Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor 9 Lite Review : Οικονομικά προσιτό και ενδιαφέρον

Honor 9 Lite Review : Οικονομικά προσιτό και ενδιαφέρον

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα.

Προς τιμήν της Huawei, το Honor 9 Lite τρέχει την νεότερη διαθέσιμη σε αυτή την κατηγορία έκδοση του γραφικού της περιβάλλοντος EMUI, την 8.0 που βασίζεται στην 8.0 Oreo έκδοση του Android της Google.

Το γραφικό περιβάλλον της εταιρείας έχει εδώ και χρόνια πλέον διαφορετική λογική και δομή σε σύγκριση με το Stock του Android, και μαζί με τις αλλαγές αυτές έχει πάντα και αυξημένη λειτουργικότητα και δυνατότητες.

Για όσους δεν «συμπαθούν» την διάταξη των εφαρμογών σε ξεχωριστές οθόνες αναμονής, υπάρχει εδώ και καιρό πλέον η δυνατότητα αλλαγής σε ξεχωριστό μενού εφαρμογών, μαζί με πολλές ακόμα δυνατότητες παραμετροποίησης.

Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής συνολικά του θέματος εμφάνισης, αλλά και ξεχωριστά η επιλογή διαφορετικής εικόνας για το φόντο ή ακόμα και μόνο των εικονιδίων που προτιμά ο χρήστης. Στην περίπτωση των εικονιδίων, η αλλαγή γίνεται μόνο για αυτά των προ-εγκατεστημένων εφαρμογών.

Είναι δεδομένο ότι κάθε κατασκευαστής πρέπει να επανασχεδιάζει και να προσθέτει τις δικές του εφαρμογές προκειμένου να προσφέρει την λειτουργικότητα και την ευκολία που αυτός θέλει, και σε καμία περίπτωση να μην περιορίζεται σε αυτές που η Google έχει σχεδιάσει για την Stock έκδοση του Android.

H Huawei έχει επανασχεδιάσει λοιπόν πολλές εφαρμογές προκειμένου να αλλάξει την εμφάνιση τους προς το καλύτερο, αλλά κυρίως να αυξήσει την ευκολία χρήσης τους και να προσθέσει δυνατότητες σε αυτές.

Η «Συλλογή» φωτογραφιών για παράδειγμα είναι εντυπωσιακά καλύτερη από την εφαρμογή Google Photos, προσφέρει επιπλέον δυνατότητες, και το βασικότερο δεν προσπαθεί να σε πείσει συνέχεια να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες Cloud της Google.

Φυσικά υπάρχουν και προσθήκες εφαρμογών που δεν προσφέρονται από την Google, όπως ο πολύ καλός File manager, αλλά και ξεχωριστή εφαρμογή αναπαραγωγής αρχείων video.

Σε σύγκριση ακόμα και με το σχετικά άμεσο παρελθόν, το EMUI της Huawei έχει βελτιωθεί σημαντικά στην 8η έκδοση του, και προσφέρει πλέον αρκετά ευχάριστη αλλά το κυρίως εύκολη εμπειρία χρήσης. Ακόμα και για όσους δεν έχουν χρησιμοποιήσει παλαιότερες συσκευές της εταιρείας, η χρονική περίοδος προσαρμογής έχει μειωθεί σημαντικά. Για όσους τώρα χρησιμοποιούν συσκευές με παλαιότερες εκδόσεις του EMUI, οι αλλαγές αυτές θα είναι σίγουρα ευπρόσδεκτες και χρήσιμες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Panos 28/08/2018 - 13:56

Καλησπέρα. Πολύ καλή η παρουσίαση. Είμαι κάτοχος του Honor 7 το οποίο μετά από 2 χρόνια χρήση έχει αρχίσει πλέον να μην ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό βαθμό, να υπάρχει καθυστέρηση στο άνοιγμα των εφαρμογών και να ανεβάζει πιο εύκολα θερμοκρασία. Θα ήθελα να ρωτήσω έαν το Honor 9 lite ανεβάζει θερμοκρασία εύκολα
και εάν υπάρχει ραδιόφωνο. Τέλος, ανάμεσα στο Honor 9 lite και στο P Smart ποιο προκρίνεται δεδομένου ότι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά?
Ευχαριστώ πολύ!

Reply
Kostas Gliatiotis 28/08/2018 - 21:51

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
Το Honor 9 lite και το P Smart είναι πρακτικά οι ίδιες συσκευές, αφού βασίζονται στο ίδιο ακριβώς hardware. Η Honor έτσι και αλλιώς αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Huawei που σχεδιάζει πρακτικά εναλλακτικές προτάσεις με διαφορετικό, πιο νεανικό και έντονο σχεδιασμό.
Ανάμεσα στις δύο συσκευές δεν υπάρχει σημαντική διαφορά σε κάποιον τομέα εκτός από την εμφάνιση. Το P smart απευθύνεται περισσότερο σε όσους προτιμούν την μεταλλική κατασκευή και πιο σοβαρή εμφάνιση, ενώ το Honor 9 lite είναι μπροστά πίσω γυαλί και πιο “ευχάριστο” εξωτερικά .
Η οθόνη επίσης έχει μια λίγο πιο ζωντανή και έντονη απόχρωση που την κάνει λιγότερο “σωστή” αλλά πιο ευχάριστη. Αν έχεις ήδη συσκευή της Honor πιθανότατα θα σου αρέσει αυτό, η οθόνη του P smart είναι ελάχιστα πιο ήπια σε χρώμα.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights