Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 10 Pro Review: Δικαίως στην κορυφή

Xiaomi Mi 10 Pro Review: Δικαίως στην κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Μια από τις πιο «δύσκολες» επιλογές που πρέπει να κάνει μια εταιρεία, είναι να… αποφασίσει σε ποιο κοινό απευθύνεται με την τιμή αλλά και τα χαρακτηριστικά των συσκευών που σχεδιάζει και προσφέρει στην αγορά. Για την Xiaomi μέχρι και πριν λίγο καιρό, η επιλογή ήταν σχετικά απλή, αφού εστίαζε στο να προσφέρει Smartphones με εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά για την κατηγορία τιμής που ανήκουν. Το νέο και εντυπωσιακό Mi 10 Pro όμως, έρχεται να δείξει με τον καλύτερο τρόπο, ότι η εταιρεία μπορεί αντίστοιχα εύκολα να σχεδιάσει και ένα Premium Smartphone που δεν έχει απολύτως τίποτα να… ζηλέψει από τον ανταγωνισμό του.

Χωρίς «ναι μεν αλλά» και χωρίς κανενός είδους παραχώρηση, το νεότερο Smartphone της εταιρείας, έχει όλα αυτά που πρέπει για να ανήκει πραγματικά στην High end κατηγορία, και πλέον να… κοστίζει και αντίστοιχα χρήματα για την αγορά του. Η Info-quest, που αποτελεί τον επίσημο εισαγωγέα των Smartphones της xiaomi για την χώρα μας, είχε την καλοσύνη να μας παραχωρήσει το Mi 10 Pro, αλλά και το «απλό» Mi 10 που θα γνωρίσουμε στο δικό του ξεχωριστό Review.

Σχεδιασμός.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που καταλαβαίνει κανείς όταν πιάσει για πρώτη φορά στα χέρια του το Mi 10 Pro είναι ότι πρόκειται για ένα πραγματικά Premium smartphone. Τα υλικά κατασκευής του, το φινίρισμα και φυσικά η συναρμολόγηση του, είναι ακριβώς αυτά που «πρέπει» σε μια τόσο ακριβή συσκευή.

Σε άμεση σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο Mi 9,  η εταιρεία έχει προσέξει πολύ περισσότερο το πως ο συνδυασμός γυαλιού και μετάλλου, θα τονίζει τα χαρακτηριστικά του αλλά και θα αφήνει μια αίσθηση στιβαρότητας στο χέρι του ιδιοκτήτη του.

Οι λεπτομέρειες που παρατηρεί κανείς στο φινίρισμα είναι ενδιαφέρουσες, όπως το κυρτό γυαλί στο πίσω μέρος του Mi 10 pro, που μάλιστα στο άσπρο χρώμα που είχαμε στα χέρια μας συνδυάζει ταυτόχρονα δύο ακόμα χαρακτηριστικά. Είναι συνηθισμένο πλέον για ένα Premium Smartphone να έχει μια «ματ» γυάλινη επιφάνεια στο πίσω μέρος του που έχει σαφώς πιο πολυτελή αίσθηση, όμως το Mi 10 pro συνδυάζει αυτή την εμφάνιση με ένα Gradient χρωματισμό, που κάτω από το άσπρο χρώμα αφήνει μια… rose gold υπόνοια παρόμοια με το χρώμα που είναι βαμμένο το μεταλλικό πλαίσιο του.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι μέχρι και η «ένταση» που έχει η καμπύλη στην πίσω αυτή γυάλινη επιφάνεια είναι σωστά επιλεγμένη ώστε να κάθεται σωστά στο χέρι του ιδιοκτήτη του. Σε αυτό το πίσω μέρος είναι τοποθετημένες και οι 4 συνολικά κάμερες που έχει το Mi 10 pro, σε… δύο διαφορετικά πλαίσια που προεξέχουν λογικά από την υπόλοιπη επιφάνεια, με δεδομένο και το μέγεθος που έχουν οι κάμερες που φιλοξενούν στο εσωτερικό τους. Στο πρακτικό κομμάτι, η μια κάμερα που είναι ξεχωριστή από τις άλλες τρείς, είναι λίγο πιο χαμηλά από το ιδανικό, σε ένα σημείο που αρκετές φορές την καλύπτει κάποιος με το χέρι του όταν το κρατάει.

Κάτι όμως που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στον σχεδιασμό αλλά και την πρακτικότητα που προσφέρει, είναι τα δύο στερεοφωνικά ηχεία που έχει το Mi 10 pro. Οι περισσότερες συσκευές της αγοράς που προσφέρουν αντίστοιχα στερεοφωνικό ήχο, χρησιμοποιούν το ακουστικό σε συνδυασμό με το ηχείο στο κάτω μέρος τους. Η συσκευή της Xiaomi έχει δύο κανονικά ηχεία, και μάλιστα «συμμετρικά» σε σχεδιασμό και μέγεθος, ένα στο πάνω και ένα στο κάτω μέρος της.

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία έχει πετύχει έναν σωστά ισορροπημένο ήχο που δεν έχει διαφορά από την αριστερή στη δεξιά πλευρά ενώ έχει και εντυπωσιακά επίπεδα έντασης και μπάσου χωρίς ενοχλητικές αλλοιώσεις.

Αν υπάρχει κάτι που θα θέλαμε να έχει το Mi 10 pro, είναι μια θύρα ακουστικών, ειδικά από την στιγμή που είναι αρκετά «παχύ» για να … χωράει στο πλαίσιο του. Επίσης, παρότι η Xiaomi δεν θεωρεί απαραίτητη την πιστοποίηση IP68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη, στην κατηγορία τιμής που ανήκει πλέον το Smartphone, είναι ένα χαρακτηριστικό που προσφέρουν σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights