Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P40 Pro Review: Σταθερά στην κορυφή

Huawei P40 Pro Review: Σταθερά στην κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Η οθόνη του P40 Pro είναι ίσως το δεύτερο πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του, μετά από τις εντυπωσιακές κάμερες του. Η εταιρεία έχει μεγαλώσει ελάχιστα το μέγεθος της, στις 6.58 ίντσες σε σύγκριση με την οθόνη των 6.5 ιντσών του P30 Pro. Έχει αυξήσει όμως και την ανάλυση της σε 2.620x.1200 pixels αλλά και τον ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz.

Η δεύτερη αυτή αλλαγή είναι ίσως και η πιο σημαντική, αφού το γραφικό περιβάλλον της εταιρέιας, αλλά και κάθε είδους περιεχόμενο, προβάλλεται πλέον με έναν διαφορετικό και αρκετά πιο ευχάριστο τρόπο.

p40 pro

Ακόμα και ένα απλό εφέ όταν ανοίγει ή κλείνει μια εφαρμογή, είναι πιο «ομαλό» και πιο ευχάριστο στο μάτι. Η επιλογή των 90Hz αντί των 120 που έχει επιλέξει η Samsung, έχει σημαντικά οφέλη και στην κατανάλωση μπαταρίας από το P40 pro, που διατηρείται όπως θα δούμε στην συνέχεια σε εντυπωσιακά καλά επίπεδα.

Χρωματικά, η οθόνη προσφέρει δύο προκαθορισμένα προφίλ, ένα που βασίζεται στο DCI-P3 πρότυπο για ακρίβεια στη χρωματική απεικόνιση, και ένα που βασίζεται στο sRGB και έχει σαν στόχο τη ζωντανή, εντυπωσιακή και ευχάριστη χρωματική απεικόνιση.

Στο μενού των ρυθμίσεων της οθόνης, οι δύο επιλογές έχουν αντίστοιχα την ονομασία «Ζωντανά» και «φυσιολογικά» χρώματα, ώστε να είναι άμεσα ξεκάθαρο το τι προσφέρει η κάθε μια από αυτές.

Όμως η οθόνη κρύβει στο … εσωτερικό της δύο ακόμα στοιχεία του P40 Pro. Το ένα από αυτά, είναι ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, που σύμφωνα με την εταιρεία είναι ταυτόχρονα και 30% μεγαλύτερος σε μέγεθος αλλά και 30% πιο γρήγορος στην ανάγνωση του αποτυπώματος. Αυτό που έχει σημασία, είναι το αποτέλεσμα όμως, με τον αισθητήρα να διαβάζει πάντα με την πρώτη προσπάθεια το δακτυλικό αποτύπωμα. Το αυξημένο μέγεθος του, τον κάνει καλύτερο στο να διαβάζει το αποτύπωμα ακόμα και υπό γωνία που κατά κανόνα δεν είναι δυνατόν.

Το δεύτερο που βρίσκεται μέσα στην οθόνη, και αποτελεί ίσως και το μοναδικό μειονέκτημα … οπτικά του P40 Pro είναι η τρύπα για τις δύο μπροστινές του κάμερες. Η μια από αυτή πλέον έχει και τη δυνατότητα να εστιάζει αυτόματα, κάτι που έλειπε τα τελευταία χρόνια από τις συσκευές της εταιρείας. Η δεύτερη κάμερα υπάρχει για να υπολογίζει την απόσταση από το φόντο ώστε να μπορεί το P40 Pro να βγάλει φωτογραφίες «πορτραίτου» με θολό το φόντο.

p40 pro

Όμως το οβάλ πλαίσιο γύρω από αυτές τις κάμερες, φιλοξενεί και έναν αισθητήρα υπερύθρων που προσφέρει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Η μια από αυτές είναι η ακόμα πιο ασφαλής αναγνώριση προσώπου για την λειτουργία ξεκλειδώματος, αλλά και θεωρητικά η εκτέλεση συγκεκριμένων λειτουργιών με χειρονομίες σε απόσταση.

Συνολικά, η οθόνη του P40 Pro αποτελεί μια σαφή βελτίωση σε σύγκριση με αυτή του Smartphone που αντικαθιστά. Αυτό που έχει εδώ σημασία, είναι ότι η εταιρεία προσφέρει όλα όσα «πρέπει» όπως αυξημένη ανάλυση και υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης, ενώ ταυτόχρονα η καμπύλη στο πάνω και κάτω μέρος της αποδεικνύεται πιο χρήσιμη από ότι περιμένει κανείς αρχικά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.