Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ OnePlus 7 Pro Review : Η θεωρία απέχει από την πράξη

OnePlus 7 Pro Review : Η θεωρία απέχει από την πράξη

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Το OnePlus 7 pro κρύβει στο εσωτερικό του μια αρκετά μεγάλη μπαταρία με χωρητικότητα 4.000 mAh. Με το μέγεθος που έχει σαν συσκευή, θα ήταν δυνατή κατα τη γνώμη μας η χρήση μιας ακόμα μεγαλύτερης μπαταρίας.

Η διαχείριση ενέργειας που κάνει το λειτουργικό σύστημα δεν διαφέρει πρακτικά από αυτή που προσφέρει το Stock Android της Google. Η εταιρέια θεωρεί ότι αυτό είναι αρκετό, και στην πράξη είναι στις περισσότερες περιπτώσεις. Το OxygenOS παρακολουθεί τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες, ώστε να γνωρίζει ποιες από αυτές λειτουργούν μονίμως, αλλά και ποιες εκκινούν αυτόματα ακόμα και με τη συσκευή σε αναμονή. Στη συνέχεια «μαθαίνει» ποιες από αυτές οντως χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του OnePlus 7 Pro στην καθημερινότητα του, και περιορίζει τις υπόλοιπες ώστες να μειωσει την κατανάλωση ενέργειας.

Η μεγάλη σε μέγεθος οθόνη, και η όχι ιδιαίτερη δουλειά που έχει κάνει η εταιρεία στον τομέα της διαχείρισης, δεν επιτρέπουν στην μπαταρία του OnePlus 7 Pro να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό του. Το P30 Pro της Huawei προσφέρει σαφώς καλύτερες επιδόσεις με μπαταρία ίδιας χωρητικότητας, ενώ ακόμα και το Galaxy S10+ της Samsung που παραδοσιακά δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο σε αυτόν τον τομέα, δεν διαφέρει από τη συσκευή της OnePlus.

Η μια ημέρα έντονης χρήσης προφανώς και είναι κάτι εύκολο να το πετύχει το Smartphone, όμως οτιδήποτε περισσότερο από αυτό είναι σπάνιο. Θα πρέπει καποιος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην καθημερινή του χρήση ώστε να καταφέρει να «βγάλει» δύο ημέρες λειτουργίας από την μπαταρία του OnePlus 7 pro.

Στην συσκευασία περιλαμβάνεται ο φορτιστής που εδώ και μερικά χρόνια έχει σχεδιάσει η εταιρεία για τις συσκευές της, και προσφέρει φόρτιση μέχρι και με 30W. Για τη λειτουργία του, είναι απαραίτητη η χρήση και του καλωδίου που υπάρχει στη συσκευασία, το οποίο πρέπει να πούμε ότι είναι αρκετα εντυπωσιακό σε κόκκινο χρώμα. Σε κάθε περίπτωση, το Dash Charge όπως το ονομάζει η OnepLus, δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο ήταν πριν μερικά χρόνια, όταν οι υπόλοιπες εταιρείες δεν είχαν κάποια αντίστοιχη πρόταση.

Συμπέρασμα

Είναι πολύ εύκολο για μια εταιρεία να δημιουργήσει ένα προϊόν σαν το OnePlus 7 pro και να αφιερώσει σαφώς λιγότερο χρόνο, προσπάθεια και χρήματα σε σύγκριση με τις πιο καταξιωμένες και πιο έμπειρες εταιρείες του χώρου.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν μια εταιρεία το κάνει αυτό, και στη συνέχεια προσπαθεί να πείσει το αγοραστικό κοινό ότι το δικό της Smartphone είναι το ίδιο καλό ή ακόμα και καλύτερο από αυτά του ανταγωνισμού της. Είναι εύκολο για την Oneplus να εστιάσει σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που μοιάζουν και είναι εντυπωσιακά στα χαρτιά. Η πράξη όμως σχεδόν πάντα διαφέρει, και το OnePlus 7 pro δεν προσφέρει σε καμία περίπτωση όλα αυτά που υπόσχεται.

Η πολυτελής κατασκευή έρχεται με σημαντικά μειονεκτήματα σε μέγεθος αλλά κυρίως συνολικό βάρος, από ένα τηλέφωνο που τελικά καταφερνει να είναι απλά το ίδιο πολυτελές και όμορφο με τον ανταγωνισμό του. Η pop up camera παραμείνει κάτι το ασυνήθιστο προφανώς, όμως δεν είναι λόγος επιλογής μιας συσκευής σε αυτή την κατηγορία τιμής. Ο εντυπωσιασμός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προσφέρει και κάτι περισσότερο.

Η εκπληκτική οθόνη του OnePlus 7 pro, που είναι και ο λόγος ύπαρξης αυτής της Pop up κάμερας, είναι ένα από τα λίγα χαρακτηριστικά του που αποτελούν πραγματικά λόγο επιλογής του. Όμως η οθόνη αυτή είναι καλή για τα δεδομένα της OnePlus, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σαφώς καλύτερες οθόνες συνολικά στην αγορά, όπως αυτή ενός Galaxy S10+.

Αν κάποιος θέλει να επιλέξει το Smartphone για την οθόνη αυτή και την εντυπωσιακή ταχύτητα λειτουργίας του, εννοείται ότι μπορεί να το κάνει. Με τιμή πάνω από 700 ευρώ όμως, αυτά τα δύο χαρακτηριστικά παύουν να είναι αρκετά από μόνα τους, χωρίς να ξεχωρίζει σε έστω έναν ακόμα τομέα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights