Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ OnePlus 7 Pro Review : Η θεωρία απέχει από την πράξη

OnePlus 7 Pro Review : Η θεωρία απέχει από την πράξη

απο Kostas Gliatiotis

Οθονη.

Ένα απο τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του OnePlus 7 pro ειναι σαφώς η ιδιαίτερα μεγάλη αλλά και εντυπωσιακή σε απόδοση οθονη του. Με διαγώνιο 6.7 ιντσων ειναι σαφώς μεγαλύτερη απο το συνηθισμένο, αλλά με το πολυ μικρό πλαίσιο γύρω της, δίνει την εντύπωση μιας συσκευής που πραγματικά ολόκληρη η μπροστινή επιφάνεια ειναι ουσιαστικά μια οθονη.

Τεχνικά, η οθονη ειναι ένα κορυφαίο AMOLED Panel, που εκτός απο την υψηλή ανάλυση των 3120Χ1440 pixels εχει ένα ακόμα ιδιαίτερα ασυνηθιστο χαρακτηριστικό. Αυτο ειναι φυσικά ο ρυθμός ανανέωσης των 90 Hz, που κάνει την οθονη αισθητά πιο ομαλή στην προβολή περιεχομένου, ειδικά κατα την κύλιση σε μεγάλο κείμενο, στον Chrome κλπ.

Ο ρυθμός ανανέωσης των 90Hz μπορει να μειωθεί χειροκίνητα στα 60 απο το μενού των ρυθμίσεων, με μια επιπλέον επιλογή που προστέθηκε στην νεότερη εκδοση λειτουργικού που ήρθε πριν λιγο καιρό στο OnePlus 7 Pro. Αντίστοιχα, ακόμα και όταν ειναι επιλεγμένη η μέγιστη τιμή των 90 Hz η οθονη προσαρμόζεται ανάλογα με το περιεχόμενο, αλλά και το αν ο ρυθμός αυτός υποστηρίζεται απο την εκάστοτε εφαρμογη.

Για παράδειγμα, με την οθονη ρυθμισμένη στα 90Hz, μια ταινία στο Netflix θα συνεχίσει να προβάλλεται στα 60Hz ή ακόμα χαμηλότερα, ανάλογα με το πως εχει γυριστεί. Ο ρυθμός ανανέωσης των 90Hz λοιπόν δεν ειναι ιδιαίτερα χρήσιμος κατα την προβολή βιντεο στην οθονη του OnePlus 7 Pro.

Αυτο που ειναι σαφώς πιο χρήσιμο, και υποστηρίζεται κανονικά, ειναι η δυνατότητα προβολής HDR περιεχομένου. Το Smartphone υποστηρίζει το HDR10 πρότυπο, όχι όμως και το HDR10+ που προσφέρει η Samsung στα δυο Galaxy S10. Με δεδομένο το οτι έτσι και αλλιώς περιεχόμενο που να προσφέρει τις επιπλέον πληροφορίες για το χρωματικό εύρος που υποστηρίζει το HDR10+ δεν υπάρχει σε ευρεία μορφή, η συγκεκριμενη έλλειψη ειναι λιγότερο σημαντική.

Για τον φωτισμό τέλος της οθόνης του OnePlus 7 Pro ειναι σίγουρο οτι η εταιρεία έπρεπε να εχει «προσπαθήσει» αρκετά περισσότερο. Η μεγίστη ένταση του επιτυγχάνεται και εδώ μόνο στην αυτόματη ρύθμιση, και μόνο όταν ειναι απαραίτητη επειδή ο εξωτερικός φωτισμός ειναι αντίστοιχα πολυ δυνατός. Όμως αυτη η μέγιστη τιμή ειναι σημαντικά χαμηλότερη απο σχεδόν όλες τις συσκευές του ανταγωνισμού του, με αποτέλεσμα κάτω απο έντονη ηλιοφάνεια να μην ειναι εύκολο να δει κανείς τι ακριβώς προβάλλεται στην οθονη.

Η εύκολη λύση για την OnePlus είναι να εξοπλίσει το 7 Pro με μια οθόνη που στα χαρτιά μοιάζει εντυπωσιακή και διαφορετική από το συνηθισμένο. Η πραγματικότητα όμως διαφέρει αρκετά, και χωρίς να είναι κακή σε καμία περίπτωση, η οθόνη δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο στην πράξη. Προφανώς και ο ρυθμός ανανέωσης των 90Hz είναι κάτι το διαφορετικό, που όμως δεν είναι χρήσιμο σε όλες τις περιπτώσεις. Άλλωστε είναι δεδομένο ότι από τη στιγμή που η εταιρεία δεν κατασκευάζει μόνη της οθόνες, αλλά τις αγοράζει και συγκεκριμένα από τη Samsung, αν υπήρχε κάποια πρακτική εφαρμογή για μια οθόνη αυτου του είδους, δεν θα ήταν η OnePlus αυτή που θα την προσέφερε πρώτη ή έστω από τους πρώτους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights