Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Το μέγεθος μετράει: Galaxy A72 vs Galaxy A52

Το μέγεθος μετράει: Galaxy A72 vs Galaxy A52

απο Kostas Gliatiotis

To νέο Samsung Galaxy A72 και το επίσης νέο Galaxy A52 είναι οι “καλύτερες” μέχρι στιγμής προτάσεις της εταιρείας στην μεσαία κατηγορία τιμής. Μοιάζονται πολλά κοινά χαρακτηριστικά, όπως ο Snapdragon 720G επεξεργαστής, η Super AMOLED οθόνη των 90Hz που έχει όμως μεγαλύτερο μέγεθος στο Galaxy A72, αλλά και την ίδια βασική κάμερα των 64mp με OIS. Ταυτόχρονα και τα δύο έρχονται με το νεότερο και ιδιαίτερα εύχρηστο OneUI 3.1 γραφικό περιβάλλον της Samsung και το Android 11 λειτουργικό σύστημα της Google. Τέλος, και τα δύο έχουν πιστοποίηση IP67 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη.

Οι διαφορές μεταξύ των δύο Smartphones είναι περιορισμένες, και πολύ συγκεκριμένες, με αποτέλεσμα το galaxy A72 να “δυσκολεύεται” να δικαιολογήσει τα 100 ευρώ επιπλέον που κοστίζει επίσημα στη χώρα μας.

Η βασική κάμερα με τον ιδιαίτερα ποιοτικό GW1 αισθητήρα των 64mp της Samsung είναι πρακτικά ίδια και στις δύο συσκευές, και έχει το ιδιαίτερα χρήσιμο και σπάνιο σε Mid-range OIS για σταθερή λήψη φωτογραφιών αλλά και βίντεο. Η δεύτερη κάμερα με τον Ultrawide φακό είναι επίσης ακριβώς η ίδια, και εδώ έχει υψηλότερη ανάλυση από το συνηθισμένο στα 12mp, προκειμένου να αποτυπώνει περισσότερη λεπτομέρεια σε κάθε φωτογραφία. Το Galaxy A72 “υπερτερεί” με την κάμερα που προσφέρει 3X optical Zoom, με ανάλυση 8mp, με το Galaxy A52 να μην έχει κάτι αντίστοιχο να προσφέρει.

Samsung Galaxy A52 Review: Επιτέλους ανταγωνιστικό

Η επόμενη διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών, είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας στο εσωτερικό τους, που είναι στα 4.500 και 5.000 mAh αντίστοιχα. Υποστηρίζουν και τα δύο ταχεία φόρτιση στα 25W όμως μόνο το ακριβότερο από τα δύο έχει τον αντίστοιχο φορτιστή στην συσκευασία του.

Samsung Galaxy A72 Unboxing video

Παρόλα αυτά, υπάρχει διαθέσιμο και το Galaxy A52 5G, που είναι σημαντικά ισχυρότερο και από τις δύο συσκευές, με τον SNapdragon 750G επεξεργαστή στο εσωτερικό του, την ίδια κάμερα και μπαταρία αλλά και με Super AMOLED οθόνη στα 120Hz και φυσικά υποστήριξη για δίκτυα πέμπτης γενιάς.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights