Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P40 Pro Review: Σταθερά στην κορυφή

Huawei P40 Pro Review: Σταθερά στην κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Για τον Kirin 990 5G στο εσωτερικό του P40 Pro, η Huawei έχει κάνει συγκεκριμένες επιλογές που με την πρώτη ματιά δεν δείχνουν… σωστές, όμως η πράξη δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η εταιρεία προφανώς και ήξερε τι έκανε.

Ο Kirin 990 5G λοιπόν, συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τους A-76 πυρήνες επεξεργασίας της ARM αντί για τους αμέσως νεότερους Α-77 που έχουν σημαντικά υψηλότερη απόδοση. Αυτό όμως που έχει πετύχει η εταιρεία, είναι να σχεδιάσει έναν επεξεργαστή που μπορεί να λειτουργεί μονίμως το σύνολο των 8 πυρήνων επεξεργασίας του στην μέγιστη συχνότητα τους χωρίς μείωση στην απόδοση τους και χωρίς δραματικά υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Στο τεχνικό κομμάτι, δύο από αυτούς τους Α-76 έχουν σαν μέγιστη συχνότητα τα 2.86GHz. Οι άλλοι δύο έχουν μικρές αλλαγές στον σχεδιαμό τους, προκειμένου να εκμεταλλεύονται καλύτερα την εξοικονόμηση ενέργειας που παρέχει ο χαμηλότερος χρονισμός τους στα 2.36 GHz. Μαζί τους, ο Kirin 990 5G έχει και τέσσερις συνηθισμένους πλέον A-55 πυρήνες επεξεργασίας της ARM.

Σε μια εποχή που ο Exynos 990 της Samsung δεν μπορεί να λειτουργήσει στην μέγιστη ονομαστική του συχνότητα όταν είναι ενεργοί και οι 8 πυρήνες του αντίστοιχα, και με την θερμοκρασία του να μειώνει την συχνότητα τους πολύ σύντομα ακόμα χαμηλότερα, ο Kirin 990 5G «κάνει πάρτυ» απέναντι στη Samsung με την σταθερή απόδοση του που παραμένει μονίμως στο μέγιστο δυνατό.

Όμως ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι και ο πρώτος του είδους του με δύο διαφορετικών ειδών μονάδες τεχνητής νοημοσύνης στο εσωτερικό του. Η μια από αυτές, που αναλαμβάνει τις απαιτήσεις στον τομέα της φωτογραφίας και όχι μόνο, είναι πλόεν σχεδιασμένη από την ίδια τη Huawei και έρχεται με δύο μονάδες επεξεργασίας.

Η δεύτερη μονάδα τεχνητής νοημοσύνης είναι… μικρότερη και αναλαμβάνει πιο απλές εργασίες όπως το να μαθαίνει τις συνήθειες χρήσης του ιδιοκτήτη του P40 Pro και να βελτιώνει την απόδοση του, όπως και την διαχείριση των εφαρμογών για μειώμενη κατανάλωση ενέργειας.

Στον τομεά των γραφικών τώρα, ο Kirin 990 5G επιλέγει και πάλι μια πιο δοκιμασμένη λύση με την Mali-G76 αντί της νεότερης G77 που αντίστοιχα έχει σαφώς βελτιωμένη απόδοση. Ο στόχος της Huawei όμως και εδώ παραμένει ο ίδιος, αφού η εταιρεία προσπαθεί να προσφέρει απόδοση που είναι πραγματικά σταθερή και στην πράξη.

Όπως έχουμε δει σε ξεχωριστό αφίερωμα, ο Exynos 990 που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα της Mali-G77 καταλήγει και εδώ να μειώνει σημαντικά την απόδοση του λόγω αυξημένης κατανάλωσης ενέργειας αλλά και θερμότητας, μετά από μερικά λεπτά έντονης Gaming χρήσης.

Η Mali G-76 του Kirin 990 5G, παρότι έχει συνολικά… 16 μονάδες παραγωγής γραφικών, πετυχαίνει μια απόδοση που ακόμα και μετά από σκληρή Gaming χρήση, παραμένει στα ίδια κορυφαία επίπεδα.

Αυτό όμως που κάνει τελικά περισσότερη εντύπωση, εκτός προφανώς από την πραγματικά σταθερή απόδοση του Kirin 990 5G είναι ο τρόπος που το πετυχαίνει αυτό χωρίς να καταναλώνει απαράδεκτα υψηλά ποσά ενέργειας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα κορυφαίο Smartphone, ειδικά την εποχή που η μπαταρία τους έχει φτάσει στα όρια του τι μπορεί τεχνικά να προσφέρει σε χωρητικότητα σε αυτό το μέγεθος.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights