Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A50 Review : Δυνατή επιστοφή

Samsung Galaxy A50 Review : Δυνατή επιστοφή

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το Galaxy A50 είναι το πρώτο τηλέφωνο της αγοράς που χρησιμοποιεί στο εσωτερικό του τον νέο Exynos 9610 επεξεργαστή  που έχει κατασκευάσει η ίδια η Samsung. Ο Exynos 7885 και η νεότερη έκδοση του 7904 δεν ανήκουν πλέον στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας με βάση τις επιδόσεις τους, και τη θέση αυτή καταλαμβάνει πλέον, ο συνολικά εντυπωσιακός Exynos 9610.

Η κατασκευή του στα 10nm τον διαχωρίζει σημαντικά από τις περισσότερες προτάσεις του ανταγωνισμού του, με προφανή οφέλη σε κατανάλωση ενέργειας, αλλά και σημαντικά χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας. Μάλιστα, ακόμα και κατά την εκτέλεση των συνηθισμένων Benchmarks, το Galaxy A50 δεν ζεσταίνεται αισθητά, κάτι που δείχνει την πολύ καλή απόδοση του επεξεργαστή του.

Τεχνικά τώρα, υπάρχουν συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του, σε δύο διαφορετικές ομάδες των τεσσάρων. Οι ισχυρότεροι από αυτούς είναι αρχιτεκτονικής Α-73 της ARM, με χρονισμό τα 2.2 GHz, ενώ οι υπόλοιπο τέσσερις είναι οι πιο συνηθισμένοι και πιο οικονομικοί σε ενέργεια, Α-53 επίσης της ARM, και στο 1.8 GHz

Μέχρι πριν περίπου 1.5 χρόνο, ο Α-73 ήταν ο  κορυφαίος σε απόδοση, πυρήνας επεξεργασίας της ARM. Όπως λοιπόν ένα High end Smartphone σχεδόν δύο ετών παραμένει το ίδιο αποδοτικό ακόμα και σήμερα,έτσι και ο Exynos 9610 κάνει το Galaxy A50 ένα ιδιαίτερα ισχυρό Smartphone για τα χρήματα του.

Κανενός είδους εφαρμογή δεν καθυστερεί να ξεκινήσει, ενώ ακόμα και οι πιο απαιτητικές από αυτές τρέχουν στην συνέχεια χωρίς ο ιδιοκτήτης του Galaxy A50 να δει κάποιο κόλλημα έστω και στιγμιαίο. Ακόμα και το Adobe Lightroom, λειτουργεί εντυπωσιακά γρήγορα, σε σημείο που είναι εύκολο να αναρωτηθεί κάποιος γιατί μπορεί να χρειάζεται ένα ακριβότερο και ισχυρότερο Smartphone.

Για την διαθέσιμη μνήμη RAM, η βασική έκδοση του Galaxy A50 έρχεται με 4GB, ακόμα και στην έκδοση με 128 GB αποθηκευτικού χώρου, που είναι επίσης η ελάχιστη διαθέσιμη χωρητικότητα. Τα 4GB RAM είναι περισσότερο από αρκετά για λογική χρήση, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να «αφήσει» το τηλέφωνο χωρίς διαθέσιμη μνήμη.

Θα πρέπει να προσπαθήσει επίτηδες να την φτάσει στο όριο της, και αυτό μόνο αν έχει κάποιο απαιτητικό παιχνίδι ανοιχτό, μαζί με εφαρμογές όπως το facebook και ο Chrome.

Φτάνοντας και σε αυτά τα παιχνίδια, η Samsung προσφέρει μια αρκετά ικανή κάρτα γραφικών για τον Exynos 9610. Η Mali G72 έρχεται σε έκδοση με 3 μονάδες παραγωγής γραφικών, που είναι προφανώς λιγότερες από τις… 18 του Exynos 9810 με την ίδια GPU στα Galaxy S9 και Note 9. Παρόλα αυτά, το Galaxy A50 έχει και χαμηλότερης ανάλυσης οθόνη, αλλά δεν ισχυρίζεται ότι ανήκει και στην ίδια κατηγορία με αυτές τις συσκευές. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι η απόδοση της Mali G72 είναι στο άνω άκρο της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Το Smartphone μπορεί να παίξει με σχετική άνεση ακόμα και παιχνίδια όπως το PUBG και το Fortnite, με ελάχιστες παραχωρήσεις στον τομεά της ποιότητας γραφικών.

Αυτά τα παιχνίδια είναι και ο βασικότερος λόγος που είναι απαραίτητα τα 128 GB αποθηκευτικού χώρου που προσφέρει το Galaxy A50. Εδώ η Samsung έκανε μια ακόμα «υπέρβαση», και στα μισά χρήματα σε σύγκριση με ένα Galaxy A9 2018 όταν κυκλοφόρησε, προσφέρει τον διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο.

Από τα 128 GB είναι πραγματικά διαθέσιμα περίπου 111 στον χρήστη του Smartphone, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι και η υποδοχή για την MicroSD κάρτα μνήμης είναι ξεχωριστή από αυτές για τις δύο κάρτες SIM.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ 15/04/2020 - 18:08

ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ Α50 ΚΑΙ ΤΟΥ Α30S POIO NA EΠΙΛΕΞΩ?

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights