Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor 9 Lite Review : Οικονομικά προσιτό και ενδιαφέρον

Honor 9 Lite Review : Οικονομικά προσιτό και ενδιαφέρον

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Στον τομέα της οθόνης θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στην εταιρεία ότι δεν έχει κάνει κάποια παραχώρηση, και η 5.65 ιντσών LCD έχει την ιδανική για την κατηγορία ανάλυση των 2160 x 1080 pixels. Η διαφορά σε κάθετη ανάλυση χρησιμοποιείται για να καλυφθεί το μεγαλύτερο ύψος της 18:9 αναλογίας πλευρών, όμως ακόμα και έτσι η πυκνότητα διατηρείται ψηλά στα 428 Pixel ανά ίντσα.

Όπως σε σχεδόν όλες τις συσκευές της οικογένειας Honor έτσι και εδώ, η οθόνη του Honor 9 Lite έχει μια ελαφριά «μπλε» ή ψυχρή απόχρωση που η εταιρεία φαίνεται να επιλέγει προκειμένου να είναι πιο …. Ευχάριστη στο μάτι. Το φαινόμενο είναι πάντως πολύ ήπιο και δεν αλλοιώνει την συνολικά καλή εικόνα της. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προβάλλονται με έντονα και ζωντανά χρώματα, που παρόλα αυτά διατηρούν μια κάποια φυσικότητα αν και σίγουρα όπως αναφέραμε η οθόνη είναι ρυθμισμένη με έμφαση περισσότερο στην οπτική αίσθηση και λιγότερο στην ακρίβεια των χρωμάτων.

Για τις γωνίες θέασης τώρα, ο φωτισμός είναι αυτός που μειώνεται αισθητά σε σχετικά μεγάλη γωνία χωρίς όμως να κάνει ενοχλητική την χρήση του Honor 9 Lite. Το μαύρο χρώμα αναμενόμενα έχει τις περισσότερες αντανακλάσεις από τον φωτισμό, όμως αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό των LCD οθονών.

Στις ρυθμίσεις υπάρχει όπως πάντα η δυνατότητα επιλογής της «θερμοκρασίας» του χρώματος της οθόνης αλλά και η ενεργοποίηση μιας πιο ξεκούραστης προβολής για τα μάτια σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Από το Android 7.0 Nougat και μετά υπάρχει και η πολύ χρήσιμη δυνατότητα προσαρμογής του μεγέθους προβολής συνολικά της οθόνης, αλλά και συγκεκριμένα του κειμένου. Συνολικά η οθόνη του Honor 9 Lite, με το μεγάλο μέγεθος της και την σίγουρα ικανοποιητική ανάλυση, είναι ιδανική για το κοινό στο οποίο απευθύνεται η συσκευή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Panos 28/08/2018 - 13:56

Καλησπέρα. Πολύ καλή η παρουσίαση. Είμαι κάτοχος του Honor 7 το οποίο μετά από 2 χρόνια χρήση έχει αρχίσει πλέον να μην ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό βαθμό, να υπάρχει καθυστέρηση στο άνοιγμα των εφαρμογών και να ανεβάζει πιο εύκολα θερμοκρασία. Θα ήθελα να ρωτήσω έαν το Honor 9 lite ανεβάζει θερμοκρασία εύκολα
και εάν υπάρχει ραδιόφωνο. Τέλος, ανάμεσα στο Honor 9 lite και στο P Smart ποιο προκρίνεται δεδομένου ότι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά?
Ευχαριστώ πολύ!

Reply
Kostas Gliatiotis 28/08/2018 - 21:51

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
Το Honor 9 lite και το P Smart είναι πρακτικά οι ίδιες συσκευές, αφού βασίζονται στο ίδιο ακριβώς hardware. Η Honor έτσι και αλλιώς αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Huawei που σχεδιάζει πρακτικά εναλλακτικές προτάσεις με διαφορετικό, πιο νεανικό και έντονο σχεδιασμό.
Ανάμεσα στις δύο συσκευές δεν υπάρχει σημαντική διαφορά σε κάποιον τομέα εκτός από την εμφάνιση. Το P smart απευθύνεται περισσότερο σε όσους προτιμούν την μεταλλική κατασκευή και πιο σοβαρή εμφάνιση, ενώ το Honor 9 lite είναι μπροστά πίσω γυαλί και πιο “ευχάριστο” εξωτερικά .
Η οθόνη επίσης έχει μια λίγο πιο ζωντανή και έντονη απόχρωση που την κάνει λιγότερο “σωστή” αλλά πιο ευχάριστη. Αν έχεις ήδη συσκευή της Honor πιθανότατα θα σου αρέσει αυτό, η οθόνη του P smart είναι ελάχιστα πιο ήπια σε χρώμα.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights