Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P40 Pro Review: Σταθερά στην κορυφή

Huawei P40 Pro Review: Σταθερά στην κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Το πιο «δύσκολο» κομμάτι του συγκεκριμένου Review, είναι να καταφέρει να αποτυπώσει κανείς σε κείμενο το τι ακριβώς προσφέρουν οι κάμερες στο πίσω μέρος του P40 Pro, και το κείμενο αυτό να είναι… λογικά μεγάλο.

Η εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά ότι τα Mpixels δεν είνα αυτά που καθορίζουν από μόνα τους την ποιότητα σε μια φωτογραφία. Έτσι επέλεξε να αυξήσει σε λογικά πλαίσια την ανάλυση της βασικής κάμερας του P40 Pro από τα 40 στα 50ΜΡ. Αυτό όμως που γνωρίζει ακόμα καλύτερα η εταιρεία, είναι ότι ένας αισθητήρας σε ψηφιακή κάμερα, αποδίδει καλύτερα όσο μεγαλύτερος είναι σε φυσικό μέγεθος.

p40 pro

Έτσι, η κάμερα του P40 Pro είναι με διαφορά η μεγαλύτερη στο εσωτερικό οποιουδήποτε Smartphone με μέγεθος 1/1.28”. Μάλιστα είναι ακόμα μεγαλύτερη ακόμα και από την κάμερα του S20 Ultra της Samsung, και επειδή έχει την μισή ονομαστική ανάλυση, κάθε ένα από τα… Pixel αυτά είναι σημαντικα μεγαλύτερο σε μέγεθος με πολύ καλύτερη συμπεριφορά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και όχι μόνο.

Η εταιρεία όμως δεν περιορίστηκε εκεί, και η βασική κάμερα του P40 Pro είναι ένα εντυπωσιακό σύνολο από τεχνικά χαρακτηριστικά. Ο μεγάλος αυτός αισθητήρας είναι για μια ακόμα φορά αρχιτεκτονικής RYYB, που του επιτρέπει να βλέπει ακόμα περισσότερο φως, έως και 40% σύμφωνα με την εταιρεία. Όμως διαθέτει και Dual Pixel τεχνολογία εστίασης, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν τεχνικά αδύνατον σε μια κάμερα με τόσο υψηλή ανάλυση.

Αν προσθέσει κανείς σε όλα αυτά και το OIS για σταθερή λήψη σε φωτογραφίες και βίντεο, έχει την με διαφορά πιο ολοκληρωμένη κάμερα που μπορεί να βρει σε ένα Smartphone και μάλιστα με χαρακτηριστική διαφορά από τον δεύτερο.

Σημασία έχει όμως πως αποδίδουν όλα αυτά στην πράξη, και εκεί το P40 Pro δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πόσο δίκιο έχει η Huawei στο να μην εμπλακεί στον αγώνα των Mpixel. Η κάμερα του Smartphone μπορεί να βγάλει φωτογραφίες που μέχρι σήμερα κανείς δεν θεωρούσε δυνατόν με ένα Smartphone ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Η λεπτομέρεια τους έιναι … αστεία υψηλή, ακόμα και με την τεχνική του Pixel Binning που τις αποθηκεύει στα 12Mpixel. Το δυναμικό τους εύρος είναι ανώτερο από οτιδήποτε άλλο μπορεί να βρει κανείς στην αγορά, και δείχνει και αυτό με τον καλύτερο τρόπο τι μπορεί να πετύχει ο συνδυασμός μιας κορυφαίας κάμερας και αντίστοιχα κορυφαίων δυνατοτήτων σε επίπεδο λογισμικού.

Όμως οι δυνατότητες του P40 Pro στον τομέα της φωτογραφίας, με την βασική κάμερα και όχι μόνο, δεν τελειώνουν εδώ. Η Huawei εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες «τεχνητής νοημοσύνης» του Kirin 990 5G επεξεργαστή στο εσωτερικό του, και έχει σχεδιάσει μια … μηχανή επεξεργασίας με την ονομασία XD Fusion Engine.

Αυτό που κάνει στην πράξη, είναι να βγάζει συνεχόμενες λήψεις αυτόματα όταν θέλουμε να βγάλουμε μια φωτογραφία. Στην συνέχεια αναλύει κάθε μια από αυτές τις λήψεις, προκειμένου να «βρει» το καλύτερο κομμάτι από το σύνολο όσων έχουν αποτυπωθεί. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί την τελική φωτογραφία σαν ένα… σύνολο των στοιχείων από κάθε μια λήψη, με όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Εδώ υπάρχει φυσικά κανονικά και το AI mode που αναγνωρίζει το αντικείμενο ή και το σκηνικό της φωτογραφίας προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες «προσαρμογές». Η τεχνητή νοημοσύνη του P40 Pro μπορεί να αναγνωρίσει πλέον  έως και 2.000 διαφορετικές συνθήκες φωτογραφίας, ενώ οι επεμβάσεις που κάνει είναι ακριβώς αυτές που πρέπει ώστε να τονίζει το θέμα κάθε φωτογραφίας χωρίς να είναι τελικά «ψεύτική» στην όψη.

Επειδή η  κάμερα του P40 Pro είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί με την τεχνική του Pixel Binning, η εταιρεία γνωρίζει ότι η λήψη φωτογραφιών στην πλήρη ανάλυση των 50ΜΡ δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγάλει ο ιδιοκτήτης του μια φωτογραφία. Έχει επιλέξει να κρύψει λοιπόν την δυνατότητα αυτή στην κατηγορία «περισσότερα».

Η δεύτερη κάμερα του P40 Pro τώρα, είναι και αυτή με τη σειρά της αντίστοιχα μοναδική σε όλα της τα χαρακτηριστικά, με εξαίρεση το κορυφαίο αλλά.. .άτυχο Mate 30 Pro της εταιρείας. Έχει έναν υπερ ευρυγώνιο φακό, που πλέον θεωρείται κάτι δεδομένο σε αυτή την κατηγορία και όχι μόνο.

 

Έχει όμως εντυπωσιακά υψηλή ανάλυση στα 40ΜΡ, κάτι που την διαχωρίζει από κάθε άλλη κάμερα του είδους της. Η ανάλυση αυτή της επιτρέπει να βγάζει φωτογραφίες με επίπεδα λεπτομέρειας που πραγματικά εντυπωσιάζουν, της προσφέρει όμως μερικά ακόμα πλεονεκτήματα.

Επειδή και αυτή η κάμερα λειτουργεί με την τεχνική του Pixel Binning, έχει ένα δυναμικο εύρος που καμία άλλη κάμερα με υπερ ευρυγώνιο φακό δεν μπορεί να φτάσει.

Το AI mode λειτουργεί και εδώ κανονικά, ενώ το ίδιο ισχύει και για το XD Fusion Engine, κάνοντας το P40 Pro ένα από τα ελάχιστα Smartphones που έχουν αυτή τη δυνατότητα με όλες τις κάμερες τους.

Ο αισθητήρας σε αυτή την κάμερα, έχει και αυτός ένα εντυπωσιακά μεγάλο μέγεθος στο 1/1.54” , όμως έχει και μια ακόμα σημαντική διαφορά. Έχει αναλογία πλευρών 3:2 κάτι που τον κάνει ιδανικό για την λήψη βίντεο. Εδώ βοηθάει και το f/1.8 διάφραγμα του φακού του, ένα διάφραγμα πολύ πιο φωτεινό από το συνηθισμένο.

Η Τρίτη κάμερα τώρα του P40 Pro είναι και αυτή σημαντικά βελτιωμένη σε σύγκριση με αυτή του αμέσως προηγούμενου P30 Pro. Η ανάλυση της έχει αυξηθεί από τα 8 στα 12mp, όμως έχει πλέον και αυτή έναν RYYB αισθητήρα. Αυτό είναι μια ακόμα πρωτιά για την Huawei, που αφιερώνει το κόστος και την συγκεκριμένη τεχνολογία σε μια κάμερα με οπτικό Zoom.

Το οπτικό αυτό zoom είναι και πάλι εντυπωσιακά υψηλό στο 5X, και μάλιστα η εταιρέια έχει διατηρήσει και το OIS, που είναι σχεδόν απαραίτητο σε ένα τόσο κοντινό πλάνο.

Αυτο που έχει σημασία όμως, είναι ότι η κάμερα αυτή καταφέρνει να πετύχει αποτελέσματα παρόμοια με αυτά των δύο άλλων καμερών, παρά την χαμηλότερη της ανάλυση και το περιορισμένο διάφραγμα με f/3.4 στον φακό της.

Η λεπτομέρεια τους είναι ενοχλητικά υψηλή για μια κάμερα με οπτικό Zoom, ενώ και χρωματικά οι φωτογραφίες δεν ξεχωρίζουν προς το χειρότερο σε σύγκριση με τις δύο άλλες κάμερες. Η εταιρεία διατηρεί και εδώ το AI mode αλλά όχι το XD Fusion engine που τεχνικά δεν αποδίδει το ίδιο σε μια κάμερα που δεν βασίζεται στο Pixel Binning.

Η λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αξίζει την δική της ξεχωριστή αναφορά για κάθε μια από τις κάμερες του P40 Pro. Αρχικά γιατί κάθε μια από αυτές έχει εντυπωσιακή απόδοση για τους δικούς της λόγους, αλλά και επειδή αυτά που μπορούν να κάνουν είναι πραγματικά ασυνήθιστα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights