Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A50 Review : Δυνατή επιστοφή

Samsung Galaxy A50 Review : Δυνατή επιστοφή

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Το Galaxy A50 μαζί με το μικρότερο Galaxy A40 είναι οι πρώτες συσκευές που θα φτάσουν στην αγορά μετά τη διάθεση των κορυφαίων Galaxy S10 της εταιρείας. Το Smartphone έρχεται με το νεότερο OneUI γραφικό περιβάλλον της Samsung, και μάλιστα στην ιδια έκδοση 1.1 με τα ακριβότερα Galaxy S10. Κάτω από αυτό το γραφικό περιβάλλον «κρύβεται» αρκετά καλά το Android 9 Pie της Google, και λέμε κρύβεται, γιατί η Samsung έχει κάνει εκτεταμένες και σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του.

Όμως όλες οι αλλαγές αυτές είναι προς το καλύτερο, με το OneUI να είναι με χαρακτηριστική άνεση το πιο όμορφο και αποδοτικό γραφικό περιβάλλον στον κόσμο του Android, ακόμα και σε σύγκριση με το ίδιο το Stock Android.

Η διαφορετική του εμφάνιση συνοδεύεται και από ένα πλήθος επιλογών παραμετροποίησης του, που επιτρέπουν στον χρήστη να το φέρει ακριβώς στα μέτρα του, και στο πως τον βολεύει να χρησιμοποιεί την συσκευή του.

Προφανώς συνεχίζει να υπάρχει κανονικά η δυνατότητα εναλλαγής του συνολικού θέματος εμφάνισης, μέσα από το αντίστοιχο «κατάστημα» της Samsung. Παραδοσιακά, είναι δυνατή και η αλλαγή μόνο συγκεκριμένων στοιχείων, όπως των εικονιδίων για τις προ εγκατεστημένες εφαρμογές, ή ακόμα και της γραμματοσειράς για το κείμενο που προβάλλεται.

Η Samsung αφιερώνει χρόνο και χρήματα για να σχεδιάσει τις δικές της εφαρμογές, που προσφέρουν σημαντικά βελτιωμένη ευχρηστία και επιπλέον δυνατότητες σε σύγκριση με αυτές της Google.

Ειδικά η «Συλλογή» φωτογραφιών, έχει πλέον μια εμφάνιση που δεν μοιάζει με καμία άλλη εναλλακτική, και δυνατότητες που την κάνουν σημαντικά πιο εύκολη στην διαχείριση των βίντεο και των φωτογραφιών στο εσωτερικό του Galaxy A50. Παραδοσιακά η εταιρεία προσφέρει και έναν ενσωματωμένο Image editor, που εδώ όμως δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με τις ακριβότερες συσκευές της.

Η λίστα με τις επιπλέον εφαρμογές περιλαμβάνει πολλές ακόμα ευχάριστες και καλοδεχούμενες προσθήκες, όπως η εφαρμογή διαχείρισης αρχείων. Μάλιστα εδώ και καιρό, επιτρέπει την σύνδεση με τον Google Λογαριασμό του χρήστη, αλλά και το αντίστοιχο Samsung account του, προκειμένου να προβάλει σαν ξεχωριστές «μονάδες δίσκου» τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα εκεί.

Το One UI είναι ένα σημαντικό βήμα βελτίωσης για τη Samsung, σε έναν τομέα που για πολλά χρόνια η εταιρεία δεν είχε την καλύτερη «φήμη». Αυτο επέτρεψε σε πολλές εταιρέιες του ανταγωνισμού της να προσφέρουν τις δικές τους εναλλακτικές με αυξημένη λειτουργικότητα και ευχρηστία, και είναι ενδιαφέρον για τον καταναλωτή να υπάρχει πλέον μια σοβαρή απάντηση σε αυτόν  τον τομέα και από την Κορεάτικη εταιρεία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ 15/04/2020 - 18:08

ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ Α50 ΚΑΙ ΤΟΥ Α30S POIO NA EΠΙΛΕΞΩ?

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights