Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P40 Pro Review: Σταθερά στην κορυφή

Huawei P40 Pro Review: Σταθερά στην κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Night Mode

Ξεκινόντας από την βασική κάμερα, ο RYYB αισθητήρας, με το εντυπωσιακά μεγάλο μέγεθος του, κάνουν πρακτικά άσκοπη την ύπαρξη του ξεχωριστού Night mode. Η κάμερα μπορεί να βγάλει εντυπωσιακά φωτεινές αλλά και λεπτομερείς φωτογραφίες, με μια απλή λήψη, από τη στιγμή που και εκεί βγάζει συνεχόμενες φωτογραφίες που τελικά συνδυάζει σε μια.

Αυτό που εντυπωσιάζει και εδώ, είναι τα επίπεδα λεπτομέρειας που δεν έχουν παρόμοιο σε κανένα Smartphone, αλλα και το δυναμικό εύρος του φωτισμού. Επίσης η βασική κάμερα του P40 Pro καταφέρνει να διατηρεί σωστή χρωματική απεικόνιση κοντά στην πραγματικότητα, ακόμα και όταν προσπαθεί να φωτίσει ιδιαίτερα σκοτεινά σκηνικά.

Το Night mode είναι χρήσιμο περισσότερο όταν θέλει κάποιος να αποτυπώσει φωτισμό και σε σχετικά δύσκολα σημεία και ειδικά όταν υπάρχει μεγάλη αντίθεση χρωμάτων στο πλάνο της φωτογραφίας.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, με τον υπερ ευρυγώνιο φακό είναι αυτή που ξεχωρίζει ακριβώς επειδή έχει υψηλή ανάλυση αλλά και ένα διάφραγμα με f/1.8 που της επιτρέπει να δει περισσότερο φως από κάθε άλλη κάμερα αυτού του είδους.

Η λεπτομέρεια σε κάθε φωτογραφία, το δυναμικό εύρος αλλά και το πόσο ρεαλιστικά και κοντά είναι σε αυτό που βλέπει κανείς με τα μάτια του, είναι κάτι που πρέπει να δει κανείς από κοντά για να πιστέψει.

Σε μια αγορά που σχεδόν όλες οι αντίστοιχα ακριβές συσκευές του ανταγωνισμού έχουν κάμερα με υπερ ευρυγώνιο φακό σημαντικα κατώτερη από την βασική τους (και χωρίς Auto focus σε όλες τις συσκευές της Samsung…) η Huawei έχει επιλέξει μια κάμερα με τεχνικά χαρακτηριστικά που ξεπερνούν αυτά της βασικής κάμερας των περισσότερων ανταγωνιστών της.

Η Τρίτη κάμερα τέλος, είναι αυτή που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να αποδίδει σε χαμηλό φωτισμό, όμως το κάνει και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση. Ο RYYB αισθητήρας της, κάνει για μια ακόμα φορά τη διαφορά, ενώ το OIS είναι ακόμα πιο χρήσιμο εδώ.

Το περιορισμένο f/3.4 διάφραγμα του φακού της, κάνει πρακτικά αναγκαία τη χρήση του Night Mode, όμως το αποτέλεσμα είναι μάλλον εντυπωσιακό. Ακόμα και τη νύχτα, ο ιδιοκτήτης του P40 Pro μπορεί να βγάλει φωτογραφίες με λεπτομέρεια σε τόσο μακρινά σημεία, που δεν θα έπρεπε να μπορεί να το κάνει ένα Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.