Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ OnePlus 7 Pro Review : Η θεωρία απέχει από την πράξη

OnePlus 7 Pro Review : Η θεωρία απέχει από την πράξη

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη.

Ο τομέας του Hardware και των επιδόσεων είναι ένα από τα πιο ισχυρά «ατού» του OnePlus 7 Pro, και σίγουρα ένα απο τα πλεονεκτήματα του. Η εταιρεία έχει επιλέξει τον Κορυφαίο Snapdragon 855 της Qualcomm, και τον έχει συνδυάσει με 8 GB μνήμης RAM, αλλά και ένα πολύ γρήγορο UFS 3.0 ολοκληρωμένο μνήμης για τον ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο.

Το OxygenOS παρότι σαφώς και απέχει σημαντικά από το Stock Android, είναι μια από τις υλοποιήσεις που προσφέρει εντυπωσιακή ταχύτητα σε καθημερινή χρήση. Ο Snapdragon 855 ξεχωρίζει για τις πολύ καλές επιδόσεις του, αλλά κυρίως για τον τρόπο που διαχειρίζεται την διαθέσιμη ισχύ του.

Η OnePlus έχει «ρυθμίσει» ιδιαίτερα καλά το κομμάτι του λειτουργικού συστήματος που αναθέτει εργασίες στους διαφορετικούς πυρήνες στο εσωτερικό του επεξεργαστή. Παρότι είναι εμφανές ότι ο Snapdragon 855 επιλέγει έναν από τους ισχυρότερους Kryo 485 Gold του, πιο συχνά σε σύγκριση με συσκευές άλλων εταιρειών με αυτόν στο εσωτερικό τους, το αποτέλεσμα είναι οι επιδόσεις του Smartphone να φτάνουν στα επίπεδα του … εξωπραγματικού.

Τα 8 GB μνήμης RAM στην έκδοση που έχουμε στα χέρια μας, είναι περισσότερο από αρκετά για άνετη και απροβλημάτιστη χρήση. Η μνήμη RAM έχει πάψει πλεόν να αποτελεί «περιορισμό» στην απόδοση των κορυφαίων συσκευών, αφού οι περισσότερες Android εφαρμογές δεν … μεγαλώνουν σε μέγεθος και απαιτήσεις όπως παλαιότερα.

Η οθόνη με τον ρυθμό ανανέωσης των 90Hz θα μπορούσε να πει κανείς ότι ξεχωρίζει εδώ, αφού ακολουθεί με ευκολία τον ρυθμό που παράγει γραφικά, αλλά και εκτελεί κάθε εντολή, το Hardware στο εσωτερικό του OnePlus 7 Pro.

Αποκλειστικά για την παραγωγή γραφικών, ο Snadragon 855 κρύβει στο εσωτερικό του την μέχρι στιγμής συνολικά ισχυρότερη GPU στον κόσμο του Android, την Adreno 640. Η απόδοση της ξεπερνά με εντυπωσιακή άνεση, τις απαιτήσεις ακόμα και των πιο πολύπλοκων παιχνιδιών που μπορεί να βρει κανείς στο Play Store της Google.

Εδώ ο ιδιοκτήτης του OnePlus 7 pro θα πρέπει να θυμάται όμως ότι η απόδοση αυτή έχει επιπτώσεις στην κατανάλωση μπαταρίας, αφού το Smartphone έχει μια υψηλής ανάλυσης οθόνη. Παρόλα αυτά, ακόμα και σε συνεχόμενη Gaming χρήση, ο Snapdragon 855 δατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα θερμοκρασίας, ενώ 2 ώρες παιχνιδιού θα αφαιρέσουν περίπου 35% από την μπαταρία.

Το σημαντικότερο ίσως πλεονέκτημα της Adreno 640 είναι ότι υποστηρίζει όλα τα διαθέσιμα «πρότυπα» και APΙ για την παραγωγή γραφικών και όχι μόνο. Το Vulkan API 1.1 δεν είναι ακόμα χρήσιμο σε κάποιο παιχνίδι για παράδειγμα, είναι όμως σαφώς χρήσιμο για τον ιδιοκτήτη του OnePlus 7 pro να γνωρίζει ότι το Smartphone του θα είναι «ικανό» να παίξει παιχνίδια και στο μέλλον.

Ο Snapdragon 855 όμως είναι και ο πρώτος επεξεργαστής της Qualcomm που έχει στο εσωτερικό του κάτι αντίστοιχο με την μονάδα «τεχνητής νοημοσύνης» των επεξεργαστών της Huawei αλλά πλέον και αυτών της Samsung. Η Qualcomm έχει και αυτή το δικό της ΑΡΙ για την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της μονάδας αυτής, κάτι που σημαίνει ότι η υποστήριξη της εξαρτάται από την κάθε εφαρμογή. Η OnePlus δεν φαίνεται να την εκμεταλλεύεται πάντως με κάποιον τρόπο στην καθημερινή λειτουργία του Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights