Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S21 Plus Review: Η σωστή επιλογή

Samsung Galaxy S21 Plus Review: Η σωστή επιλογή

απο Kostas Gliatiotis

Στον κόσμο των Android Smartphones υπάρχει μια λογική που θέλει κάθε συσκευή να είναι καλύτερη από τις υπόλοιπες με βάση το πόσο «εντυπωσιακά» είναι τα τεχνικά της χαρακτηριστικά. Τα παραδείγματα συσκευών στις οποίες τα νούμερα στα χαρτιά δεν μεταφράζονται απαραίτητα σε αντίστοιχα κορυφαία απόδοση στην πράξη είναι πολλά, και η Samsung το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Το Galaxy S21 Plus είναι ένα Smartphone που όσο και αν η εταιρεία δεν το θέλει (ή μήπως το θέλει?…), αμέσως μόλις το δει κανείς από κοντά ή απλά το σκεφτεί σαν πιθανή αγορά, θα το συγκρίνει με το κορυφαίο Galaxy S21 Ultra της σειράς. Στα χαρτιά και στα νούμερα, οι διαφορές μεταξύ τους είναι πολλές και σημαντικές. Όμως την ημέρα που ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ σαν βασική μου συσκευή για να ολοκληρώσω το συγκεκριμένο Review, διαπίστωσα ότι η καθημερινή χρήση δεν καθορίζεται πάντα από τις τεχνικές αυτές διαφορές.

Αν υπάρχει κάτι όμως που δυσκολεύει την επιλογή του Galaxy S21 Plus σε κάθε περίπτωση, είναι η τιμή πώλησης του. Με την διαφορά να είναι μικρή από την κορυφαία πρόταση της σειράς, και γενικά την τιμή να είναι υψηλή στα 1.099 ευρώ, είναι πιθανόν ότι για τους περισσότερους θα αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή σε λίγο καιρό από τώρα σε μια αντίστοιχα χαμηλότερη τιμή πώλησης.

Σχεδιασμός.

Αν υπάρχει μια «ελευθερία» που δίνουν στην Samsung οι διαφορές που έχει το Galaxy S21 Plus σε σύγκριση με το S21 Ultra, αυτή αφορά τον σχεδιασμό του. Οι μικρότερες σε φυσικό μέγεθος (και ανάλυση) κάμερες στο πίσω μέρος του, και η έστω και λίγο μικρότερη οθόνη του, το κάνουν σημαντικά πιο λογικό σε συνολικές διαστάσεις.

Ακόμα και αν η διαφορά σε μήκος είναι μικρή, όπως είναι άλλωστε μικρή και η διαφορά στο μέγεθος της οθόνης, το πάχος αλλά και το βάρος του Galaxy S21 Plus είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό της κορυφαίας συσκευής της σειράς.

Αυτό το κάνει «αναπάντεχα» πιο εύκολο στην καθημερινή χρήση, και ταυτόχρονα πιο εύκολο στην μεταφορά του. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι συνολικά το Galaxy S21 Plus είναι κοντά στο όριο του πόσο πρακτικό μπορεί να είναι ένα Smartphone με αυτό το σύνολο τεχνικών χαρακτηριστικών. Εδώ μάλιστα το μικρότερο πάχος του, με μια μπαταρία ελάχιστα μικρότερη σε χωρητικότητα, δείχνει ότι οι κάμερες του S21 Ultra είναι αυτές που αυξάνουν σημαντικά τις συνολικές διαστάσεις και το βάρος του.

Στο κομμάτι του σχεδιασμού τώρα, η επιλογή της Samsung να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για τις κάμερες «εννιαίο» με το πλαϊνό μέρος, δείχνει σημαντικά πιο… όμορφη στο Galaxy S21 Plus (και στο απλό S21). Το μικρότερο μέγεθος το κάνει να «δένει» καλύτερα με το σύνολο, ενώ προσθέτει και μια λεπτομέρεια … πολυτέλειας σε ένα πλαίσιο που συνήθως είναι από αδιάφορο σχεδιαστικά έως και ενοχλητικό.

Η πίσω επιφάνεια του Galaxy S21 Plus είναι κατασκευασμένη από γυαλί όπως και στο ακριβότερο μοντέλο. Εδώ η Samsung επέλεξε για προφανείς λόγους να μην ξεκαθαρίσει ότι μόνο το μικρότερο S21 είναι κατασκευασμένο από πλαστικό στο πίσω μέρος του, μια επιλογή που παρόλα αυτά έχει δημιουργήσει μια… σύγχιση. Όμως εκτός από το γυαλί που ταιριάζει σαν υλικό στην κατηγορία τιμής, και η επιφάνεια αυτού έχει ακριβώς την ίδια … επεξεργασία με το S21 Ultra.

Αυτό σημαίνει ότι η ματ υφή της είναι ταυτόχρονα και ιδιαίτερα πολυτελής, αλλά και πρακτική. Αρχικά είναι δύσκολο να μεταφέρει κανείς σε κείμενο το πόσο «όμορφή» δείχνει μια απλά μαύρη επιφάνεια, όταν είναι σωστά σχεδιασμένη όπως αυτή του Galaxy S21 Plus. Σαν επιπλέον μπόνους, δεν αποτυπώνει σχεδόν καθόλου και τις δαχτυλιές, ένα φαινόμενο που ήταν ιδιαίτερα έντονο σε σχεδόν όλες τις προηγούμενες συσκευές της εταιρείας.

Στο πρακτικό κομμάτι τέλος, το Galaxy S21 Plus δεν έχει πλέον υποδοχή ακουστικών, κάτι που δυστυχώς θεωρείται δεδομένο στην κατηγορία τιμής που ανήκει και όχι μόνο. Παρόλα αυτά, έχει προφανώς στερεοφωνικό ήχο με το ακουστικό να λειτουργεί σαν δεύτερο ηχείο. Εδώ θα θέλαμε από τη Samsung να έχει χρησιμοποιήσει μια λίγο πιο αποδοτική λύση, αφού σε συσκευές άλλων εταιρειών, το πρακτικά δεύτερο ηχείο στο πάνω μέρος έχει σημαντικά καλύτερη και πιο «ισορροπημένη» απόδοση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights