Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ OnePlus 7 Pro Review : Η θεωρία απέχει από την πράξη

OnePlus 7 Pro Review : Η θεωρία απέχει από την πράξη

απο Kostas Gliatiotis

Η σύντομη ιστορία της Oneplus στην αγορά των Smartphones, ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια, με την προσπάθεια να προσφέρει ένα όσο το δυνατόν πιο οικονομικό τηλέφωνο, με όσο το δυνατόν καλυτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Προφανως για να το πετύχει αυτο η εταιρεία, έπρεπε να κάνει παραχωρήσεις, οι οποίες με την πάροδο των χρόνων έγιναν λιγότερες, όμως ταυτόχρονα η τιμή κάθε νέας πρότασης της εταιρειας ήταν κάθε φορά και υψηλότερη. Το OnePlus 7 pro είναι λοιπόν το ακριβότερο Smartphone της μέχρι και σήμερα, και μάλιστα με σημαντική διαφορά.

Με το OnePlus 6 αλλά κυρίως το 6Τ, η εταιρεία έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεση της να αρχισει να σχεδιάζει προτάσεις που δεν έχουν θεωρητικά τουλαχιστον, κατι να ζηλέψουν απο τους βασικότερους ανταγωνιστές τους. Η θεωρία όμως απέχει απο την πράξη, και πάντα κάθε πρόταση της εταιρειας υστερεί σε πολυ συγκεκριμένους τομείς.

Με το νεότερο και μεχρι στιγμής καλυτερο OnePlus 7 Pro, η εταιρεία κάνει την μεχρι στιγμής καλύτερη της προσπάθεια να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα, όμως ταυτόχρονα ειναι και με σημαντική διαφορά το πιο ακριβό της SMartphone.

Η σημαντικά υψηλότερη αυτη τιμή του, το φέρνει πλεον σε άμεση αντιπαράθεση με καταξιωμένες εταιρείες όπως η Samsung, η Huawei αλλά και η Xiaomi, με ειδικά την τελευταία, να προσφέρει πλεον σαφώς πιο ολοκληρωμένες συσκευές και σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή πώλησης. Στο review που ακολουθεί, ενημερώνουμε έξι αρχής οτι θα περιγράψουμε μια όχι τόσο καλη εικόνα για το OnePlus 7 Pro, αφου κατα την γνώμη μας το Smartphone δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και σε καμία περίπτωση δεν ειναι αντίστοιχο των καλύτερων συσκευών απο τις εταιρείες που αναφέραμε.

Σχεδιασμος.

Προκειμένου να σταματήσει να δείχνει και να ειναι ο φτωχός συγγενής, η εταιρεία έπρεπε να κάνει πολυ συγκεκριμένες επιλογές στον σχεδιασμό αλλά και τα υλικά κατασκευής του OnePlus 7 pro. Η χρήση γυαλιού στο πίσω μέρος θεωρείται προφανως δεδομένη πλεον απο όλες τις πολυτελείς συσκευές, όπως και η κυρτή επιφάνεια που το κάνει να «κάθεται» πιο καλά στο χέρι.

Αντίστοιχα και στην μπροστινή πλευρά, η οθονη του Smartphone ειναι και αυτη κυρτή στις άκρες της, με την εταιρεία να παραδέχεται ουσιαστικά οτι αυτο που η Samsung κάνει εδώ και χρόνια, και πλεον μερικές ακόμα εταιρείες, ειναι κατι που και η ιδια πρέπει να υιοθετήσει ώστε να ανεβεί κατηγορία.

Η συνολική εμφάνιση του OnePlus 7 Pro δεν διαφέρει σε κατι απο αυτη ενός Mate 20 Pro της Huawei, ή ακόμα και κάποιες απο τις αμέσως προηγούμενες συσκευές της Samsung όπως τα S9 και Note 9. Σε καμία περίπτωση επίσης δεν φτάνει την ολοκληρωμένη και σαφώς πιο πολυτελή εμφάνιση ενός Galaxy S10+.

Ακριβώς επειδή η εταιρεία γνωρίζει οτι δεν προσφρει κατι το ιδιαίτερο στον τομέα του σχεδιασμού, προσπαθεί να εστιάσει την προσοχή του αγοραστικού κοινού σε ένα πολυ συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Αυτο ειναι προφανως η μηχανική καμερα που βγαίνει απο το εσωτερικό του OnePlus 7 Pro για να μπορει ο χρήστης του να βγάλει μια Selfie φωτογραφία, και στην συνέχεια επιστρέφει μεσα σε αυτο για να μην προεξέχει και χτυπηθεί κατα λάθος.

Η μηχανική αυτη υλοποίηση, εχει προφανές ρίσκο σε επίπεδο κατασκευής, και απαιτεί προσοχή και … σύνεση προκειμένου σε βάθος χρόνου να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Όμως εκτός απο κατι ασυνηθιστο και σχετικά «νέο», δεν αποτελεί κατι ιδιαίτερο τεχνολογικά, και μετα το αρχικό διάστημα που ο ιδιοκτήτης του Oneplus 7 Pro θα … παίξει με αυτη την καμερα και θα τη δείξει στους γνωστούς και φίλους του, παύει να ειναι κατι άξιο αναφοράς.

Αυτο που εχει πετύχει πάντως η εταιρεία με την χρήση της μηχανικής αυτής κάμερας, ειναι να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό το πλαίσιο γύρω απο την οθονη του OnePlus 7 Pro. Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε οτι το Smartphone εχει μαζι με το Α80 της Samsung, το μικρότερο πλαίσιο γύρω απο την οθονη του, τουλαχιστον απο τις συσκευές που κυκλοφορούν επίσημα στη χώρα μας αυτη τη στιγμή. Σε σύγκριση με αυτο μάλιστα, η μηχανική καμερα του Oneplus 7 Pro δείχνει και ειναι λιγότερο υπερβολική σαν σχεδιασμος και κατασκευή.

Αυτο όμως που θα μπορούσε σίγουρα να εχει αποφύγει η εταιρεία, ειναι να χρησιμοποιήσει μια τόσο μεγάλη οθονη που στις 6.7 ίντσες, κάνει το τηλεφωνο σημαντικά μεγαλύτερο σε εξωτερικές διαστάσεις σε σύγκριση με σχεδόν όλους τους ανταγωνιστές του. Προφανως και μια τόσο μεγάλη οθονη ειναι πάντα καλοδεχούμενη, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις τη συναντάμε σαν τη μεγαλύτερη απο τις δυο διαθέσιμες εκδοσεις, κατι που δεν ισχύει στην περίπτωση της OnePlus. Το «απλό» 7, ειναι ένα σημαντικά διαφορετικό Smartphone σε όλους τους τομείς, που δεν μπορει να θεωρηθεί η πιο μικρή εναλλακτική, όπως συμβαίνει με το Galaxy S10 και το S10+ της Samsung.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε οτι το τηλεφωνο ειναι ταυτόχρονα και σημαντικά πιο βαρύ  απο όλες τις προτάσεις του ανταγωνισμού του, ακόμα και σε σύγκριση με όσες προσφέρουν σχεδόν το ίδιο μεγάλη οθονη. Επίσης, στα 750 ευρώ περίπου που κοστίζει μια λογική εκδοση του OnePlus 7 Pro, ειναι απαράδεκτο απο μια εταιρεία να αφήνει να εννοηθεί οτι αυτο ειναι αδιάβροχο αλλά να αποφεύγει να το παραδεχθεί επίσημα προκειμένου να μην αναλάβει και τις ευθύνες που έρχονται με αυτη την παραδοχή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights