Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S21 Plus Review: Η σωστή επιλογή

Samsung Galaxy S21 Plus Review: Η σωστή επιλογή

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Αν υπάρχει ένας τομέας όπου η Samsung δείχνει να είναι δύο… διαφορετικές εταιρείες, αυτός είναι οι κάμερες στο πίσω μέρος των συσκευών της. Το Galaxy S21 Ultra χρησιμοποιεί τον βελτιωμένο αισθητήρα των 108mp που κατασκευάζει η ίδια, επειδή στην κατηγορία που ανήκει, οι αριθμοί έχουν σημασία. Το Galaxy S21 Plus και το μικρότερο Galaxy S21 χρησιμοποιούν μια εντελώς διαφορετική βασική κάμερα, που όμως δεν προσφέρει κατώτερο τελικό αποτέλεσμα σε φωτογραφίες αλλά και βίντεο.

Για τα δύο αυτά μοντέλα λοιπόν, όπως ακριβώς και πριν ένα χρόνο, η εταιρεία θεωρεί ότι ένας μεγάλος σε φυσικό μέγεθος αισθητήρας με ανάλυση 12Mp μπορεί να παράγει πολύ καλές φωτογραφίες. Η λογική είναι σωστή φυσικά, και η Samsung δεν είναι η μοναδική εταιρεία που την χρησιμοποιεί. Μάλιστα, η κάμερα του iPhone 12 Pro Max που η Apple… διαφημίζει για το μεγαλύτερο αισθητήρα της, είναι ακριβώς αυτή που είχαν πριν ένα χρόνο τα δύο μικρότερα Galaxy S20 και πλέον έχουν και τα δύο Galaxy S21.

Αν η ανάλυση των 12mp δεν είναι εντυπωσιακή στα χαρτιά, παρότι η απόδοση της είναι στην πράξη, όλα τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της είναι κορυφαία όπως πρέπει. Έχει Dual Pixel τεχνολογία για εντυπωσιακά γρήγορη εστίαση, έχει ένα διάφραγμα f/1.8 στον φακό της και OIS που λειτουργεί εντυπωσιακά αποδοτικά. Με μέγεθος 1.8μm για κάθε «pixel» του αισθητήρα, η απόδοση της σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, είναι κορυφαία και μάλιστα ακόμα και χωρίς την χρήση του ξεχωριστού Night mode.

Αυτό δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η ανάλυση δεν είναι το βασικό κριτήριο για μια πραγματικά καλή φωτογραφία, αφού αυτές που μπορεί να βγάλει το Galaxy S21 Plus είναι κοντά στο άριστο με κάθε κριτήριο. Ο ψηφιακός θόρυβος είναι ανύπαρκτος και μάλιστα χωρίς σημαντική μείωση της λεπτομέρειας, ενώ το δυναμικό εύρος είναι απλά κορυφαίο.

Το φαινόμενο των φωτογραφιών με όσο το δυνατόν πιο έντονα χρώματα έχει μειωθεί σημαντικά στο Galaxy S21 Plus, και οι φωτογραφίες είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Μάλιστα το Smartphone δεν προσπαθεί να φωτίσει ακόμα και δύσκολα σημεία σε μια φωτογραφία, διατηρόντας ένα ρεαλισμό που πολλές φορές είναι προτιμότερος ακόμα και αν δεν είναι το ίδιο… όμορφος.

Με την χρήση του Night mode, οι συνεχόμενες λήψεις συνδυάζονται σε μια τελική φωτογραφία προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ακόμα καλύτερο. Εδώ το επίπεδο φωτισμού αυξάνεται, όχι όμως ενοχλητικά, ενώ ακόμα και δύσκολα σημεία σε μια φωτογραφία έχουν καλύτερη λεπτομέρεια.

Η δεύτερη κάμερα του Galaxy S21 Plus τώρα, είναι ίσως λιγότερο αποδοτική, αφού εδώ η εταιρεία δεν έχει φέρει τις βελτιώσεις που έχει το κορυφαίο μοντέλο της σειράς. Πίσω από τον υπερ ευρυγώνιο φακό υπάρχει και πάλι ένας αισθητήρας των 12mp, και δυστυχώς εδώ ο φακός αυτός δεν προσφέρει αυτόματη εστίαση. Παρόλα αυτά, έχει και εδώ μεγάλο φυσικό μέγεθος με 1.4μm για κάθε φωτοευαίσθητο στοιχείο, κάτι που κάνει την απόδοση καλύτερη από το συνηθισμένο.

Οι φωτογραφίες δεν έχουν ενοχλητικά έντονη παραμόρφωση των σχημάτων ακόμα και στα άκρα τους, αν και αυτό είναι επέμβαση σε επίπεδο λογισμικού. Ο ιδιοκτήτης του Galaxy S21 Plus μπορεί να το απενεργοποιήσει αν το επιθυμεί, στις περιπτώσεις που θέλει να τονίσει την χρήση της συγκεκριμένης κάμερας στο πλάνο της φωτογραφίας.

Τα επίπεδα λεπτομέρειας δεν είναι ιδανικά απαραίτητα, κυρίως επειδή η ανάλυση των 12mp είναι χαμηλότερη από το ιδανικό, για ένα τόσο μεγάλο πλάνο. Παρόλα αυτά, και εδώ χρωματικά η εταιρεία έχει αλλάξει προς το καλύτερο την προσέγγιση της.

Η κάμερα αυτή λειτουργεί το ίδιο αποδοτικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν και εδώ είναι σχεδόν απαραίτητη η χρήση του Night mode. Το f/2.2 διάφραγμα του φακού της δεν επιτρέπει επίπεδα φωτισμού που να κάνουν τις φωτογραφίες αποδεκτές χωρίς αυτό.

Με συνεχόμενες λήψεις λοιπόν και εδώ, η κάμερα αυτή του Galaxy S21 Plus μπορεί να πετύχει ένα απόλυτα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η λεπτομέρεια είναι «ασυνήθιστα υψηλή» και αυτό επειδή ο ποιοτικός αισθητήρας έχει και πάλι χαμηλότερα επίπεδα ψηφιακού θορύβου.

Η Τρίτη κάμερα του Galaxy S21 Plus τώρα, είναι η λιγότερο εντυπωσιακή, αφού προσφέρει 3Χ υβριδικό ζουμ. Η εταιρεία επιτέλους παραδέχεται ότι το ζουμ γίνεται ψηφιακά στην ουσία, από τη στιγμή που κάμερα έχει σχεδόν το ίδιο οπτικό πεδίο με την βασική. Έχει όμως ανάλυση 64Mp κάτι που της επιτρέπει να κάνει crop στο κέντρο του αισθητήρα και θεωρητικά να διατηρεί καλά επίπεδα λεπτομέρειας.

Ανάλογα με τις συνθήκες, οι φωτογραφίες είτε δεν ξεχωρίζουν από μια κάμερα με οπτικό 3Χ ζουμ και χαμηλότερη ανάλυση, είτε είναι ελάχιστα κατώτερες, όσο ακριβώς πρέπει ώστε να μην… ενοχλεί η διαφορά.

Το βράδυ παρόλα αυτά, είναι πολλές οι φορές που το Galaxy S21 Plus επιλέγει να κάνει ζουμ ψηφιακά από την βασική του κάμερα, προκειμένου να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι φωτογραφίες αναμενόμενα, όποια κάμερα και αν χρησιμοποιηθεί, είναι κατώτερες του ιδανικού, ακόμα και με την χρήση του Night mode.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights