Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor 9 Lite Review : Οικονομικά προσιτό και ενδιαφέρον

Honor 9 Lite Review : Οικονομικά προσιτό και ενδιαφέρον

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Το Honor 9 Lite διαθέτει συνολικά… τέσσερις διαφορετικές κάμερες,  με τις δύο από αυτές να είναι στην μπροστινή του όψη και σχεδιασμένες για λήψη … Seflies. Για την βασική κάμερα τώρα στο πίσω μέρος, και την δεύτερη «βοηθητική» η Huawei έχει διατηρήσει σχεδόν αναλλοίωτο τον συνδυασμό που χρησιμοποιεί σε αρκετές ακόμα συσκευές της.

Η βασική κάμερα έχει αισθητήρα ανάλυσης 13 Mpixels , ενώ η δεύτερη χρησιμοποιείται μόνο για την δημιουργία «βάθους» στις φωτογραφίες και έχει ανάλυση μόλις 2 Mpixels. Το διάφραγμα στην βασική κάμερα είναι σχετικά μικρό στο F/2.2 όμως παρότι σε χαμηλό φωτισμό δεν είναι ιδανικό, βοηθάει στην διατήρηση της λεπτομέρειας σε συνθήκες με καλό φως.

H κάμερα του Honor 9 Lite συνεχίζει να έχει σχετικά περιορισμένο χρωματικό εύρος όπως και σε μερικές ακόμα συσκευές της εταιρείας, που χωρίς να είναι ενοχλητικό, παράγει φωτογραφίες λιγότερο «ζωντανές» από ότι περιμένει συνήθως ο χρήστης. Η λεπτομέρεια τους πάντως είναι ιδανική για την κατηγορία τιμής.

Το HDR Mode δυστυχώς συνεχίζει να αποτελεί ξεχωριστό Mode φωτογράφισης που ο χρήστης πρέπει να βρει και να ενεργοποιήσει χειροκίνητα, όμως αλλάζει σημαντικά το χρωματικό εύρος ειδικά σε συνθήκες που υπάρχουν έντονες αντιθέσεις στο θέμα της φωτογραφίας.

Η λειτουργίας «Ευρέος διαφράγματος» όπως την ονομάζει η Huawei, επιτρέπει την χρήση της δεύτερης κάμερας των 2 Mpixels για την λήψη φωτογραφιών με βάθος πεδίου. Ουσιαστικά το Honor 9 Lite ανιχνεύει την απόσταση του αντικειμένου που αποτελεί το θέμα της φωτογραφίας με το φόντο πίσω από αυτό, και προσπαθεί να κάνει το φόντο να φαίνεται θολό προκειμένου να τονίζεται περισσότερο το θέμα στο κέντρο. Η επιτυχία του εφέ εξαρτάται κυρίως από το αντικείμενο της φωτογραφίας, αφού για να είναι «σωστό» πρέπει αυτό να απέχει περίπου μισό μέτρο από την κάμερα και να έχει ξεκάθαρες διαφορές με το φόντο πίσω του.

Για τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, το f/2.2 διάφραγμα και η λογική για περιορισμό του κόστους απουσία του OIS κάνουν την απόδοση της κάμερας του Honor 9 Lite να είναι απλά καλή. Προς τιμήν της εταιρείας και του Smartphone, οι φωτογραφίες έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου, ενώ η επεξεργασία τους ώστε να διατηρηθεί χαμηλά γίνεται με τρόπο που δεν θυσιάζει πολλή από την λεπτομέρεια σε κάθε μια από αυτές.

Μοναδική ουσιαστική παραφωνία αποτελεί και εδώ μειωμένο χρωματικό εύρος, που τονίζεται ακόμα περισσότερο σαν φαινόμενο.

Για την εγγραφή βίντεο το Honor 9 Lite προσφέρει το 1080p σαν την μέγιστη δυνατή ανάλυση, κάτι που σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν αποτελεί μειονέκτημα και είναι και το ζητούμενο συνήθως. Η ποιότητα των αρχείων είναι συνολικά καλή, με το Smartphone να καταγράφει σωστά και ομαλά ακόμα και αρκετά γρήγορη κίνηση, και μοναδική «ατέλεια» και εδώ το μικρότερο χρωματικό εύρος.

Παραδόξως, απουσιάζει ακόμα και η δυνατότητα σταθεροποίησης του video μέσω επεξεργασίας των δεδομένων της κάμερας, κάτι που σε μερικές περιπτώσεις δυσκολεύει την λήψη ειδικά αν ο χρήστης δεν είναι σταθερός όταν κρατάει το Honor 9 Lite στα χέρια του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Panos 28/08/2018 - 13:56

Καλησπέρα. Πολύ καλή η παρουσίαση. Είμαι κάτοχος του Honor 7 το οποίο μετά από 2 χρόνια χρήση έχει αρχίσει πλέον να μην ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό βαθμό, να υπάρχει καθυστέρηση στο άνοιγμα των εφαρμογών και να ανεβάζει πιο εύκολα θερμοκρασία. Θα ήθελα να ρωτήσω έαν το Honor 9 lite ανεβάζει θερμοκρασία εύκολα
και εάν υπάρχει ραδιόφωνο. Τέλος, ανάμεσα στο Honor 9 lite και στο P Smart ποιο προκρίνεται δεδομένου ότι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά?
Ευχαριστώ πολύ!

Reply
Kostas Gliatiotis 28/08/2018 - 21:51

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
Το Honor 9 lite και το P Smart είναι πρακτικά οι ίδιες συσκευές, αφού βασίζονται στο ίδιο ακριβώς hardware. Η Honor έτσι και αλλιώς αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Huawei που σχεδιάζει πρακτικά εναλλακτικές προτάσεις με διαφορετικό, πιο νεανικό και έντονο σχεδιασμό.
Ανάμεσα στις δύο συσκευές δεν υπάρχει σημαντική διαφορά σε κάποιον τομέα εκτός από την εμφάνιση. Το P smart απευθύνεται περισσότερο σε όσους προτιμούν την μεταλλική κατασκευή και πιο σοβαρή εμφάνιση, ενώ το Honor 9 lite είναι μπροστά πίσω γυαλί και πιο “ευχάριστο” εξωτερικά .
Η οθόνη επίσης έχει μια λίγο πιο ζωντανή και έντονη απόχρωση που την κάνει λιγότερο “σωστή” αλλά πιο ευχάριστη. Αν έχεις ήδη συσκευή της Honor πιθανότατα θα σου αρέσει αυτό, η οθόνη του P smart είναι ελάχιστα πιο ήπια σε χρώμα.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights