Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 9T 5G Review: Μια ακόμα επιτυχία

Xiaomi Redmi Note 9T 5G Review: Μια ακόμα επιτυχία

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το Redmi Note 9T είναι μια από τις πρώτες συσκευές που βλέπουμε επίσημα στην Ευρώπη, με τον Dimensity 800U επεξεργαστή της Mediatek στο εσωτερικό της. Η επιλογή του δεν έχει γίνει τυχαία, αφού είναι μια από τις λύσεις της συγκεκριμένης εταιρείας με υποστήριξη για 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, που έχει ταυτόχρονα και απόλυτα ικανοποιητικές επιδόσεις.

Στο εσωτερικό του Dimensity 800U υπάρχουν παραδοσιακά πλέον 8 πυρήνες επεξεργασίας. Οι δύο από αυτους είναι οι μέχρι και σήμερα ιδιαίτερα αποδοτικοί Α-76 της ARM με συνχότητα 2.4GHz και οι υπόλοιποι έξι οι συνηθισμένοι Α-55 για χαμηλότερη κατανάλωση και απόδοση, με συχνότητα και εδώ αρκετά υψηλά στα 2.0GHz.

Τα νούμερα στην θεωρία, αποτυπώνονται πολύ καλά και στην πράξη, με το Redmi Note 9T να καλύπτει με άνεση τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής. Μάλιστα οι επιδόσεις του Dimensity 800U δεν διαφέρουν από αυτές του Snapdragon 765G της Qualcomm, ενός επεξεργαστή με σημαντικά μεγαλύτερο κόστος που αντίστοιχα χρησιμοποιείται σε ακριβότερα Smartphones.

Ο τομέας όμως όπου δυστυχώς ο Dimensity 800U υστερεί όχι σε επιδόσεις, αλλά σε απόδοση στην πράξη, είναι αυτός της κάρτας γραφικών στο εσωτερικό του. Η Mali G57 σε έκδοση με 3 μονάδες παραγωγής γραφικών, έχει θεωρητικά πάντα, απόδοση αντίστοιχη με αυτή της Adreno 619 του Snapdragon 750G.  Παρότι ομως την απόδοση αυτή μπορεί να την μετρήσει κανείς σε Benchmarks, δεν είναι το ίδιο εύκολο να την εκμεταλλευτεί στην πράξη.

Δυστυχώς η καλή απόδοση ειδικά σε συγκεκριμένα απαιτητικά παιχνίδια, απαιτει καλή υποστήριξη κάθε κάρτας γραφικών από τον Developer που τα δημιουργεί. Η υποστήριξη αυτή δυστυχώς δεν υπάρχει για την συγκεκριμένη GPU, με αποτέλεσμα τα περισσότερα από αυτα να «αποδίδουν» σημαντικά χαμηλότερα από ότι θα μπορούσαν.

Η ίδια η Xiaomi έχει διαθέσιμα Smartphones σε αρκετά χαμηλότερη τιμή πώλησης, που επειδή χρησιμοποιούν επεξεργαστή της Qualcomm με GPU για την οποία υπάρχει η «υποστήριξη» αυτή, αποδίδουν σημαντικά καλύτερα σε συγκεκριμένα παιχνίδια.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights