Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ OnePlus 7 Pro Review : Η θεωρία απέχει από την πράξη

OnePlus 7 Pro Review : Η θεωρία απέχει από την πράξη

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό σύστημα.

Η OnePlus θέλει και προφανώς την «βολεύει» να χαρακτηρίζει το γραφικό της περιβάλλον… σχεδον Stock, ώστε να τραβήξει το ενδιαφέρον όσων για κάποιο λόγο θεωρούν ότι αυτό είναι πλεονέκτημα. Η πραγματικότητα όμως διαφέρει σημαντικά, με το OxygenOS να περιέχει πλήθος αλλαγών και επιπλέον δυνατοτήτων όπως ακριβώς και οι προτάσεις από εταιρείες του ανταγωνισμού .

Αυτό που έχει κάνει η OnePlus, προκειμένου να διατηρήσει την Stock «εικόνα» του OxygenOS είναι να έχει την ίδια σχεδόν εμφάνιση με το Stock AndroId της google. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το γραφικό περιβάλλον δεν έχει διαφορές, και ότι αυτές οι διαφορές δεν είναι κάτι που πρέπει να σχεδιάζεται ξεχωριστά σε κάθε νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Η εταιρεία δεν έχει στην πραγματικότητα την καλύτερη παράδοση στον τομέα των αναβαθμίσεων στην εκάστοτε νεότερη έκδοση του ίδιου του Android, παρά τις κατα καιρούς μικρές αναβαθμίσεις που διορθώνουν προβλήματα ή απλά προσθέτουν νέες δυνατότητες. Για μια ακόμα φορά και εδώ, η OnePlus κάνει απλά διαθέσιμη για τη νεότερη συσκευή της την εκάστοτε Beta (δοκιμαστική) επόμενη έκδοση του ίδιου του Android, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι είναι μπροστά απο τον ανταγωνισμό της.

Στην πραγματικότητα όμως, τα OnePlus 5 και 5Τ, που κυκλοφόρησαν πριν την διάθεση του μέχρι στιγμής νεότερου Android 9 Pie από την Google, αναβαθμίστηκαν σε αυτό με σημαντικη καθυστέρηση και αφού άλλες εταιρείες είχαν ολοκληρώσει την διαδικασία νωρίτερα. Μάλιστα εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η OnePlus δεν «δεσμεύεται» από το Android One πρόγραμμα της Google, αφού δεν χρησιμοποιεί την Stock Μορφή του λειτουργικού συστήματος.

Κατά παράδοση υποστηρίζει τις συσκευές της για αισθητά μικρότερο χρονικό διάστημα σε συγκριση με τις περισσότερες εταιρείες του ανταγωνισμού της. Η Samsung έχει ήδη κάνει διαθέσιμο το OneUI αλλά και το Android 9 pie για σχεδόν όλες τις συσκευές της που κυκλοφόρησαν εδώ και δύο χρόνια περίπου. Το ίδιο ισχύει και για την Huawei σε μεγάλο βαθμό, αλλά και την Xiaomi που ακόμα και αν δεν αλλάζει την έκδοση του ίδιου του Android, προσφέρει την νεότερη έκδοση του MIUI σε αρκετά παλαιότερες συσκευές της.

Η OnePlus σταματά την κατασκευή αλλά και την υποστήριξη των αμέσως προηγούμενων συσκευών της, επειδή οι δυνατότητες παραγωγής που διαθέτει δεν της επιτρέπουν κάτι το διαφορετικό. Αντίστοιχα και σε επίπεδο λογισμικού καμία συσκευή της μέχρι και σήμερα δεν έχει συμπληρώσει δύο χρόνια επίσημα διαθέσιμων ενημερώσεων λογισμικού.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights