Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P40 Pro Review: Σταθερά στην κορυφή

Huawei P40 Pro Review: Σταθερά στην κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Καμία εταιρεία δεν έχει μέχρι σήμερα, αντιμετωπίσει τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η Huawei, στην αγορά των Smartphones. Η απαγόρευση συνεργασίας με τη Google σε συγκεκριμένους τομείς, έφερε την εταιρεία στη θέση να πρέπει να δημιουργήσει την δική της υποδομή και το δικό της οικοσύστημα, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να σχεδιάζει και νέα Smartphones.

Το P40 Pro, όπως και τα άλλα δύο νέα μοντέλα της ίδιας σειράς, είναι ίσως η καλύτερη απόδειξη ότι η εταιρεία δεν έχει κανένα πρόβλημα να το κάνει αυτό, και τουλάχιστον σε ότι αφορά τις ίδιες τις συσκευές, δεν έχει κάνει και κανέναν απολύτως συμβιβασμό σε αυτά που προσφέρουν.

Με κάμερες που για μια ακόμα φορά δειχνουν τον δρόμο στον ανταγωνισμό, με πραγματική απόδοση και όχι σε εντυπωσιακούς αριθμούς, και όλα όσα πρέπει να έχει πλέον ένα κορυφαίο Smartphone, το P40 Pro έχει ένα σαφώς δύσκολο δρόμο μπροστά του.

Σχεδιασμός.

Για την εξωτερική εμφάνιση του P40 Pro η Huawei έχει επιλέξει την σωστή λύση του να εξελίξει προς το καλύτερο τον ίδιο βασικό σχεδιασμό που έχουν οι συσκευές της τα τελευταία χρόνια.

p40 pro

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές, αφορά την οθόνη του, έχει όμως και άμεση επίπτωση στην ευκολία και την ευχάριστη καθημερινή χρήση. Η εταιρεία επέλεξε να κάνει κυρτή την οθόνη του P40 Pro στο κάτω και πάνω μέρος της, μια επιλογή που αρχικά φαίνεται και είναι ασυνήθιστη.

Αυτό όμως που πέτυχε με αυτόν τον τρόπο, είναι ο ιδιοκτήτης του Smartphone να μπορεί να το χειριστεί με επιπλέον ευκολία. Το κυρτό αυτό κομμάτι, είναι πιο «ευγενικό» στο χέρι, όταν κατεβαίνει ο πίνακας ειδοποιήσεων αλλά και στο κάτω μέρος της οθόνης στην πλοήγηση με gestures.

Η αριστερή και δεξία πλευρά της οθόνης παραμένουν κυρτές, όμως η καμπύλη είναι σημαντικά μικρότερη, μια τάση που φαίνεται να επικρατεί πλέον από όλους σχεδόν τους κατασκευαστές. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο «όμορφη» και ευχάριστη στην όψη, χωρίς όμως να είναι ενοχλητική σε καθημερινή χρήση.

Με αυτές τις αλλαγές, η Huawei έχει πετύχει μια εντυπωσιακή αναλογία στο πόσο μέρος της μπροστινής επιφάνειας καλύπτει η οθόνη, με αποτέλεσμα οι συνολικές διαστάσεις του P40 Pro να είναι ιδανικές με δεδομένη την διαγώνιο των 6.58 ιντσών.

Στο πίσω μέρος τώρα, η εταιρεία έχει τοποθετήσεις τις τέσσερις συνολικά κάμερες, σε ένα πλαίσιο που διαφέρει σημαντικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας. Η διάταξη τους καθορίζεται από το μεγάλο φυσικό μέγεθος που έχει η βασική από αυτές και όχι μόνο, με πλεονεκτήματα που θα αναλύσουμε στο αντίστοιχο κομμάτι του Review μας.

p40 pro

Από το P40 Pro απουσιάζει για μια ακόμα φορά η υποδοχή για ενσύρματα ακουστικά, αφού η εταιρεία ακολουθεί την τάση της εποχής. Διατηρεί όμως την αντοχή στο νερό και τη σκόνη, με πιστοποίηση ΙΡ68, κάτι που πλέον θεωρείται δεδομένο σε όλα τα ακριβά της μοντέλα.

Στο κομμάτι του ήχου, το P40 Pro έρχεται με ένα μόνο ηχείο στο κάτω μέρος του, μια σχεδόν αναγκαστική επιλογή, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ακουστικό πάνω από την οθόνη του. Όπως και στο αμέσως προηγούμενο P30 pro αλλά και το Mate 30 pro, ο ήχος κατά τη διάρκεια της κλήσης, μεταφέρεται με δονήσεις κάτω από την οθόνη του.

p40 pro

Τέλος, το πλαϊνό του μέρος είναι φυσικά κατασκευασμένο από μέταλλο, προκειμένου να προσφέρει και την ποιότητα αλλά και τη στιβαρότητα που πρέπει να έχει σε αυτή την κατηγορία τιμής. Επειδή η οθόνη είναι κυρτή, και αντίστοιχα και το πίσω μέρος του P40 Pro, το πλαίσιο αυτό είναι αρκετά «λεπτό» στο σημείο που ακουμπάει στο χέρι του χρήστη, και ίσως ξενίσει αρχικά.

p40 pro

Συνολικά, η Huawei γνωρίζει πολύ καλά πως να σχεδιάζει ένα κορυφαίο Smartphone και στον τομέα της εξωτερικής εμφάνισης. Μάλιστα προσφέρει και τα τρία μοντέλα της σειράς P40, σε μια ποικιλία χρωμάτων, μια επιλογή που ατυχώς δεν έχει κάνει και ο βασικός ανταγωνιστής της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights