Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ OnePlus 7 Pro Review : Η θεωρία απέχει από την πράξη

OnePlus 7 Pro Review : Η θεωρία απέχει από την πράξη

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Το ίδιο «μοτίβο» όπως και στην υπόλοιπη συσκευή συνεχίζεται και στον τομέα της φωτογραφίας για το OnePlus 7 Pro. Η εταιρεία προσφέριε τρεις διαφορετικές κάμερες στο πίσω μέρος του, που όμως δεν έχουν την απόδοση και την πρακτική εφαρμογή που προσφέρουν όλοι οι ανταγωνιστές της. Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εταιρείες όπως η Samsung, η Huawei αλλά και η Xiaomi, επενδύουν σημαντικά ποσά στην εξέλιξη του Hardware αλλά και του software στον τομέα της φωτογραφίας. Το να προσφέρει η OnePlus ένα σημαντικά οικονομικότερο Smartphone χωρίς να αφιερώνει τον ίδιο χρόνο και χρήμα στον τομέα της εξέλιξης του, δεν θεωρείται «κατόρθωμα».

Πιο αναλυτικά όμως, το OnePlus 7 Pro έχει τρεις διαφορετικές κάμερες στο πίσω μέρος του. Η βασική από αυτές έχει υψηλή ανάλυση στα 48ΜΡ και βασίζεται στον αποδεδειγμένα πολύ καλό στην πράξη, IMX586 αισθητήρα της Sony. Συνδυάζεται με ένα αρκετά «φωτεινό» διάφραγμα f/1.6 αλλά και με OIS, κάτι που ακόμα δεν θεωρείται δεδομένο σε κάμερες με τόσο υψηλή ανάλυση.

Από την κυκλοφορία του OnePlus 7 Pro στην αγορά μέχρι και σήμερα, η εταιρεία έχει διαθέσει μερικές αναβαθμίσεις λογισμικού που έχουν βελτιώσει σημαντικά την απόδοση της βασικής του κάμερας. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει έχουν πολύ καλό δυναμικό εύρος, αρκετά καλά επίπεδα λεπτομέρειας, και το σημαντικότερο ίσως, σωστά και φυσικά χρώματα.

Το OnePlus 7 Pro χρησιμοποιεί την βασική κάμερα του με την τεχνική του Pixel Binning, με την οποία άλλωστε είναι σχεδιασμένος να δουλεύει ο IMX586 αισθητήρας της Sony. Με αυτόν τον τρόπο, η κάμερα χρησιμοποιεί την πλήρη ανάλυση των 48ΜΡ προκειμένου να δημιουργήσει μια φωτογραφία στα 12ΜΡ με τον «μέσο όρο» των πληροφοριών σε χρώμα αλλά και λεπτομέρεια. Κάθε ένα Pixel που αποθηκεύεται στην φωτογραφία περιέχει πληροφορίες από 4 Pixels του αισθητήρα προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Η OnePlus έχει σχεδιάσει και αυτή το δικό της Night Mode (με την ονομασία Night Shot έστω…) που και εδώ λειτουργεί με την ίδια ακριβώς αρχή. Το Smatrphone βγάζει συνεχόμενες διαδοχικές λήψεις με διαφορετικά επίπεδα έκθεσης στο φως, και στη συνέχεια τις συνδυάζει σε μια τελική φωτογραφία. Τα δείγματα της απόδοσης του Night Shot που καταφέραμε να βγάλουμε στο διάστημα που είχαμε  τη συσκευή στα χέρια μας, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η απόδοση του σαφώς και δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτή των συσκευών της Samsung αλλά ακόμα περισσότερο της Huawei.

Το επίπεδο λεπτομέρειας είναι πάντα πολύ καλό, αφού κάθε μια από τις διαδοχικές λήψεις είνα φωτογραφία που έχει δημιουργηθεί από κάμερα με υψηλή ανάλυση και φακό που επιτρέπει σε αρκετό φως να φτάσει στον αισθητήρα του. Όμως χρωματικά η εταιρεία έχει ακόμα δουλειά μπροστά της, προκειμένου να φτάσει στα επίπεδα του ανταγωνισμού της.

Φυσικά ο ιδιοκτήτης  του OnePlus 7 pro μπορεί να βγάλει φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της νύχτας και χωρίς το Night Shot, όταν αυτό που θέλει να φωτογραφίσει δεν είναι αρκετά σταθερό. Εδώ η απόδοση της κάμερας είναι επίσης απλά μέτρια, με κάθε φωτογραφία να έχει λογικά επίπεδα λεπτομέρειας. Χρωματικά και εδώ η εταιρεία πρέπει να βελτιώσει το συνολικό αποτέλεσμα, αφού η κάμερα δεν μπορεί να αποτυπώσει σωστά τα πάντα, και περιορίζεται στο να προσπαθεί να βγάλει απλά μια φωτεινή φωτογραφία.

Η δεύτερη κάμερα του OnePlus 7 pro είναι αυτή με το 3Χ οπτικό ζοομ που προσφέρει επίσης OIS, το οποίο εδώ είναι ίσως πιο σημαντικό και απαραίτητο σε σύγκριση με την βασική κάμερα. Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι μπορεί να βγάλει φωτογραφίες με πιο ζωντανά και έντονα χρώματα σε σύγκριση με την κάμερα των 48ΜΡ. Η ανάλυση της παρόλα αυτά είναι χαμηλότερη στα 8ΜΡ ενώ έχει και ένα σημαντικά πιο περιορισμένο f/2.4 διάφραγμα στον φακό της.

Εκεί όμως που φαίνεται ξεκάθαρα  ότι η εταιρεία δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με πριν, είναι στην λήψη φωτογραφιών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Night Shot δεν λειτουργεί με την κάμερα αυτή, και το onePlus 7 Pro αναγκάζεται να καταφύγει στη λύση του ψηφιακού zoom από την βασική του κάμερα. Αυτή είναι μια τακτική που σχεδόν όλες οι εταιρείες ακολουθούν, κυρίως λόγω του πιο περιορισμένου διαφράγματος στις κάμερες με τηλεφακό.

Ερχόμενοι τώρα στην τρίτη κάμερα, αυτή ακολουθεί τις απαιτήσεις της αγοράς αυτή την εποχή, και προσφέρει υπερ ευρυγώνιο φακό με οπτικο πεδίο 117 μοιρών. Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης του OnePlus 7 pro μπορεί να «χωρέσει» ένα σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Τεχνικά η κάμερα προσφέρει όλα όσα… πρέπει, όπως υψηλή αναλυση στα 16ΜΡ, ένα λογικό f/2.2 διάφραγμα, αλλά και Auto focus, κάτι που δεν θεωρείται δεδομένο σε Ultra wide κάμερες.

Οι φωτογραφίες είναι απόλυτα ικανοποιητικές σε συνθήκες καλού φωτισμού ημέρας, με λεπτομέρεια που είναι αυτή που περιμένει κανείς από μια κάμερα αυτού του είδους. Το σχήμα των αντικειμένων στα άκρα της φωτογραφίας διορθώνεται τεχνητά, προκειμένου να μοιάζει πιο φυσιολογικό χώρις να υπάρχει σημαντική μείωση στο εύρος του οπτικού πεδίου.

Όπως και στην κάμερα με το 3Χ οπτικό zoom, έτσι και εδώ όμως, η εταιρεία δεν μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του Night Shot για φωτογραφίες σε χαμηλότερο φωτισμό. Η Huawei που είναι μέχρι στιγμής η μοναδική εταιρεία που προσφέρει το δικό της Night Mode σε όλες τις διαθέσιμες κάμερες των ακριβών συσκευών της, έχει επενδύσει προφανώς πολύ περισσότερα χρήματα από την OnePlus στην εξέλιξη του.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και το Manual Mode της κάμερας είναι διαθέσιμο μόνο για την βασική των 48ΜΡ. Η εταιρεία προφανώς δεν θεωρεί ότι η απόδοση αυτής με το 3Χ οπτικό ζουμ και αυτής με τον υπερ ευρυγώνιο φακό είναι αρκετά καλή ώστε ο ιδιοκτήτης του OnePlus 7 pro να μπορεί να επιλέξει τις ρυθμίσεις που θέλει για την λήψη μιας φωτογραφίας.

Στον τομέα του βίντεο η κατάσταση είναι ακόμα πιο ενοχλητική, κυρίως επειδή η OnePlus προσπαθεί να κρύψει τα μειονεκτήματα της συνολικής απόδοσης, πίσω από μερικά χαρακτηριστικά που δείχνουν εντυπωσιακά. Η δυνατότητα εγγραφής βίντεο προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο με τη βασική κάμερα των 48ΜΡ και ο ιδιοκτήτης του OnePlus 7 pro δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει καθόλου αυτή με το 3Χ οπτικό ζουμ και πόσο μάλλον αυτή με τον υπερ ευργώνιο φακό.

Σε μια εποχή που η Samsung προσφέρει στα τρια Galaxy S10 τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των τριων καμερών ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγγραφής, τη δυνατότητα λήψης video σε HDR10+ και το καταπληκτικό Super Steady Shot, το να περιορίζεται το OnePlus 7 pro στην βασική του μόνο κάμερα είναι απλα απαράδεκτο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights