο μπορεί να πετ΄θχει μια κάμερα των 12ΜΡ.

Η Τρίτη κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό τώρα, είναι πρακτικά ίδια με τα άλλα τρία νέα μοντέλα της σειράς. Όπως και σε αυτά όμως, έχει πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το Night mode, κάτι που αυξάνει σημαντικά την χρησιμότητα της.

Οι φωτογραφίες την ημέρα, έχουν και εδώ πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας, έστω και λίγο χαμηλότερα αφού η ανάλυση των 12ΜΡ πρέπει να αποτυπώσει ένα μεγαλύτερο πλάνο. Χρωματικά και εδώ οι φωτογραφίες είναι ίδιες με αυτές από τις άλλες δύο κάμερες, και ο ιδιοκτήτης του iPhone 12 Pro Max δεν … νιώθει ότι είναι κατώτερη με κάποιο τρόπο.

Το βράδυ τώρα, ακριβώς επειδή μπορεί να χρησιμοποιήσει το Night mode η Ultra wide κάμερα, είναι επιτέλους χρήσιμη για κάτι περισσότερο από φωτογραφίες για Social Media. Ο φωτισμός είναι ικανοποιητικός έστω και αν είναι λίγο χαμηλότερος, και η λεπτομέρεια είναι επίσης σε καλά επίπεδα.

Είναι γεγονός ότι το iPhone 12 Pro Max είναι διαφορετικό και συνολικά καλύτερο στον τομέα της φωτογραφίας σε σύγκριση με τα άλλα νέα μοντέλα της σειράς. Αυτό όμως όπως ήδη είπαμε δεν το κάνει καλύτερο και από τον ανταγωνισμό του, αφού η βασική του κάμερα αποτελεί κάτι νέο μεν για την Apple, όχι όμως αυτόματα νέο για την αγορά γενικότερα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights