Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S21 Ultra Review: Επιτέλους !

Samsung Galaxy S21 Ultra Review: Επιτέλους !

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Από την στιγμή που η Samsung έχει «διορθωσει» σχεδόν όλα τα προβλήματα του αμέσως προηγούμενου μοντέλου της σειράς, αναμενόμενα και η μπαταρία του Galaxy S21 Ultra παρότι διατηρεί την ίδια χωρητικότητα, έχει σημαντικά καλύτερη απόδοση στην πράξη.

Παρότι ακόμα και σήμερα, μπορεί να βρει κανείς Smartphones με μπαταρία μικρότερη και από 5.000mAh που είναι αυτή του Galaxy S21 Ultra, η απόδοση της είναι πλέον περισσότερο από απλά ικανοποιητική. Ακόμα και αν κάποιος χρησιμοποιεί μονίμως τις κάμερες στο πίσω μέρος του, ακόμα και αν έχει την οθόνη ρυθμισμένη σε WQHD ανάλυση και 120Hz, η μπαταρία μπορεί να βγάλει μια ημέρα έντονης χρήσης.

Ανάλογα τώρα με τις συνθήκες, και το κατά πόσο ο ιδιοκτήτης του «πιέζει» το Hardware στο εσωτερικό του με φωτογραφίες βίντεο ή/και παιχνίδια, στο τέλος της ημέρας αυτής θα έχει ένα 10 έως 25% ακόμα διαθέσιμο. Το ποσοστό αυτό είναι μια δραματική βελτίωση σε σύγκριση με το galaxy S20 Ultra, που ήταν σχεδόν δεδομένο ότι θα χρειαστεί μια (τουλάχιστον) φόρτιση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η Samsung έχει βελτιώσει σημαντικά τις επιλογές διαχείρισης ενέργειας, και μάλιστα έχει απλοποιήσει ιδιαίτερα την δυνατότητα ελέγχου των εφαρμογών ώστε να μην λειτουργούν άσκοπα όταν δεν τις χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του Galaxy S21 Ultra. Αν κάποιος αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να προσαρμόσει το Smartphone «στα μέτρα» του, η μπαταρία θα καταφέρει να βγάλει έως και δύο ημέρες πιο λογικής χρήσης.

Η ταχεία φόρτιση, είναι κάτι που η Samsung δείχνει ξεκάθαρα πλέον ότι δεν θέλει να αποτελεί έναν τομέα εντυπωσιασμού στις συσκευες της, ακόμα και αν αυτό έχει κάποια μειονεκτήματα στην πράξη. Με φόρτιση στα 25W που υποστηρίζει το Galaxy S21 Ultra, η μπαταρία του θα γεμίσει πλήρως σε μια ώρα και δέκα λεπτά, χρόνος που παραμένει ικανοποιητικός με δεδομένη και την χωρητικότητα της.

Αυτό που λείπει από το Smartphone λόγω του περιορισμού των 25W, είναι η δυνατότητα να φορτίσει ο ιδιοκτήτης του το 60-70% της μπαταρίας του σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει την υπόλοιπη ημέρα χωρίς άγχος.

Συμπέρασμα.

Αν και είναι πιθανότατα ξεκάθαρο από το ύφος του κειμένου μέχρι εδώ, το Galaxy S21 Ultra είναι το Smartphone που έπρεπε να κατασκευάσει η Samsung. Είτε για να δείξει ότι δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει χωρίς λόγο, είτε απλά για να «αποδείξει» ότι παραμένει ένας από τους κορυφαίους «παίχτες» στην συγκεκριμένη αγορά.

Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι όσοι το επιλέξουν σαν την επόμενη συσκευή τους, δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα από τα προβλήματα που είχαν οι κάτοχοι του αμέσως προηγούμενου μοντέλου της σειράς. Ακόμα και στα 1.300 ευρώ της βασικής του έκδοσης είναι από τις λίγες φορές που έχει «νόημα» να το επιλέξει κάποιος.

Σε κάθε περίπτωση, η Samsung δείχνει ότι ακούει τα παράπονα του αγοραστικού κοινού, και αναγνωρίζει ότι τα περισσότερα από αυτά ήταν πραγματικά προβλήματα. Αυτό για μια εταιρεία, και ειδικά σε αυτό το μέγεθος είναι πάντα θετικό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights