Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor 9 Lite Review : Οικονομικά προσιτό και ενδιαφέρον

Honor 9 Lite Review : Οικονομικά προσιτό και ενδιαφέρον

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Σαν ένα Smartphone κατασκευασμένο από την Huawei, το Honor 9 Lite βασίζεται στον Kirin 659 επεξεργαστή που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει η ίδια η εταιρεία. Για την περίσταση συνδυάζεται με 3 GB μνήμης RAM στην έκδοση με τα 32 GB αποθηκευτικού χώρου που θα έρθει επίσημα στη χώρα μας.

Περισσότερο από ένα χρόνο πλέον από την πρώτη χρήση του στο εσωτερικό του P10 Lite, ο Kirin 659 προσπαθεί να διατηρηθεί ανταγωνιστικός και το καταφέρνει με σχετική επιτυχία. Ο μέγιστος χρονισμός των σχεδόν 2.4 GHz τον κάνει αρκετά αποδοτικό, σε σύγκριση πάντα με αντίστοιχες λύσεις του ανταγωνισμού που βασίζονται σε 8 συνολικά πυρήνες Α-53. Η μέγιστη αυτή συχνότητα όμως είναι δυνατή μόνο για τους 4 από τους 8 ενώ παραδόξως για τους υπόλοιπους περιορίζεται αρκετά χαμηλότερα στο 1.4 GHz

Σε κάθε περίπτωση η απόδοση του Kirin 659 καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό και από την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στο MIUI 8.0 από την Huawei που βασίζεται στην επίσης 8.0 Oreo έκδοση του Android.

Όλες οι εφαρμογές εκκινούν σχεδόν άμεσα, με μόνο τις απαιτητικότερες από αυτές να καθυστερούν περίπου 1 δευτερόλεπτο χωρίς όμως να ενοχλούν στην πράξη. Η ταυτόχρονη εκτέλεση αρκετών εφαρμογών είναι δυνατή χάρη στα 3 GB RAM που χωρίς να είναι πολλά είναι σίγουρα αρκετά, ενώ επιτρέπουν και την σχεδόν μόνιμη λειτουργία στο Background εφαρμογών Social Media όπως το Facebook αλλά και IM’s όπως το Viber και ο Messenger.

Το ουσιαστικό «μειονέκτημα» όμως του Kirin 659 για το 2018 είναι η κάρτα γραφικών στο εσωτερικό του. Η Mali T830 της ARM είναι πλέον «παλιά» και οι δύο πυρήνες παραγωγής γραφικών καλύπτουν οριακά τις απαιτήσεις της οθόνης του Honor 9 Lite αλλά και των περισσότερων παιχνιδιών που μπορεί να βρει κανείς στο Play Store της Google.

Η αναπαραγωγή Video βασίζεται σε ξεχωριστό Hardware και τουλάχιστον έτσι ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα το Honor 9 Lite δεν παρουσιάζει ενοχλητικά «κολλήματα» κατά την αναπαραγωγή τους.

Όπως αναφέραμε, η βασική έκδοση του Honor 9 Lite που θα έρθει επίσημα στη χώρα μας διαθέτει 32 GB ονομαστικά από τα οποία περίπου 25 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη.

Η υποδοχή για την δεύτερη SIM βρίσκεται στον ίδιο χώρο με αυτή της κάρτας μνήμης, και έτσι ο χρήστης πρέπει να επιλέξει μεταξύ τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Panos 28/08/2018 - 13:56

Καλησπέρα. Πολύ καλή η παρουσίαση. Είμαι κάτοχος του Honor 7 το οποίο μετά από 2 χρόνια χρήση έχει αρχίσει πλέον να μην ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό βαθμό, να υπάρχει καθυστέρηση στο άνοιγμα των εφαρμογών και να ανεβάζει πιο εύκολα θερμοκρασία. Θα ήθελα να ρωτήσω έαν το Honor 9 lite ανεβάζει θερμοκρασία εύκολα
και εάν υπάρχει ραδιόφωνο. Τέλος, ανάμεσα στο Honor 9 lite και στο P Smart ποιο προκρίνεται δεδομένου ότι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά?
Ευχαριστώ πολύ!

Reply
Kostas Gliatiotis 28/08/2018 - 21:51

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
Το Honor 9 lite και το P Smart είναι πρακτικά οι ίδιες συσκευές, αφού βασίζονται στο ίδιο ακριβώς hardware. Η Honor έτσι και αλλιώς αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Huawei που σχεδιάζει πρακτικά εναλλακτικές προτάσεις με διαφορετικό, πιο νεανικό και έντονο σχεδιασμό.
Ανάμεσα στις δύο συσκευές δεν υπάρχει σημαντική διαφορά σε κάποιον τομέα εκτός από την εμφάνιση. Το P smart απευθύνεται περισσότερο σε όσους προτιμούν την μεταλλική κατασκευή και πιο σοβαρή εμφάνιση, ενώ το Honor 9 lite είναι μπροστά πίσω γυαλί και πιο “ευχάριστο” εξωτερικά .
Η οθόνη επίσης έχει μια λίγο πιο ζωντανή και έντονη απόχρωση που την κάνει λιγότερο “σωστή” αλλά πιο ευχάριστη. Αν έχεις ήδη συσκευή της Honor πιθανότατα θα σου αρέσει αυτό, η οθόνη του P smart είναι ελάχιστα πιο ήπια σε χρώμα.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights